Close
Att fira första advent i Halmstad

Att fira första advent i Halmstad

Vissa städer vill jag resa till, andra städer räcker det att köra igenom för att aldrig mer komma tillbaka – och så finns det städer dit jag gärna flyttar. Efter helgens besök i Halmstad kan jag åter igen konstatera att städerna jag kan tänka mig att flytta till, de har havet som gemensam nämnare. 

Att fira första advent i Halmstad

Jag tjatar en del om Varberg i den här bloggen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag spenderade ett och ett halvt fantastiska år av mitt liv där. När jag bodde i Varberg hade jag en del jobbärenden till grannstaden Halmstad, och förstod snabbt att den staden också hade Något. Havet, inte minst, men också den där småstadskänslan som jag tycker så mycket om.

Läs mer: Platser där jag kan tänka mig att bo

att resa till halmstad

I helgen åkte vi till Halmstad för att hälsa på min mans lillebror N som bor där. Det var länge sedan jag hälsade på, senaste gången hejade vi fram N under en sommarvarm Halmia-match och träffade Per Gessle på köpet. Ett mer stereotypt Halmstadsbesök än så kan man väl inte få!? (Det skulle i så fall vara om vi hade hunnit en tur till Tylösand också.)

att resa till halmstad

Den här gången vaknade vi istället upp till en strålande vacker första adventsdag i Halmstad.

att resa till halmstad

Under min morgonpromenad höll de på att sätta upp stånden för julmarknaden, och jag kikade också in i Sankt Nikolai kyrka där det verkade vara en adventskonsert på gång.

att resa till halmstad

Jag fortsatte min promenad hem till sjusovarna i lägenheten och fick samtidigt njuta av vyerna i staden i min ensamhet.

att resa till halmstad

Nissan var alldeles spegelblank och gjorde att till och med hamnen nere vid Nissans utlopp såg ganska trevlig ut. Det är något som lockar med de där hamnarna alltså, ett arv från min uppväxt Karlskrona kanske? Göteborgs hamnlandskap har jag dock svårare för, fråga mig inte varför.

halmstad prins bertil

Efter frukost tog vi bilen till Grötvik, och promenerade därifrån vidare mot Sandhamn. Promenaden gick längs Prins Bertils stig, som brukar kallas Halmstads vackraste vandring. Ni kanske förstår varför? Den här kustnära stigen sträcker sig nästan två mil längs havet, från centrala Halmstad bort mot Tylösand och vidare till Möllegård.

att resa till halmstad

Vi fick en alldeles utomordentligt härlig adventspromenad längs havet, och besöket i Halmstad gav helt klart mersmak. Egentligen hade jag hoppats få in ett besök på Feldt’s Bröd & Konfekt i Halmstad också, men det får vänta till nästa gång. Jag fick tips om att följa delägaren My Feldt på Instagram i somras – och alltså, hennes uppdateringar gör mig så glad (och sugen på bröd, kondisbitar och konfekt!). Ett besök på Feld’ts skulle förmodligen vara anledning nog att åka till Halmstad!


Har ni några andra smultronställen jag borde spana in vid nästa besök i Halmstad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close