Close
Ambivalensen över att hösten är här

Ambivalensen över att hösten är här

Ja. Jo, jag vet. För ett litet tag sedan skrev jag om hur jag såg fram emot myset, soffhänget och allt som hör hösten till. Och nu sitter jag här, med en stor balja te, en bok vid min sida och tända ljus och det är fint att få ha det så här mellan varven. Höstlöven brinner i den vackraste paletten av dem alla och jag har till och med kommit igång med styrketräningen igen. Men. MEN! Det är också något dystert med den här tiden på året. Vi går verkligen mot mörkare tider, bokstavligen talat. Samtidigt är vi också på väg mot den bästa perioden på hela året om ni frågar mig. Vilken? Julen såklart. Jag älskar allt med julen.

Ambivalensen över att hösten är här

Jag har haft en ganska seg startsträcka den här hösten. Det var en intensiv jobbsommar, förvisso en fruktansvärt rolig sådan, men jag har inte riktigt kommit i fas med rutiner och planering framåt. De här ”mellanveckorna” är välbehövliga och nyttiga, men också lite frustrerande. Det är så mycket att jag vill göra att jag knappt vet var jag vill börja, och då blir typ inget gjort?

chiapudding
Thailandsvibbar till frukost i veckan!

Nåja, en sak utöver träningen är i alla fall på rull igen – och det är timmarna i köket. Jag är en periodare (får nog ägna ett eget blogginlägg om det snart!), och passar på att njuta så länge det roliga varar. Den här veckan har jag lagat sjukt god (ja, partisk) mat till både frukost, lunch och middag – och jag har till och med kommit på mig själv att längta efter att laga mat. Det händer… sällan.

Så nej, höst är verkligen inte bara depp – utan också väldigt mycket pepp! Det är mycket roligheter planerade framåt, oktober är vår födelsedagsmånad då två av tre barn fyller år. Dessutom väntar höstlov, Alla Helgona och Halloween – och en weekend med min lillasyster. Som bonus är jag fortfarande lycksalig efter förra helgens resa ner mot Öland och Blekinge, då jag och mina kompisar passade på att ta årets sista (?) dopp i havet.

böda sand badtjejer
Höstbad på Böda Sand hör inte till mina vanligheter.

Det är stort för mig ska ni veta. En del av mig skulle vilja vara en sådan där vinterbadare, en annan del av mig dör lite av bara tanken. Vi får se.

Nu är det söndag kväll och en ny vecka väntar = träningar, matcher, läxläsning, matlagning och tv-serietittande (ja, vi är äntligen igång med The Handmaid’s Tail igen!). Jag hoppas att vädret är på min sida, det vore kul med en riktig höstfotografering tillsammans med barnen nu när färgerna visar sitt bästa jag. Hösten alltså. Riktigt fin på många sätt, även om ett visst mått av vemod smyger in mellan varven.


Hur har du det med höstambivalensen?

6 comments

  1. Höstambivalensen är nog frånvarande här i mitt hörn men däremot ambivalensen över typ juli och sådana där höjdarmånader då allt liksom ska. vara. bra. Det är skönt med höst av det skälet, pga kravlöst.

    1. Sant så sant. Hösten kan verkligen vara kravlös. Ska njuta mer av den vetskapen, tack för påminnelsen!

  2. Maria Svensson says:

    Hatar mörkret om morgonen och tidig kväll, men älskar att bunkra upp med böcker, fika och god höstmat som mustiga grytor!

  3. Alltså, jag är kass på att laga grytor. Kanske det här är året jag ska investera i en slowcooker, som verkar sköta mkt av jobbet ”av bara farten”?? Böcker, JA! Är inne i en bokperiod också (utöver maten). Heja!

  4. Jag älskar hösten, punkt. Så är jag också ett oktoberbarn, det här är min tid. Jag peppar alla andra i familjen som inte känner som jag… ❤️

    1. Hehe, kan behöva lite av den peppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close