Close
Att resa på roadtrip om och om igen

Att resa på roadtrip om och om igen

Det aktuella inlägget är ett sponsrat inlägg skrivet i samarbete med bildelaronline24.se

Det finns många anledningar till varför jag romantiserar fenomenet att resa på roadtrip. För mig är ordet förknippat med frihet, semester, familjetid och musik på högsta volym.

Men har det alltid varit så? Nej. Sebastian var bara några veckor när vi bullade upp honom i en sprillans ny bilbarnstol för att köra från Stockholm till Göteborg första gången. Jag satt och tittade på honom exakt hela bilresan och försökte tolka varenda andetag: Är han för varm? Är han för kall? Behöver han äta? Behöver han en ny blöja? I bagageutrymmet låg ungefär halva vårt bohag inklämt över mastodontvagnen. Och så fortsatte det, fler långa bilresor, fler nykläckta bebisar i bilen och fler mil på vägarna. Packningen går numera på rutin, barnen börjar bli stora och är inkörda (!) i våra bilrutiner och faktum är att de flesta av våra mest minnesvärda semestrar är förknippade med att resa på roadtrip.

roadtrip i sverige

Igår skrev jag ett inlägg om att det finns många saker jag kan bli bättre på, bland annat matlagning och att bjuda hem folk jag inte känner. Listan kan fyllas på i all oändlighet, en av punkterna handlar om att köra bil utomlands. Det är en utmaning jag försöker att övervinna, även om jag kan räkna på ena handens fingrar hur ofta det faktiskt har hänt (bland annat en veckas roadtrip i Italien). I Sverige är det inga problem, här känner jag mig förhållandevis trygg bakom ratten, även om jag ogärna kör i stadstrafik.

att resa på roadtrip

Å andra sidan har jag suttit i passagerarsätet otaliga gånger i olika delar av världen och har numera bra koll på schysta resrutter, men också kring praktiska detaljer om vad som kan vara bra att tänka på inför en roadtrip. Många av tipsen delar vi med oss av i det senaste avsnittet av Att resa-podden som jag flaggade för tidigare i veckan.

Lyssna på Att resa-podden:

Här kan du lyssna på hela avsnittet om att resa på roadtrip där vi bland annat berättar mer om våra kommande drömresor i bil (där Route 66 är en av dem): 062 – Att resa på roadtrip

Läs mer:

1 comment

  1. Alla vi som reser med husbil reser ju jämt på roadtrips. Det bästa som finns! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close