Close
Platser där jag kan tänka mig att bo

Platser där jag kan tänka mig att bo

Trots att mitt normaltillstånd är att vara ganska skeptisk till förändring är jag mellan varven både ombytlig och stundtals impulsiv. Flytten till Nynäshamn var inte särskilt genomtänkt eller planerad, inte heller flyttarna till Stuvsta, Vendelsö, Varberg eller Jönköping. Det blev som det blev, och det blev i slutändan mer eller mindre bra. Andra platser har jag däremot vetat instinktivt att jag skulle flytta till – det tydligaste exemplet är Järla Sjö i Nacka. Jag och Tobias gick dit på en kvällspromenad, tittade på varandra, och började redan nästa dag (eller kanske samma kväll?) att kolla lägenheter på Hemnet. För några månader sedan la jag ut ett gäng platser där jag kan tänka mig att bo på Instastories, och nu passar jag på att lista några av dem här i bloggen. Jag kan däremot inte garantera att de här platserna är samma nästa vecka. Ni vet, det var ju det här med ombytligheten…

Platser där jag kan tänka mig att bo

#1. Varberg (Sverige)

varberg platser där jag kan tänka mig att bo

Jag kommer aldrig riktigt kunna släppa tanken på att flytta tillbaka till Varberg. Jag har så väldigt många fina minnen från mina 1,5 år där. Det finns många attribut som gjorde att jag trivdes, framför allt havet och småstadskänslan. Om Tobias någon gång skulle försöka övertyga mig om att flytta tillbaka hem till Göteborg skulle förmodligen Varberg vara vår kompromiss.

#2. Järla sjö (Sverige)

En annan plats jag med jämna mellanrum drömmer mig tillbaka till är Järla Sjö, där Tobias och jag bodde som nygifta. Kanske är min upplevelse av tiden där rosenskimrande just därför, men det finns fler anledningar. Själva sjön, givetvis, men också känslan av att faktiskt bo i ett ministad. Det var fint!

#3. Sturkö (Sverige)

turist i sverige

Kanske är den här punkten för självklar för er som läser bloggen regelbundet, men visst måste Sturkö i Karlskrona skärgård få stå på listan. Det här är ”min” ö, och här ska vi bo permanent någon gång. Det finns liksom inga andra alternativ.

#4. USA

roadtrip västra USA

Jag vet inte om min jobbsommar på ett flickscoutläger utanför Rochester i State of New York räknas, men det är i alla fall så nära jag har kommit att bo i USA. Under en av alla otaliga gånger jag var på väg att hoppa av juristlinjen skrev jag ut ansökningspapper till universitet i både Utah och Hawaii, och jag gissar att livet hade sett helt annorlunda ut om mina planer hade blivit verklighet. Tanken på att faktiskt bo i USA med familjen kan jag däremot inte släppa, inte alls faktiskt. Var? Hm. Kalifornien? Oregon? Maine? Vermont? Montana? Alaska? Utah? Ja alltså, jag är inte så kräsen.

#5. Storbritannien

resa till edinburgh

Jag gissar att Storbritannien inte är drömlandet att flytta till just för tillfället (hej Brexit!), men landet har stått på min önskelista så länge att det vore märkligt att inte skriva det. Skottland är förstahandsvalet, tänk att på allvar få bo nära min syster ett tag! Om jag ändå ska leva isolerad utan syskon här i Nynäshamn kan jag väl lika gärna flytta närmare ett av dem, eller hur?


Nu när jag har listat några av de platser där jag kan tänka mig att bo vill jag höra några av dina!

15 comments

 1. Jag sa efter vår första resa till Edinburgh att det är det ställe jag kan tänka mig att flytta till. Efter vår andra resa dit så är jag helt övertygad att om jag lämnar Sverige, så hamnar jag i Scotland 🙂

  1. Haha, då kanske vi tar sällskap dit Ann!

 2. Vilket roligt inlägg att läsa! Jag svarade med ett eget blogginlägg: https://ohdarling.org/platser-dar-jag-kan-tanka-mig-att-bo/

  Men kort sagt så skulle jag kunna tänka mig att bo i USA (Montana, Wyoming, Colorado, Utah, Idaho, Tennessee…), Lappland, Australien eller Kanada.

  1. Kul Helena, ska genast in och läsa mer. Låter spontant som riktigt bra val allihop…

 3. Kul inlägg! Jag skulle gärna bo i Skottland, Cornwall, Yorkshire, Mörtfors och Australien (nära syrran ).

  1. Mycket Storbritannien på den listan… Jag flyttar med! 🙂

 4. Spännande tankar! Jag har tre favoriter som jag skulle flytta till på studs om tillfälle gavs: Valfri storstad i Australien (men främst Brisbane, Melbourne eller Perth), Singapore eller Madeira. Drömmen är att kunna pensionera mig i Portugal, men får se om jag kommer att kunna hålla mig till dess.

  1. Mmmm, låter som helt utmärkta planer. Madeira känner jag inte till så mycket om, inte varit där, men det verkar onekligen vara en vacker plats om man ska tro på alla bilder!

 5. Jag svarade också med ett eget blogginlägg 🙂 http://www.stadtillstrand.se/2019/10/06/fem-platser-dar-jag-kan-tanka-mig-att-bo/
  Drömmer precis som du om att någon gång bo i USA.

  1. Så fint att läsa ditt inlägg Ann-Louise, kul att du gjorde ett eget!

 6. Superkul idé! Ska också ta och svara i ett eget inlägg, för måste fundera lite på det här först..

  1. Ser fram emot att läsa det Malin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close