Close
At Six: recension av femstjärnigt hotell i Stockholm

At Six: recension av femstjärnigt hotell i Stockholm

Innehåller köplänk/adlink.

Letar du efter ett lyxhotell med krav på att det ligger nära Stockholms central? I så fall kan Hotel At Six vid Brunkebergstorg vara ett alternativ. Detta femstjärniga hotell öppnade i mars 2017 efter en satsning av hotellmagnaten Petter Stordalen. Hotellet, som erbjuder 343 rum, har fått namnet At Six mot bakgrund av hotellbyggnadens adress på Brunkebergstorg 6.

At six hotel Stockholm

Jag bokade en natt på hotellet redan i höstas, men avbokade i sista sekund när restriktionerna (åter igen) drogs åt. Då, alltså hösten 2021, representerade hotellet det vi alla försökte undvika i form av stadspuls, restaurangliv och centralt läge med mycket folk i omlopp. Nu? Nu är det precis de kriterierna jag och mitt sällskap vill ha efter långa och många månder på hemmaplan.

Recensionen nedan är baserad på vår hotellvistelse söndag-måndag under april 2022.

Hotel At Six: recension av lyxhotell i Stockholm

#1. Läge, historia, känsla och allmän information om At Six

Brunkebergstorg på Norrmalm i centrala Stockholm var under 1800-talet ett levande bostadsområde med bostäder av det lyxigare slaget, men också butiker och konstnärsverksamhet. I början av 1900-talet blev det allt mer kontor i området (främst försäkringsbolag och banker) och under sextiotalet revs mycket av den äldre bebyggelsen som ett led i Norrmalmsregleringen/Citysaneringen.

När jag flyttade till Stockholm 1999 fanns noll intresse att vistas i området runt Brunkebergstorg. Malmskillnadsgatan (som ligger i anslutning till torget) var förvisso en snackis – men snarare av anledningen att den drogs med rykten om socialt utsatthet av olika slag. 2010 presenterade Stockholms stad en plan för ett nytt Brunkebergstorg, en plan som i nuläget håller på att realiseras i allra högsta grad. Jag började själv hänga vid Brunkebergstorg i samband med att Downtown Camper slog upp sina portar 2017, sedan dess har fler hotell och restauranger löpande öppnats upp i området.

At six hotel Stockholm

At Six profilerar sig själva som ett designhotell. Läget vid Brunkebergstorg är riktigt bra med max tio minuters promenad från Stockholms central, men också nära både butiker och vackra vattenvyer vid Nybrokajen. Hotellets sociala ytor finns på de två nedersta våningsplanen, där det finns reception, umgängesytor, restaurang och bar.

At six hotel Stockholm

Vid trappan på entréplan står hotellets mest (?) fotade objekt i form av ett kvinnohuvud i marmor skapad av den katalanske konstnären Jaume Plensa. Den karaktäristiska silhuetten känner jag igen från ”Skulptur i Pilane” (Tjörn) 2017.

At six hotel Stockholm

Färgtonen på inredningen är väldigt mörk (för mörk på vissa platser, när vi går i hotellkorridorerna känns det stundtals som att vi går i mörka katakomber) och hotellet känns överlag modernt och påkostat. Min spontana reaktion är att hotellet i allmänhet och hotellrummen i synnerhet skulle passa bra som inspelningsplats för reklamfilmer med en typisk maskulin målgrupp – tänk James Bond, lyxklockor och dyr sprit. Den stilen – som för mig känns ganska opersonlig – passar toppen för vissa, och för andra inte alls. Jag saknar en röd tråd genom inredningen som verkligen plockar upp områdets historia (jämför hur Bank Hotel har jobbat).

#2. Hotellrummen på At Six

Är din ambition att boka ett litet, intimt, gulligt och personligt boutiquehotell gör du med andra ord bäst i att tänka om. At Six har hela 343 rum fördelade på sex olika rumskategorier.

Superior (25 kvm) lockar med ”burspråkskänsla” på fönstren och utsikt Brunkebergstorg. Deluxe-rummen (22-25 kvm), som ligger på hotellets nybyggda våningsplan, har panoramafönster och utsikt över Stockholm. Några av dem, bland annat det vi bor i, har balkong. Standardrummen (22-25 kvm) har även dem ”fönster i burspråkskänsla” med utsikt mot innergården. Juniorsviterna (35-42 kvm) och sviterna (45 kvm) lockar med balkong och panoramafönster. The Masterpiece Svit, presidentsviten, huserar på 115 kvm och ligger givetvis högst upp i hotellbyggnaden med pangutsikt och privat takterass. Här kan du läsa mer om alla rum och sviter på At Six.

Vi bokar ett Superior, men blir uppgraderade till ett Deluxe (nummer 1434) med balkong på fjortonde våningen. Våra vänner bokar i sin tur Standard, och blir uppdaterade till Superior.

At six hotel Stockholm

När vi checkar in i vårt rum på eftermiddagen badar rummet i solljus, vilket faktiskt blir en häftig effekt mot allt det mörka i rummet. Jag gissar att rummet kan bli rejält varmt på sommaren (finns dock klimatsystem för att reglera temperaturen). Min farhåga att det skulle synas jättemycket damm mot allt det mörka i rummet stämmer faktiskt inte, rummet känns kliniskt städat innan vår ankomst.

