Close
Dubai som utmärkt vinterresmål för barnfamiljer

Dubai som utmärkt vinterresmål för barnfamiljer

Tänk dig en lång och mörk höst med en nyfödd bebis, en ilsken tvååring, ett hus du inte riktigt trivs i, obefintlig träning och en äkta hälft som jobbar alldeles för långa dagar på helt fel sida stan. Föreställ dig sedan att dina vänner börjar pitcha en idé om att dra iväg till Dubai i två veckor direkt efter jul.

Hm, jag var av förklarliga skäl inte alltför svårövertalad att boka flygbiljetter till den där vinterresan i början av 2011. Måhända har jag av nyss nämnda anledningar helgonförklarat Dubai som ett perfekt vinterresmål för barnfamiljer. Vad tror ni?

dubai skyline

Två veckor tillsammans med familjen utan att behöva frysa ihjäl varje gång barnen ska ut och luftas i lekparken, efterlängtat strandhäng och sandslottsbygge med avbrott för glasspaus, skyhöga byggnader, gröna (och rena!) parker, dansande fontäner och trevliga människor. Vi var faktiskt så nöjda med Dubai att vi bestämde oss för en repris några år senare, då med ett tredje barn i magen, och åker gärna dit snart igen.

Nedan följer ett bildregn från vår första Dubairesa. (Och ja, bildkvaliteten är värdelös, men det får ni försöka ha överseende med.)

dubai barnfamiljer

creeksie park

dubai skyline

fontänshow dubai

fontänshow

fontänshow dubai

dubai

dubai med barnfamiljer

dubai barnfamiljer

dubai burj khalifa

dubai barnfamiljer

För er som är nyfikna på att läsa mer om Dubai som vinterresmål för barnfamiljer samt resebudget kan ni gärna läsa mer i en artikel jag nyligen skrev för Travelmarket. Här hittar ni den: Resebudget till Dubai – ett utmärkt vinterresmål för barnfamiljer

”Jag rekommenderar ofta och gärna Dubai som vinterresmål för en familjesemester. Att hänga vid stranden med Dubais skyskrapor i bakgrunden utgör den perfekta mixen av sol- och storstadssemester. Lägg sedan till överkomlig restid, stabilt klimat under vintersäsongen och en barnvänlig atmosfär så har ni några av anledningarna till att vi gärna återvänder. Är det prisvärt? Nja, Dubai är knappast ett billigt resmål, men som vanligt beror slutsumman på vilken standard du vill ha under resan.”


Vilken bild har ni av Dubai? Jag vet att många har fördomar om ”ökenstaden”, Linda/155cm.se har till exempel skrivit ett inlägg om ämnet som heter just Fördomar om Dubai.

14 comments

 1. Jag älskar Dubai 🙂 så härlig Stad och klimatet. Vi funderade faktiskt oxå

  Dubai i år men tror inte det blir så tyvärr… kramar

  1. Nej, det är så mycket som måste klaffa!

 2. Vi har ju heller aldrig varit där m
  Barnen så det vore verkligen något 😉 vi får se vad framtiden erbjuder 😉 kram

  1. Hoppas att ni kommer iväg med barnen någon dag! Trevlig helg Lina!

 3. Klimatet lockar onekligen men storstäder … inte så mycket alltså, tyvärr. För weekends funkar städer toppen men för en familjesemester väljer jag nog något annat. Kanske borde jag tänka om? eller så ska jag vara glad att andra gillar storstadssemestrar mer än mig så det inte blir lika fullt utanför städerna, ha ha! 🙂

  1. Hahaha, bra tänkt Linnea! 🙂 För min del tilltalas jag av mixen. Inte storstadssemester varje gång, men någon gång emellanåt – absolut!

 4. Bara för det tittade vi lite snabbt på påskresa dit. Tyvärr lite för mycket pengar redan i flygbiljetter för vår smak så… en annan gång. Men ja, gärna.

  1. Haha, där ser man! Tips, kolla Norwegians lågpriskalender. Dessvärre är ju påsklovet peak vad gäller prisnivå, beroende på hur hårda de är i skolan kanske ni kan testa andra datum!?

   1. Okej, tar tillbaka det jag skrev. Råkade precis boka påskresan dit. Vet inte riktigt vad jag tittade på när jag tyckte att det var för dyrt för vi kom över helt okej priser ändå.

    1. MEN JAAAAA! Underbart att höra!

 5. Tänk att du var på väg dit en tredje gång, då måste du verkligen gilla det och jag förstår dig ju. Tack för länk!

  1. Vi får väl se när det blir av, förhoppningsvis ganska snart.

 6. Jenny Lindberg says:

  Låter bra! Vi ska dit om några veckor! Vi har varit där, utan barn, men tänkte att det borde kunna funka även med barn. Det finns ju verkligen några fördelar med restid, tidsskillnad etc.

  1. Ja, jag hörde att ni ska dit – så himla kul! Han är en riktig liten globetrotter, er M. Ni lär få en fantastisk vistelse där nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close