Close
Mot weekend i Warszawa!

Mot weekend i Warszawa!

I samarbete med Fall in love with Warsaw och NordicTB.

Jag tar varje tillfälle i akt till att göra reklam för Polen som resmål. Det har jag min gamla gymnasielärare Olof att tacka för. Under mina år på samhällsprogrammet pratade han alltid om Polens storhet och att svenskarna snart på riktigt skulle få upp ögonen för detta fantastiska land. Och Olof visste vad han pratade om – Polen är numera hetare än någonsin! Till helgen åker jag mot en efterlängtad weekend i Warszawa.

Första gången jag besökte Polen var under en utbytesvecka till Gdynia, resan anordnades för övrigt av just Olof, och därefter har jag besökt Polen vid ett flertal tillfällen. Eftersom jag är uppvuxen i Karlskrona har Polen i princip legat runt hörnet då det finns en färja som smidigt tar passagerarna mellan Karlskrona och Gdynia.

gdansk_polen

Med tanke på att färjan stannar i norra Polen har jag fram tills nu hållt mig i ”Trojmiasto” under mina resor, det vill säga den triangel som bildas av städerna Gdansk, Gdynia och Sopot längs södra Östersjökusten.

pirog_polen

Jag tycker verkligen det är spännande att följa utvecklingen i resebranschen som innebär att svenskarna letar alternativ till de klassiska weekendresmålen, ett faktum som jag och Lisa diskuterar i ett avsnitt om just weekendresor i Att resa-podden. En weekend till Warszawa, Krakow eller Gdansk känns just nu mer intressant för mig än exempelvis en helg i London och Paris, även om de städerna naturligtvis sällan gör besökaren besviken.

weekend_warszawa

#LifestylePolen

På fredag åker jag för första gången till Polens huvudstad Warszawa som del av kampanjen #LifestylePolen vilken anordnas av NordicTB. Jag hoppas att ni hänger med på Facebook, Twitter och/eller Instagram där jag kommer att liverapportera från resan. Uppdateringar på bloggen kommer självklart också framöver.

Med mig på resan har jag tre andra grymma resebloggare:  FantasiresorTowis och Äntligen Vilse.


TIPS: spana in den här tagboarden för att se alla inlägg från oss resebloggare, här finns även inlägg från Gdansk och Sopot som gjordes av våra norska NordicTB-kollegor under den första delen av kampanjen som gick av stapeln förra veckan. Föredrar ni vanliga hashtags gäller #LifestylePolen och #DiscoverWarsaw. Samtliga foton ovan är från en av mina tidigare resor till Gdansk.

25 comments

 1. Härligt! Nu är vi på g 🙂 hur viktigt är det inte att ha en lärare som Olof!? I mitt fall var det en lärare som hette Tobias som tog med oss som läste en kurs i främlingsfientlighet (nazismen) och åkte med oss till Krakow.

  1. Ja, att få bra lärare i skolan betyder i princip allt (& dessvärre kan på samma sätt usla lärare förstöra SÅ mycket för all framtid!)

   Ser fram emot fina dagar i Polen tillsammans med dig och resten av tjejerna!

 2. I början av mars var vi till Krakow med svärfar.
  Första besöket i Polen som gav mersmak.
  Vilken otroligt bra prisnivå.
  Krakow en vacker stad med intressanta platser att besöka.
  Heldagstur till Auschwitz/Birkenau ett måste.
  Trevlig resa önsakar Titti

  1. Krakow står verkligen med på min lista över resmål jag vill besöka, har hört otroligt mycket gott om den staden!

   Tack för tipset.

 3. Vi gillar Polen mkt! Våra favoriter är Gdansk, Sopot och Hel. Och hela kusten egentligen. Krakow är fint också. Det ska bli intressant att följa er resa till huvudstaden! 🙂

  1. Jag har som sagt bara hållt mig i norra Polen, ska bli kul att utforska de andra delarna också. Kram!

 4. Aldrig varit i Polen och kommer antagligen inte dit, men jag kan ju hänga med er via bloggarna! /Åsa

  1. Men vad får dig att tro att du aldrig kommer dit? Det är ju inte jättelångt bort från Portugal om man jämför med…. tja, USA eller så! 🙂

 5. Vad härligt att du får resa till Polen igen! Men förklara hashtaggen #lifestylepolen… Är det inte svenska ELLER engelska som gäller? 🙂 (Säger jag som skriver ”hashtaggen” utan att rodna, hm.)

  1. Haha, jag visste att du skulle undra! 🙂

 6. Verkligen spännande att upptäcka en ny stad! Jag har bara passerat Polen på mina tågluffar. Det blir intressant att följa er. Ha en riktigt bra resa!

  1. Tack Anna! Bloggrapporter kommer framöver, men det finns redan nu flera bilder uppe på Insta, Twitter och FB.

 7. Bilderna ser jättehärliga ut!

  1. Tack Beatrice, och de från i helgen är ännu härligare! 🙂 Det var verkligen en lyckad resa.

 8. Har varit flera gånger i Gdansk och verkligen trivts där. Mysig stad, kan tänka mig att huvudstaden inte är sämre 😉

  1. Jag är SÅ positivt överraskad av Warszawa, fantastisk stad!

 9. I somras var jag med min familj i Polen. Bäst mat fick vi på restaurangen New Orleans. Mycket utsökta rätter. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 10. Senaste tiden har jag haft semester och besökt några vänner i Polen. En kväll hade vi inget att göra så vi gick på en nattklubb. Vi hamnade på New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Det var en mycket trevlig kväll. Jättesköna kvinnor och fina dansshower. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 11. Jag var med mina vänner i Warszawa i somras. Vi besökte Gamla Stan, Łazienki-parken och Kulturpalatset. Men det som jak aldrig kommer att glömma var vårt besök på New Orleans. Man måste ju prova lite lyxigt nattliv. Sköna, seksiga dansare, oper bar för bara 200 PLN och den där otroliga stämningen. Åker ni till Warszawa en gång så måste ni titta in! http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 12. Senaste tiden var jag på en tjänsteresa i Warszawa. Affärsmiddagen kombinerades med dansshower och anordnades på New Orleans. Det är bara att göra upp affärer i sällskap av sköna kvinnor.

 13. Mycket intressant artikel. Beskrivningen ger verkligen en känsla av Warszawa. Jag var där förra månaden och jag har mycket fina minnen från den resan. Det jag gillade mest var nattlivet, speciellt New Orleans club, som jag lätt kan tänka är en av de bästa i Europa.

 14. Bra artikel, jag kan också tillägga att jag reser en hel del och jag besökte Polen nyligen. Jag hamnade på New Orleans club i Warszawa och jag kommer aldrig att glömma det besöket. Det var mycket sensuellt, fantastisk plats med sin egen charm.

 15. Mina kompisar har övertalat mig att resa till Polen. Vi har förståss valt att besöka huvudstaden. Det är en mycket vacker stad med en speciell arkitektur. En kväll bestämde vi oss att koppla av på klubben New Orleans. En mycket fin underhållning, sköna kvinnor. Det var allt som vi hade velat att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close