Close
Att ta en bensträckare i Söderköping

Att ta en bensträckare i Söderköping

Klockan 10:02 rullade vår Volvo tillbaka mot Nynäshamn imorse, fullpackad med barn, väskor i olika storlekar och IKEA-kassar med smutstvätt. Sju och en halv timme senare var vi tillbaka i Nynäs igen, efter att ha varit hemifrån i över fem veckor. Jag hade egentligen tänkt att köra in för en bensträckare vid Pataholm (Kalmarsund) efter ett tips från en familjemedlem, men eftersom regnet öste ner körde vi vidare norrut. När bensintanken började knorra lika högt som våra tomma magar började vi närma oss Söderköping – en perfekt rastplats för mig som sedan en tid tillbaka försöker våga vägra McDonald’s under våra bilresor.

Läs mer: Rastplatser i Sverige (och att våga vägra McDonald’s)

När vi dessutom såg ett plakat längs vägen med en bild på vår familj som paddlar kajak i S:t Anna skärgård (efter ett samarbete med Söderköpings turistbyrå och Svenska Pärlor förra sommaren) såg jag det som ett tecken – klart att vi skulle stanna till i Söderköping!

Att ta en bensträckare i Söderköping

tips i söderköping

Vi kom inte ifrån snabbmatsträsket, utan köpte med oss korv och pommes från gatuköket bredvid Hemköp, och promenerade sedan in mot centrum och första bästa parkbänk.

tips i söderköping

Att Söderköping är sockersött kan nog de flesta hålla med om, charmigare småstad får man leta efter.

tips i söderköping

Eftersom staden är så pass liten går det smidigt att promenera mellan de olika kvarteren.

De allra flesta kommer hit under sommarhalvåret för att käka glass, men jag vill också slå ett slag för att besöka Söderköping (och för all del andra typiska svenska ”sommarstäder”) under hösten:

Läs mer: Att göra i Söderköping – med fokus på höstweekend

Ett annat givet tips är såklart att ta en sväng ut till Söderköpings oupptäckta pärla: Sankt Anna skärgård.

tips i söderköping

Jag tog med barnen till Söderköpings bokhandel där de fick välja varsin liten grej till den fortsatta bilresan. Vårt lunchstopp blev precis hur lyckat som helst…

…fram tills dess att Nelly fick ett bryt när jag sa nej till mer än ritblocket, pennan och suddgummit hon redan hade valt. Jag fick med andra ord bära en skrikande fyraåring tillbaka till bilen. Någonstans halvvägs blev hon plötsligt både ångerfull och väldigt kramig. Håhåjaja!

Och så gick det till, när vi tog en bensträckare i Söderköping, för att sedan fortsätta vår bilresa mot huvudstaden.

Övernatta på Söderköpings Brunn

Söderköping är, utöver sina stora glassar, även välkänt för hotellet Söderköpings Brunn. Två av mina bloggkollegor har skrivit mer om hotellet här:


Här kan du läsa om fler fina semestertips i Sverige.

3 comments

 1. Svensson Ing liz says:

  Söderköpings bokhandel.
  Sveriges äldsta !
  Farmors café vid kanalen.
  Ett gammalt spannmålsmagasin är numera trevligt mat o fikaställe.

  1. Åh ja, Söderköpings bokhandel går vi gärna till för att köpa både böcker och presentartiklar när vi har vägarna förbi. Tack för tipset om Farmors café, där får vi stanna nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close