Close
Fem tips om Dubai

Fem tips om Dubai

Dubai fortsätter att vara ett hett resmål för oss svenskar. Här kommer fem tips om Dubai – för en lyckad heldag i staden där sol, bad och shopping står i fokus.

#1. Strandliv

Spendera förmiddagen på Jumerirah Open Beach. Här finns fräscha toaletter, kiosker, en liten lekpark, löpbana, och sist men inte minst, en inbjudande och alldeles gratis sandstrand!

#2. Parkhäng

När strandkvoten är fylld för dagen kan ni ta en taxi vidare till Creekside Park för lite skönt parkhäng i skuggan av palmerna. Ta en promenad längs vattnet, eller lyxa till det med en trampcykel. Finns det barn med i sällskapet lär de uppskatta ett besök i parkens delfinarium.

#3. Shopping

När eftermiddagen lider mot kväll kan ni ta en taxi för att uppleva shopping där den är som bäst. Dubai erbjuder flera storslagna köpcentrum, men vill ni uppleva det största och pampigaste ska ni ta er till shoppinggalleriornas Rolls Royce: Dubai mall.

#4. Akvariet

Tröttnar ni på affärer kan ni ta en paus och spana in sådana här häftigheter i det jättelika akvariet som stoltserar bland skyltfönstrerna i Dubai Mall. Tja, varför nöja sig med guldfiskar när man kan få hajar och rockor!?

#5. Burj Khalifa

Kvällen avslutas med fördel på någon av alla restaurangerna i närheten av Dubai Mall. Här hittar ni också världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Vill ni åka upp och beskåda utsikten (och det bör ni verkligen göra!) – se till att förboka biljetter.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close