Close
Skridskor, snö och skidor

Skridskor, snö och skidor

Den senaste veckan, eller snarare veckorna, har känts som ett enda långt avsnitt av vinterpropaganda med stolta vinterbadare, glada skidåkare och spolade isar i varje gathörn. Jag har njutit, det har jag verkligen, och känt ett allmänt hopp om livet – trots en lite bitter eftersmak av pandemin. Här kommer veckans februarifemma. Trevlig helg!

Skridskor, snö och skidor

#1. När vintergudarna är goda

Efter sju år i Nynäshamn har jag under vintern 2021 haft turen att få se staden i sitt vinteresse!

Vi har dammat av flyttkartonger med både skridskor och hjälmar för att därefter ge oss ut på nyspolade fotbollsplaner…

… och jag har fått uppleva riktigt fina skidspår i min absoluta närhet. På mina sociala medier har jag glatt mig åt liknande scener från hela Sverige, inte minst Karlskrona där skridskor och skidor verkligen inte hör till vanligheterna.

#2. Inställd skidresa på sportlovet

skidkläder Montec

Vår familj har under ett par eftermiddagar i rad avnjutit vinterlandskapet från en utsiktsplats alldeles i närheten av där vi bor…

… och kunde konstatera att det här nog blir så nära Åreskutan vi kommer nu under februari. För nej, vår planerade sportlovsresa till Åre blir alltså inte av. Förutsättningarna är väl i och för sig aldrig optimala i skidorter under sportlovet på grund av mycket folk, och ännu mindre i år. Det kommer fler år(e)-chanser, förhoppningsvis redan innan den här snöomgången hinner smälta bort.

#3. En tredje våg?

I veckan har det rapporterats om ökad smitta i Stockholm, det pratas om en tredje våg – och jag orkar knappt hänga med i svängarna längre. Jag känner någon slags märklig blandning av rastlöshet och uppgivenhet på samma gång. För varje dag som går känns det som att jag får lite mindre energi, och jag är definitivt inte ensam om den känslan. (Dessutom har jag ont i armbågen just nu och kan inte träna som jag vill, vilket gör mig ännu mer frustrerad och energilös – gah!)

#4. Tunna blå linjen

Serieträsket verkar förgylla livet för många av oss just nu. Jag älskar SVT:s nya dramaserie ”Tunna blå linjen” om ett gäng poliser i Malmö, och väntar ivrigt på nya avsnitt.

polis
Min polisfar!

Min pappa var polis, och det var under hela min uppväxt min högsta dröm att följa i hans fotspår. Under sista året på juristlinjen gjorde jag faktiskt praktik på Polishögskolan här i Stockholm under tio veckor, och fick till och med ett eget kontor där jag skrev min uppsats om Polislagen. Behöver jag säga att jag trivdes? Det kändes lite som att komma hem, men jag insåg samtidigt att jag förmodligen gör mig bättre som jurist än som polis. Tuffa och gripande situationer är liksom inte min arena. Jag kan knappt se blod utan att svimma, jag är ingen duktig bilförare och jag gråter numera för minsta lilla. Eh. Eventuellt inte bästa underlaget för att bli en bra polis.

#5. Kommande resplaner

Jag har sett en del inlägg om planerade resplaner framöver, och funderade på att skriva en egen variant med samma tema. Det inlägget skulle dock bli extremt kort, så jag droppar några rader här istället.

omberg cykla med barn
Östergötland 2020.

Om allt går som planerat kommer jag att göra ännu ett inlägg till min bloggserie ”Svenska Pärlor” i Östergötland någon gång i maj. Jag vågar också drömma lite grand om en revansch till Åre under vårvintern – som tydligen ska vara fantastisk där uppe. Gotska Sandön och Varberg finns också med på listan över förra årets inställda resor som jag hoppas kunna boka igen när det är läge.

Högst upp på önskelistan ligger dock en vårresa till Karlskrona och familjen där nere. Vad tror ni – det är väl ändå en rimlig tanke/önskan!?


Omslagsbild från Nynäshamn tidigare i veckan. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Hade just bestämt mig för att åka upp till er och läste A-M K:s kommentar. Vi dröjer kanske lite till… Kram! ❤️

    1. Ja, det verkar eskalera nu igen… så så så så så tråkigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close