Close
Veckans fem.

Veckans fem.

Det är fredag, halva juni har redan passerat, Sverige har dagen till ära vunnit mot Slovakien i fotbolls-EM och vi är nyligen hemkomna från en lyckad familjeresa i Östergötland. Här kommer ett somrigt veckosvep!

Veckans fem om sommareufori, svenska pärlor, Maggio x SJ och Sveriges bästa resebloggare

#1. Sommareuforin

Omslagsbilden över Karlskronas silhuett tog jag från vår brygga på Sturkö förra helgen, och alltså jag kan inte nog uttrycka hur glad jag är över att sommaren är här igen? Solnedgångarna, värmen och EUFORIN. ”Hur kommer det sig att vi stannar kvar i Sverige när vi egentligen bara lever för tre månader om året?”, frågade en kompis till mig för ett tag sedan. Well, riktigt så illa är det väl ändå inte. Men kanske ligger liiite sanning i den där frågan ändå?

#2. Resfredags Svenska Pärlor med familjen!

resa i Östergötland med barn
Getåravinen utanför Norrköping.

Hela familjen är alldeles nyss hemkomna från en resa genom norra Östergötland i samarbete med Visit Östergötland. Jag satte ihop resrutten och bokade hotell redan i höstas, och egentligen skulle vi ha rest över Kristi Himmelfärds. Inte hade väl någon trott att pandemin skulle hålla ett grepp om oss så länge. Nu har det dock lättat något, och vi var sååå redo att ge oss ut på äventyr igen!

Dagarna har varit fullspäckade med roligheter, och ett utförligt inlägg kommer här i bloggen snart. Nu ska vi hämta andan några dagar, varken jag, Tobias eller barnen är uppenbarligen vana att resa efter ett långt uppehåll? (Det krävdes med andra ord en del av oss alla för att hålla både humör och uppförande på topp.)

#3. Att vandra i Sarek vs resa i Bohuslän

Snart åker ett gäng av mina absolut närmaste släktingar på en avundsvärd vandringsresa hela vägen från Karlskrona till Sarek. Jag har på allvar övervägt att hänga med (även om jag inte ens fick frågan, haha!), men det krockar med en tidigare bokad resa till Bohuslän med mina systrar. Den resan är också hett efterlängtad, men ändå. Fatta. Sarek! Vandring!

Vad hade du valt? Mysresa genom Bohuslän eller vandring i Sarek?

#4. Veronica Maggio samarbetar med SJ

SJ tåg mot österlen

Tidigare idag fick jag upp en nyhet om att Veronica Maggio släpper en ny låt i samarbete med SJ:

Med låten och kampanjen Nu stannar vi på marken vill SJ tillsammans med Veronica Maggio uppmana och inspirera fler människor att fortsätta ta ansvar för klimatet när vi nu kan börja resa mer normalt igen. Ett enkelt sätt är att välja tåget framför flyget när det är möjligt.

-Pressmeddelande från SJ

Bra grej tycker jag (och känner mig eventuellt lite extra stolt över mitt eget samarbete med SJ för ett par år sedan). Här kan du läsa mer om samarbetet SJ x Veronica Maggio.

#5. Sveriges bästa resebloggare?

Ja, alltså vem är egentligen Sveriges bästa resebloggare, och vem tar rätten att kröna någon med den titeln? Den frågan kan dryftas i all oändlighet, med alla möjliga perspektiv. Kan det vara så att de som ligger bakom tävlingen har en slug baktanke om att få in en massa länkar till sin egen hemsida? Kan det vara så att vissa resebloggare röstfiskar på alla möjliga och omöjliga sätt, och sedan använder titeln för att sälja in feta samarbeten? Vem är partisk, och vem är det inte? Alltså, jag kan skriva en uppsats om alla aspekter kring den här frågan.

De senaste veckorna har jag fått ett par olika mejl om att jag är nominerad som en av Sveriges bästa resebloggare, ett av dem från företaget Truestory som skriver mer om tävlingen här (där man också kan rösta på sin favorit). Jag är en av 25 nominerade (ska tillägga att vi inte är megamånga aktiva resebloggare, så vi var nästan hela gänget med på listan). Vi har alla fått kämpa rejält för att hitta både inspiration och konkreta uppslag under den här pandemin. Vissa har bara skrivit om Sverige, andra har rotat i arkiven. Andra har publicerat inlägg dag ut och dag in i en aldrig sinande ström. Min egen inspiration och vilja att reseblogga har åka berg- och dalbana extra mycket under pandemin (men också under mina tio år som resebloggare), vilket jag skrev mer om här för ett tag sedan:

Vem är en resebloggare utan sina resor? (Och 10-årsjubileum för bloggen.)

Så, vad vill jag säga med det här? Jag har fått ett mejl om att jag är nominerad som Sveriges bästa resebloggare. Det är kul, oaktat eventuella baktankar.

Ha en fin helg allihop, och njut av sommaren. Den är… kort.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

 1. Sarek eller Bohuslän, mys eller vandring. Den här tiden på året hade jag nog faktiskt valt Bohuslän och sparat Sarek till september.

  1. Då gör jag ”rätt” på Drydenvis med andra ord. 🙂 Jo, ser fram emot Bohuslän ABSOLUT. Men kan jag få båda kanske?

 2. Sarek låter ju sjukt exotiskt och spännande… men syskon ändå :).

  Helt klart billig länkning, men å andra sidan något positivt för oss och lyfter oss som kategori. Tänk ändå, att vi efter så många år, fortfarande håller måttet och får vara med på de här listorna :). Men röstfiske, orka. Tar nomineringen och är glad. Bra så.

  Ha en fortsatt fin sommar ♡

  1. Ja, syskon ändå.. fast ett av mina syskon ska å andra sidan upp till Sarek också. Dilemmat! 🙂

   Ja, visst behövs ändå något roligt i resebloggarväg, det tycker jag. Tack detsamma till dig Daniela!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close