Close
Att resa budget vs. lyx

Att resa budget vs. lyx

I veckan släpptes ett nytt avsnitt av Att resa-podden, hurra för det! Den här gången är temat att resa budget vs. lyx. I avsnittet tipsar vi om vilka resmål som ger mest för pengarna, vi diskuterar huruvida vi lever snålt eller svävar ut under resorna – och jag berättar också om ett av mina värsta reseminnen hittills…

Jag har vid flera tillfällen fått frågor om hur jag och Lisa kommer på ämnen till vår podcast. Vi började spåna på podden redan i höstas och vi insåg snabbt att det finns en outtömlig kista av intressanta ämnen och spännande gäster att podda om. Vi har numera ett Excelark fullt av uppslag till ämnen. Vissa avsnitt är spikade sedan längre, medan andra blir självklara allteftersom. Det aktuella avsnittet är just en senare variant. Jag och Lisa kom nyligen hem från två olika typer av resor. Lisa reste med sin man och yngsta dottern till ett dyrt England och jag åkte tillsammans med tre tjejer till ett billigt och prisvärt Polen. Och voilà – våra resors kontraster ledde fram till veckans avsnitt om att resa budget vs. lyx.

att_resa_podden

att resa budget

Så, hur upplevde vi då våra respektive resor, jag och Lisa? Jag och mina vänner gled runt på Warszawas gator och gladde oss åt en fantastisk weekend i en extremt prisvärd stad.

att resa budget

Foton från min resa till Warszawa: Katarina Wohlfart

Lisa hade också en fin resa på sitt håll i England/Cornwall, men det kostade också därefter. Eller som Lisa själv sammanfattar sina dagar i London: ”Det är generellt snordyrt, speciellt hotell, man betalar mer pengar och får sämre standard…” 

Så här lyssnar du:

 •  iTunes (observera att du måste prenumerera för att få upp nytt avsnitt pga en bugg hos iTunes.)
 • Att resa-poddens hemsida
 • valfri podcast-app i din smartphone

Är du nyfiken på i vilka länder du får mest respektive minst för pengarna? Kika i så fall på FOREX Semesterindex som vi nämner i podden. Och förresten, gå gärna in och recensera Att resa-podden på iTunes, då blir vi jätteglada! När ni ändå håller på, hashtagga oss också med #attresapodden på Instagram. Det vore så kul att se vilka som döljer sig bakom lyssnarstatistiken.

6 comments

 1. Haha, vilken Englands-magnet jag lär vara! Tur att jag väger upp med äkta kärlek till landet osv. 😉

  Och ja alltså, ämnena… Tänk om någon annan fixat allt runtomkring, då hade vi lätt kunnat podda ungefär varje dag! 🙂

  1. Vi får snart fixa en assistent eller två, jag tänker att Nelly och Meja snart är redo att ta steget!? 😉

 2. Intressant lyssning! Budgetresa kan ju ha en charm i sig, medan lyx kan kännas… allmänt gött och härligt då och då.

  1. Tack Sanna, vad kul att du lyssnar! Ju mer man reser lyx, desto mer bekväm blir man. Eller ja, JAG! 🙂

 3. Jag har nyligen börjat lyssna på Att resa podden och jag älskar den . Så härligt att lyssna på er. Fast jag redan lyssnar på ”Att resa med barn” både en gång själv och en gång med min sambo så är det inte omöjligt att jag lyssnar på den en gång till i förlossningssalen inom kort…..;)

  1. Det är det absolut bästa betyget vi kan få, så glad för fin feedback. TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close