Close
Resfredag i Skottland

Resfredag i Skottland

Jodå, jag kom hit till slut. Så väldigt efterlängtad den var, resan hit. Tiden är knapp, och internethastigheten likaså, vilket innebär att fredagssvepet blir en kort variant med fem konstateranden från mina dagar här i Skottland. Trevlig helg på er!

#1. Skottland kvarstår som favoritresmål

Som resebloggare är det oundvikligt att få frågor om favoritresmål, både i Sverige och utomlands. När det gäller Europa är svaret tveklöst Skottland. Det hjälper såklart att min syster Tina bor här sedan 20+ år tillbaka och att jag älskar att hälsa på henne och hennes familj. Allt runt omkring är världens bästa bonus. Vinden, vidderna, vyerna och vågorna – jag blir lika glad varje gång jag återvänder. Den här gången har vi bilat runt utan späckat schema för att se oss omkring här i Fife, det räcker liksom att åka några minuter hit och dit för otroliga vyer längs kustremsan. På med kläder efter väder och sedan är det bara att ge sig ut och njuta!

#2. Bröllop är kul

bröllop i skottland

Huvudsyftet för den här resan var gårdagens bröllop. Vi kom till en fantastisk fest planerad in i minsta detalj – det var så oerhört kul att vara där och njuta av sammanhanget. Platsen för vigsel och fest var både pampig och vacker, och dagen till ära fylld med både unga och gamla i kiltar, tonerna av säckpipa och en hel massa god mat. TACK för festen Gabriel och Jane, vilken dag vi gäster fick uppleva!

#3. Resa är jobbigt!

Det var tre år sedan jag flög nu och efter den här tiden är jag helt klart ringrostig. Jag fick en riktigt tuff start med tåget mot Köpenhamn och tillhörande snökaos! Kanske inte så konstigt att jag därefter var cirka noll komma noll sugen att göra saker som att komma i gooood tid till flygplatsen, köa vid långa säkerhetskontroller och vänta – för att sedan vänta lite till. Jag är helt enkelt inte van och kände mig inte alls förväntansfull inför flygresan mellan Köpenhamn och Edinburgh, snarare nervös och stingslig. Allt gick bra den här gången. Ryan Air gjorde sitt jobb och biluthyrningen fungerade också fint. Nu får vi hålla tummarna för att hemresan med Norwegian också går enligt plan!

#4. Familjetid är värdefull

De senaste dagarna har jag haft nöjet att spendera med flera av mina syskon och ett par av deras respektive. Vilken fin grej det är, att få komma bort utan en miljon distraktioner i form av jobb, barn och allt annat som ska göras och fixas. Jag är sjukt glad över att vi kom iväg – även om vi såklart saknade gänget som inte kunde vara på plats.

#5. Julen förklaras härmed invigd!

Förväntan inför jul har haft svårt att infinna sig för mig det här året, men Skottland och skottarna gör sitt bästa för att hjälpa till lite på traven. Det pyntades och glittrade så att det stod härliga till inne i Edinburgh när vi var där i början av veckan. Idag följde vi upp det med en stor julmarknad i utkanten av staden. Jag lyckades till slut klämma ner en enda fjuttig liten julklapp i handbagaget, min storasyster var däremot rutinerad och checkade in en extra väska på vägen hem. Den fylldes med allt från roliga saker till julstrumporna och goda flingor till cheddarost, fatta vilken skatt att komma hem med! Att strosa runt i utländska matbutiker är ett sant nöje, det verkar vi vara många som tycker.

Nu ska vi packa ihop oss själva och bilen för en sista dag på vägarna innan vi återvänder hemåt igen. Hurra för Resfredag i Skottland!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: St Andrews, Skottland.

4 comments

  1. Jag har haft Scotland högt upp på min wishlist i många år. Ännu inte kommit dit.. senast var det pandemin som hindrade oss. Men förhoppningsvis blir det en resa dit snart

    1. JA Anna, åk om ni har chansen. Det är så himla fint överallt!

  2. Underbar resa! Vilken livsboost!

    1. ELLER HUR! Var det en dröm eller ej??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close