Close
Rimforsa Strand: hotelltips nära Linköping

Rimforsa Strand: hotelltips nära Linköping

Är du ute efter bra hotelltips i närheten av Linköping är Rimforsa Strand ett fint alternativ. Här checkar du in hemtrevliga rum med vackra och rofyllda omgivningar, drygt 35 minuters bilresa söder om Linköping.

Recensionen nedan är baserad på en hotellvistelse med vår familj (två vuxna och tre barn födda 2008, 2010 och 2014) under hösten 2022.

Läs mer: Kinda kanal – tips för en lyckad familjeresa

Rimforsa Strand: hotelltips nära Linköping

Rimforsa Strand Hotell Linköping

Inför vår familjs roadtrip längs Kinda kanal började jag googla boende i Linköpingstrakten för två nätter. Allra helst ville jag ha olika typer av boenden med olika karaktär, vilket vi fick genom att boka en övernattning i vindskydd på Vårdnäs Stiftsgård och en ”lyxigare” övernattning på Villa Fridhem. Vistelsen på Rimforsa Strand bjöd på finmiddag med vita linnedukar, snygga hotellrum, brädspel i loungen och promenader längs vattnet, medan övernattningen på Vårdnäs Stiftsgård kändes mer som en scoutupplevelse – i positiv bemärkelse ska tilläggas!

Läs mer: Vårdnäs Stiftsgård: tips på boende utanför Linköping

#1. Läge, känsla och allmänt om Rimforsa Strand

Rimforsa Strand är en familjeägd anläggning med naturskönt läge alldeles intill sjön Åsunden söder om Linköping i Östergötland.

Rimforsa Strand Hotell Linköping

Rimforsa Strands nuvarande huvudbyggnad har stått på plats sedan början av 1900-talet, innan dess låg här ett turisthotell som dessvärre brann ner. Verksamheten på ägorna har varierat under årens lopp. Under lång tid drevs här Sveriges första lanthushållningsseminarier, vilket närmast kan sammanfattas som en högre utbildning för kvinnor. Sedan 2010 drivs Rimforsa Strand av systrarna Veronica och Camilla som tar emot både privat- och konferensgäster.

#2. Hotellrummen på Rimforsa Strand

Det finns i skrivande stund 41 hotellrum på Rimforsa Strand, samtliga ombonade och personliga. Rummen är fördelade i både huvudbyggnad och gårdshus. Vi är fem personer och checkar in i huvudbyggnaden, närmare bestämt i två olika hotellrum mittemot varandra.

Rimforsa Strand Hotell Linköping

Det ena rummet rymmer två sängar/dubbelsäng där jag och min man sover…

Rimforsa Strand Hotell Linköping

…medan barnen checkar in i ett rum med tre bäddar.

Vi vuxna kniper rummet med sjöutsikt!

Det finns två rum för hotellgäster som har med husdjur, dessa rum ligger i en separat byggnad med egen ingång.

#3. Maten på Rimforsa Strand

Hela familjen är väldigt nöjda med våra matupplevelser på Rimforsa Strand, både middag och hotellfrukost!

Rimforsa Strand Hotell Linköping

Vi bokar in en middag i restaurangen och kommer till ett dukat bord med utsikt över sjön. Vita linnedukar, snittblommor och tända stearinljus skapar en hemtrevlig stämning med guldkant, vilken förstärks av både trevlig och kunnig serveringspersonal.

Restaurangen strävar efter att använda närodlat och lokalproducerat, eller i vart fall svenskt. Under vårt besök väljer vi bland annat köttalternativet…

…vilket visar sig vara en strålande komposition av tenderstrip, nattbakad lammbringa, reduktion på lamm, rosmarin och äpple, rostad spetskål samt rökt sidfläsk och råraka. Vi är också väldigt nöjda med den östgötska raggmunken, vilken serveras med rökt sidfläsk från Blackerts Lantbruk i Skänninge samt syrad grädde. gott!

Rimforsa Strand Hotell Linköping
Rimforsa Strand Hotell Linköping

Frukosten är också en väldigt trevlig historia! Småskaligt, noga utvalt och väldigt gott från början till slut.

#4. Omgivningar och aktiviteter på Rimforsa Strand

Rimforsa Strand Hotell Linköping

Under vår hotellvistelse träffar vi flera konferensgäster och visst är Rimforsa Strand idealiskt för både konfererande gäster och privatgäster som vi själva. Det finns bra sällskapsytor fördelade i huvudbyggnaden, men också möjlighet att smyga undan för att sätta sig i ett eget litet hörn.

Rimforsa Strand Hotell Linköping

Strax intill receptionen finns en liten presentbutik (med betoning på liten) med smått och gott, allt från doftljus till sötsaker. Extra kul är det såklart att se produkter från östgöta-grannen Börslycke Gård i Borensberg.

För dig som letar specifika aktiviteter erbjuds en hel uppsjö sådana här på Rimforsa Strand, några av dem är yoga på bryggdäcket, olika föreläsningar samt tävlingar och team-aktiviteter. Nere vid bryggorna strax intill huvudbyggnaden finns även ett par olika bastur att boka, och därtill ett relaxrum med braskamin.

I övrigt vill jag åter igen lyfta de natursköna omgivningar som bäddar in Rimforsa Strand, en miljö som enligt oss gör sig extra bra i höstskrud!

#5. Bra att veta om Rimforsa Strand och fler restips i Östergötland

Rimforsa Strand Hotell Linköping
  • Ta dig hit: Rimforsa Strand ligger drygt fyra mil söder om Linköping. Det tar cirka 35 minuter att köra hit från Linköping.
  • Läs mer och boka Rimforsa Strand på deras hemsida.
  • Fler tips om saker att se och göra i Östergötland hittar du under den här kategorin. Vår familj har bland rest i området vid östra VätternNorrköping med omnejd och Sankt Anna skärgård.
  • Kostnad: Vi är fem personer och betalar ca 5.000 SEK för boende (två rum), middag och hotellfrukost. 

Vi bodde på Rimforsa Strand inom ramen för ett betalt samarbete med Visit Östergötland. Här hittar du övriga platser i bloggserien Resfredags Svenska Pärlor. Omslagsbild: Rimforsa Strands huvudbyggnad.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close