Close
5 fina saker med att komma hem

5 fina saker med att komma hem

Det är långfredag och påsklovet förklaras härmed invigt! Vi landade runt 07:30 i tisdags morse efter en ovanligt smidig hemresa. Jag var speedad hela tisdagen medan Tobias verkade betydligt segare. Barnen var pepp och redo att gå till skolan i onsdags och fick två hela skoldagar innan det nu väntar 11 (!) dagars ledighet. Min jetlag slog till med besked igår kväll när jag totaldäckade i soffan efter en dag på jobbet. Så ja. Nu är vi tillbaka och har nog alla gått runt och varit ganska nöjda med det. Här är några grejer jag har varit, och är, extra glad över just nu!

#1. Vårt hem

Trots en hel massa snö på uppfarten var alla lite pirriga över att öppna dörren och kliva över tröskeln till vårt hem. Barnen skuttade över lycka över att vara tillbaka – ”åh vad fint det är.” Vi trivs så bra här hemma, vilket nu blev extra påtagligt. Det första jag gjorde var att inspektera alla gröna växter, som tack vare snälla grannar och släktingar har klarat sig fint. Trodde kanske aldrig att jag skulle bli så nojig över lite växter, det har jag pandemin att tacka (?) för.

Vi hade städat huset in i minsta hörn innan avresa eftersom planen var att hyra ut det (har ingen aning om var påsklådan är just nu, men bilderna från förra året får symbolisera känslan av att komma hem). Typiskt att hyresgästerna drog sig ur i sista sekund, men skönt att komma hem till ett fint hus. Inte lika kul att ett av rummen nu är överfullt och belamrat med alla privata grejer vi kastade in när det blev ont om tid i slutet, men det är en annan historia.

#2. Jobbet

Att vara egenföretagare innebär mycket frihet på ett sätt, men också ett ansvar att vara tillgänglig 24/7 (och därtill alla anpassningar givet rådande världsläge). Vi är inne på vårt tredje år som padelhallsägare och en liten paus var välbehövlig för hela familjen. Vi har förvisso arbetat en del administrativt från Thailand, men allt det praktiska på plats har roddats av fantastisk personal på hemmaplan. Tre månader är inte en evighet, men var tillräckligt för att börja längta tillbaka till jobbvardagen!

Nynäshamn padelcenter

Både jag och Tobias blev rörda av överraskningspresenten som väntade från några av spelarna när vi kom tillbaka. Känslan av att komma hem är verkligen tydlig även här.

#3. Barnens glädje!

Våra barn har haft utomordentligt härliga månader i värmen…

khao lak

… men åh vad fint att se dem landa mjukt bland vänner, lagkompisar, skola och aktiviteter. Jag försökte lägga fram ett mer eller mindre seriöst förslag om i vart fall en utflykt under påsklovet – men fick snabbt svaret att ”vi borde vara hemma fram till nästa jul, minst.”

#4. Vänner och familj

Det är inte bara barnen som är glada över att vara tillbaka. Jag är alldeles lycklig av telefonsamtal, chattar och…

lisa present
… att mötas av sånt här i brevlådan. TACK! <3

#5. Vårplanerna

Givet barnens reaktioner på olika påskaktiviteter och andra vårutflykter kanske jag blir ensam om att smida planer framåt, men faktum är att jag redan är igång. Jag njuter av att vara hemma, men längtar också efter allt som händer framöver.

träna nynäshamn

Den här helgen väntar en massa påskturneringar i padelhallen, hurra för det! Senare i veckan åker jag mot Blekinge och ser fram emot att träffa nästan alla syskon igen. Sa jag hurra?

Önskar er en fin påskhelg!


Omslagsbild: Vinter i Nynäshamn, 2021. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Kul att ni är hemma igen även om det varit väldigt nice att följa era månader där borta!

    1. Det gick snabbt och var härligt på alla tänkbara sätt, har mycket mer att skriva men det kommer väl framöver.

  2. Välkomna hem! Vi har ett litet tag kvar, och ska försöka utnyttja det till några spännande turer i det här landet, men sedan blir det säkert fint att komma hem också. Önskar en fortsatt fin påsk!!

    1. Tack detsamma Helena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close