At six hotel Stockholm

Balkongen är helt klart ett lyft för hotellupplevelsen. Vi går ut både dag- och kvällstid för att spana på utsikten med skrapor, byggnader och trafik som slingrar sig fram på Sveavägen.

Våra vänners rum är nästan identiskt inredningsmässigt (minus balkong) – men har en soffa istället för den designfåtölj som finns i vårt rum. Eftersom vi vill sitta och snacka på kvällen passar det därför bättre att hänga i deras rum, även om vårt rum har bättre utsikt.

Hotellsängarna kommer från det svenska märket Hilding Anders och får väl ändå sägas vara en av anledningarna till att hotellet är femstjärnigt? Sängarna är i sig oerhört sköna, det bjuds på perfekt fluff i både täcken och kuddar som är klädda i silkesmjuka örngott och påslakan. (Det finns även morgonrock och morgontofflor på plats).

Vissa av detaljerna i rummet sticker ut, jag gillar lampan och ljudsystemet på skrivbordet – men också tekopparna och teerna (kul med At Six egen-brandade Rooibos-te).

Badrummet då? I vårt badrum finns en skön dusch, där en av designdetaljerna är en golvbrunn utstansad med hotellets namn At Six. I övrigt har inte badrummet någon vidare wow-faktor. Badrumsprodukterna kommer från Muro och finns i större flaskor. Bredvid handfatet finns ett par småflaskor med produkter från Maria Åkerberg (ansiktstvätt och fuktkräm) – perfekt för mig som har glömt necessären hemma.

At six hotel Stockholm

För hotellgäster som är lika glömska som mig finns en hel skrivbordslåda/minibar full med diverse produkter, allt från strumpor till konfekt.

Sammanfattningsvis är rummen helt okej, men både för mörka och opersonliga enligt mitt tycke. Bonus för fantastiskt sköna sängar och en utsikt som heter duga. ”Det är ändå lite New York-känsla på det här?!”, säger min man när vi ligger i sängen och kollar ut på stadssilhuetten utanför. Well, en miniatyr-version då, minus alla ljud! Vi blir positivt överraskade över hur tyst det är på hotellrummet trots att det ligger så centralt. (Det bör dock tilläggas att vi bor här söndag-måndag, det kanske är annorlunda på helgerna?).

#3. Hotellfrukost på At Six

Frukosten serveras i restaurangdelen ”Restaurang Dining Room” . Jag har höga förväntningar på hotellfrukost när det gäller ett femstjärnigt hotell, och här blir jag inte besviken. Hotellfrukosten är väldigt bra, jag tycker att den är klart bättre än både Diplomat och Lydmar.

At six hotel Stockholm

Frukostmaten står uppdukad på bardisken, men vi får också möjlighet att beställa omelett utan kostnad direkt vid bordet (ägg Benedicte skulle däremot kosta extra). Vi upplever riktigt bra service genom hela frukosten, där personalen kommer flera gånger och kollar så att vi är nöjda.

At six hotel Stockholm

Jag är en kräsen hotellfrukostätare, men är helnöjd med alla mina val. Perfekt chokladmjölk (inga trista oboy-förpackningar här!), färskpressad juice, avokado-röra, riktigt bra bageribröd, amerikanska pannkakor och mycket god chiapudding i separata små glasskålar.

At six hotel Stockholm

Frukostytan känns inte alls lika opersonlig som resten av hotellet, och det känns både luftigt och lågmält vid frukosten.

At six hotel Stockholm

Priset för frukost på At Six för utomstående gäster ligger på 275 kronor, mycket prisvärt om du vill lyxa till det med riktigt bra hotellfrukost!

Frukosten serveras mellan kl 06:30 – 10 på vardagar. På helgerna gäller generösare tider: kl 07:30 – 12. Här kan du läsa mer om utbudet på A la Carte-menyn.

#4. Faciliteter och annat som är bra att veta om At Six

  • Adress: Brunkebergstorg 6, Stockholm.
  • Pris: Prislappen för mig och min man landar på 2695 SEK. Tips: håll utkik efter erbjudanden på hotellets hemsida!
  • Restaurang/bar: På At Six finns en restaurang, en bistro, två barer och en takterrass vilken går under namnet Stockholm under stjärnorna. Läs mer här.  
  • Gym: At Six har tillgång till ett gym med ”crossfit-inspirerad utrustning”. Det finns även boxningssäck, ”up-hill running” och vattenrodd.
  • Läs mer om utbud och faciliteter på hotellets hemsida.

Boka rum och jämför priser…

… på den här länken.

#5. Tips på saker att göra i närheten av At Six

At six hotel Stockholm

Följ gärna Resfredag på Instagram. Här hittar du fler tips på hotell i Stockholm och övriga Sverige.

3 comments

  1. Åh, har varit lite sugen på att testa At Six, och efter att ha läst detta låter det som att jag måste boka in en frukost där i alla fall 🙂

    1. Tycker absolut du ska boka in frukost där Amanda! Det är bra att bo också, har vänner som ÄLSKAR den ganska strama designstilen och bokar hotellet varje gång de är i Stockholm.

      Hoppas vi ses snart! /Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close