Close
Om villavagn och våra planer om livet på landet

Om villavagn och våra planer om livet på landet

Inlägg i samarbete med partner.

Det har varit en händelserik vecka i våra liv, på en massa olika plan. Lucia, intensiva jobbdagar för både mig och Tobias, samt planering inför framtiden har stått på agendan.

En av de större och roligare grejerna är att vi äntligen har gjort slag i saken och kommit ett litet steg närmare vår dröm om att bygga en egen stuga på Sturkö. I veckan fick jag ett mejl från engelbert strauss, vars affärsidé är att sälja arbetskläder, yrkeskläder och bygg & fritidskläder på nätet. Inför den här och kommande somrar känns plaggen på deras hemsida högaktuella för vår familj.

RESFREDAG om veckans fem

#1. Livet på landet och somrarna på Sturkö

I veckan köpte vi en begagnad villavagn av märket Atlas Ruby Super som blir det inofficiella startskottet på att spendera större delen av familjens somrar i Karlskrona skärgård. Något bygglov för en ”riktig” stuga får vi ännu inte, eftersom området fortfarande detaljplaneras. Detta blir en helt okej plan C (även om jag känner mig lite som Eminens morsa aka trailer parks-wife i USA.) Jag ser framför mig att detta blir min chans att påta i trädgården, att måla köksluckor och kanske en gång för alla ta itu med alla de där hemmafixar-generna som resten av min familj har blivit begåvade med. Helt borttappad är jag inte, varje år har vi en massa olika projekt på den gemensamma tomten att ta itu med. Ett år målade jag halva huset (flera av mina andra handlingskraftiga syskon var höggravida), min far brukade förse mig med trädgårdsjobb och den här sommaren låg fokus på att markbereda åkern till en fotbollsplan.

jobb på sturkö

Jag gissar att min fyrtioårskris inte alls kommer att handla om långväga resor, utan om att ännu mer landa i tanken på att söka mina rötter, förvalta mitt arv och skapa något beständigt.

Att googla ”fina hängselsbyxor för barn” och ”arbetskläder” känns med andra ord som en naturlig del av Myhres planer inför framtiden.

#2. Ensamtid med barnen

att göra med barn i Stockholm

Och på tal om barn. Alltså, det betyder så mycket att få tid med dem var och en för sig! Jag minns glädjen i att vara det enda syskonet som fick följa med mamma och handla, eller åka på ärende med min pappa. Vi var i och för sig sju syskon, så de där tillfällena blev liksom extra speciella. Jag har själv varit ganska dålig på att ta mig tid att hänga ensam med Sebastian, oftast har det blivit jag som hänger med tjejerna och Tobias med Sebbe. I söndags var det bara han och jag, på julshopping, luciakonsert och fika på Espresso House. Så himla lyxigt!

#3. Madagaskar-minnen

att resa till Madagaskar

Förra året spenderade jag luciaveckan på Madagaskar – det känns så oerhört avlägset! Omslagsbilden visar en stackars ensam gran, stående mitt ute i bushen på världens fjärde största ö. Övre bilden är ett kokranium från samma plats. Kontrasterna var enorma mot den här julveckan på hemmaplan och jag är tacksam att jag kan få uppleva båda sorterna.

#4. Glöm inte att tävla i Resfredags Adventskalender!

En påminnelse är på sin plats, glöm inte att tävla i veckans lucka som innehåller finfina sporthörlurar.

#5. Bloggkollegor på skidresa

Fyra av mina bloggkollegor befinner sig just nu på vad som ser ut att vara en fantastisk skidresa i Österrike i samarbete med Ski Tirol. Följ dem här för inspirerande uppdateringar: Fantasiresor, Livet från den ljusa sidan, Jennifer Sandström (vars senaste instauppdatering jag skärmdumpade pga ljuvlig!) och Ready for takeoff. Nästa vecka åker min familj till Dalarna för att få vår beskärda del av snö, det ser vi fram emot.

Inlägget skrivet i samarbete med https://www.engelbert-strauss.se/


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Så spännande med vagnen! Hur mycket får man ge för en sådan? Vi har ju en liten tomt i Norge där vi behöver någonstans att bo medan vi ev bygger nåt annat eller bara något att bo i när vi är där. Men det är framtidsplaner ganska långt fram. Hoppas ni får det trevligt med snö och skidåkning! 😊 Kram!

    1. Ja, men det är T som till slut övertygade mig om att det är en bra temporär lösning. Vi har sett stort prisspann, den jag länkar till kostar 250000 SEK. Vi Blocket-fyndade en fräsch motsvarighet för 150000 SEK!! Rummen är små, men ändå, att få in 3 sovrum, vardagsrum, litet kök och 1 toa resp duschrum på 40 kvadrat är inte illa! Soffan är omklädd, nu måste jag bara fixa resten…. klarar inte 80-stuket på den. 😜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close