Close
Snart är sommarn här i purpurvågor…

Snart är sommarn här i purpurvågor…

Jag älskar (!) när studentkörerna över Sverige stämmer upp till sång på Valborgsmässoafton! ”Längtan till landet (Vintern rasat ut)” är nog favoriten ändå med uttryck som purpurvågor, guldbelagda och azurskiftande. Hej då vintern, nu är vi KLARA med dig, typ? Nu händer det, nu vänder det! Jag har gjort roliga grejer flera helger i rad och oförmågan att planera verkar ha släppt en del. Det finns planer hela vägen in i maj, vilket känns lite som en förfest inför sommaren som komma skall. Jag önskar att jag hade mer tid att blogga, men det är nog mest önsketänkande eftersom jobbet också kräver mycket just nu. Fast en fredagsfemma hinner jag absolut klämma in.

Fredagsfemman (och hej då vintern!)

#1. Jönköping och Visingsö

Förra helgen var det dags att fira in en styck fyrtioåring, vilket gjordes genom en roadtrip söderut. Huvuddestinationen för vår weekend var Jönköping…

Brahehus

… och Valborgsmässoafton åkte vi till självaste Brahehus för att säga hej då till vintern. Brahehus är alltså en gammal ruin (tidigare slott) som många av oss svenskar sett skymta förbi längs E4:an mellan Stockholm och Göteborg. Den här gången parkerade vi bilen vid Uppgränna och knatade upp från andra hållet, vilket ger en rejält brant stigning på sina håll. KUL att hänga bland ruinerna nästan helt själva.

Resan avslutades med en båttur ut till Visingsö, vilket jag är mer än lovligt nöjd med. Jag har faktiskt aldrig varit där tidigare, och är glad att vi prickade in en helt ljuvlig dag vilket också inbegrep årets första dopp.

#2. Bokrelease för ”Resenärens makt”

Igår var jag på bokrelease i stan! Och inte vilken bokrelease som helst….

… utan den här, när min vän Linda Vismer/Resa Medvetet släppte boken ”Resenärens makt – turism som när och tär”. Boken väcker reflektioner, skapar diskussioner och BEHÖVS verkligen i resebranschen. Är helt övertygad om att Linda snart far land och rike runt för att berätta mer om boken, och förmodligen kommer att synas i en och annan tv-soffa framöver. Kom ihåg var ni läste det först! (Vi kommer också intervjua Linda i Att resa-podden inom kort, kul med poddpepp som bubblar.)

#3. Äntligen PT igen!

Jag gillar egentligen inte gym så mycket, av den enkla anledningen att jag ofta känner mig så obekväm eftersom jag inte VET VAD JAG SKA GÖRA DÄR! Eller, visste…

gym slow down

… fram tills att jag började köra med PT under en av våra längre perioder i Thailand. Jag är henne evigt tacksam för att hon motbevisade min tes om att jag aldrig skulle bli en sån som tyckte det var kul att gå till gymmet.

Nu under pandemin försökte jag mig på PT-grejen via ett digitalt upplägg, men det funkade dessvärre inte för mig i längden. Jag behöver någon som står bredvid, coachar mig, leder mig genom passet och ger mig motivation. (Hejar på också för all del också, jag behöver peppen). Jag har väntat in rätt tillfälle och rätt coach, och nu var det dags. Den här veckan körde jag mitt första PT-pass med Johanna Barvelid/Styrkebyrån inne på Crossfit Eken och jag känner (med risk för att bli tjatig?) att nu händer det. Nu vänder det!

#4. Fix och trix

Och på temat ”grejer som blir gjorda”. Vi har grejat en del hemma den senaste tiden, i vanlig ordning mest tack vare min storasyster och hennes man som är hjältar när det kommer till just fix och trix. Vi har nu fått upp hyllor i köket, och nästa steg blir belysning.

Nu håller vi tummarna för att AJ-lampan här snart skruvas upp (tycker verkligen om färgen pale petroleum som vi också har på våra köksstolar). Håller också tummarna för att mitt återfunna intresse för köket håller i sig mer än någon vecka eller två (skönt för kroppen med riktigt mellis istället för choklad). Är TYVÄRR en periodare, men tänker i alla fall rida på vågen så länge det går.

huskvarna
Utsikten, Huskvarna.

Och det här med att rida på vågen och sånt? Vår weekend till Jönköping blev så lyckad att vi direkt bokade en ny resa till sommaren. Till GOTSKA SANDÖN! Så lycklig över det, tidigare försök har pajat pga pandemi. Jag får väl i och för sig tillägga att brasklappen ”Blir det så blir det” vilar tungt över bokningen.

#5. Nordisk reseträff i Stockholm

Till helgen ska vi fira Tobias födelsedag här hemma, men jag ska också smita in iväg till Stockholm för att möta upp några nordiska ”kollegor”. Flera av dem har jag tidigare jobbat med i Travel Massive-nätverket, ser fram emot att träffa gänget igen för att snacka framtid och för all del resande.

stockholm

Den här veckan har jag verkligen försökt släppa tankarna på inflation, politiskt kaos, krig och pandemi – det finns glädje och framtidstro också.Den tanken är nog bra att påminna oss själva, och varandra, ibland.

Önskar er alla en fin helg!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsfoto: Brahehus, Valborg 2022.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close