Close
Veckans fem om turism, hemmaliv och Naturkompaniet Resor

Veckans fem om turism, hemmaliv och Naturkompaniet Resor

Förra veckan var det Resfredag för hela slanten när jag och Nelly drog ner till Blekinge över helgen. Den här helgen stannar vi hemma, vågar jag hoppas på lite sensommar igen? Här kommer veckans fem med lite av varje.

Veckans fem om turism, hemmaliv och Naturkompaniet Resor

#1. World Tourism Day (och tankar om den)

Det finns dagar för det mesta nuförtiden – visste du till exempel att kladdkakans dag infaller den 7 november? Vissa av dagarna känns väl sådär viktiga i ärlighetens namn, medan andra känns högaktuella. World Tourism Day gick av stapeln i söndags, och uppmärksammades en hel del i mina resefokuserade flöden på ett eller annat sätt.

Den utlandsresa jag längtar mest efter just nu pekar mot Storbritannien, och kanske allra helst Skottland, vilket jag också skrev om i söndags på Instagram:

Tidigare idag satt jag och några av mina syskon i soffan på Sturkö och pratade om den här resan, för två år sedan, då vi fick bästa möjliga guidning av vår syster som bor i Skottland sedan 20 år tillbaka. Nästa gång jag åker över till henne (som jag för övrigt längtar ihjäl mig efter!) hoppas jag kunna toppa drömresan med Shetlandsöarna eller Hebriderna. Eller ja, helst både och såklart!

– @resfredag instagram

Det vore också fint att hälsa på våra nära vänner i London. Förra årets snabbvisit för att hänga med dem på julmarknader i London var väldigt lyckad.

thaimout
Nynäshamn tips

Under den senaste tiden har också min Thailandslängtan varit extremt påtaglig. Denna kickade igång med besked under en massage förra veckan – då jag masserades av en person som med varma händer, väldoftande liniment och thailändskt lugn slungade mig tillbaka till tryggheten i en plats där jag numera känner mig hemma. Ett par dagar senare åt jag och Tobias lunch på vår lokala thaihak (bilden ovan) – och jag kunde inte låta bli att börja drömma mig bort till en fjärde thaimout. När det blir av, eller hur det ska gå till, det är en annan fråga.

#2. Stockholm ändå!

stockholm tips

Jag hängde några timmar på Kungsholmen i förra veckan, i strålande sol och med klarblå himmel. Bänkarna utanför Stockholms stadshus var för en gångs skull inte ockuperade av turister, så jag la mig ner och lyssnade på en podd. Så himla fint! Tanken var att avsluta dagen på restaurang Trattoria, men när jag skulle boka (samma dag) var det fullt. Jag och min vän hamnade på den indiska restaurangen ”Restaurang Maharajah” vid T-bana Rådmanshuset istället, där jag åt en rykande och fräsande Tikka Sizlar. Rekommenderas!

#3. Nynäshamn är inte heller så pjåkigt

Nynäshamn tips

Storbritannien, Thailand och Stockholm må ha sina ljuvligheter, men dagarna här i Nynäshamn är bra de också. Det har varit mycket dimma vid ”min” strandpromenad den senaste tiden, tänk att glida fram i en segelbåt genom allt det där mjölkvita! Det vore något.

#4. Naturkompaniet Resor

hamra nationalpark

I veckan möttes jag av den roliga nyheten att Naturkompaniet gör en ny resesatsning som känns helt rätt i tiden, genom att erbjuda ett antal unika resor inom Sverige, Norge och Finland:

Att outdoorföretag expanderar och blir researrangörer är en trend även internationellt. Varumärken som exempelvis Arc’teryx och norska Norrøna är redan i gång, liksom amerikanska jättekedjan REI och Naturkompaniets tyska systerbolag Globetrotter. 
– Allt fler vill ha upplevelser som är paketerade och unika. För att det är bekvämt och för att spara tid. Något vi kan erbjuda utöver själva resorna är ju också att man kan få hjälp med både utrustning och inspiration både innan och under resan. Sedan ska våra resor vara så pass unika att det inte alltid är lätt att göra dem på egen hand, säger Henrik Hoffman.

Utdrag från Naturkompaniets hemsida, läs mer här.

Resorna som erbjuds handlar om allt från vandring i Tiveden till Kajak i Nordnorge. SÅ KUL initiativ!

#5. Bloggkollegor på vandring i Skåne

Mina bloggkollegor på 4000mil kom nyligen hem till Umeå efter fem dagars vandring i Skåne. Alltid kul att se och höra om andras upplevelser på det som är ”nästan hemma” för mig. Läs mer och inspireras av vandringen här: Vår vandring Ystad-Kåseberga, Skåneleden på Österlen – Dagsetapp 1. Jag vet att många tycker Skåne känns ”nästan utomlands” (stundtals även jag!), och visst bekräftar deras fina bilder utlandskänslan.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

  1. När längtan till thailand drar iväg igen så boka in dig och din man på Pat’s Place på Folkungagatan. Älskar deras mat!

    1. Litar 100 procent på dina mattips, skriver upp det. Tack!

  2. Utomlandskänsla var ordet! Kul när man kan känna det ”i trygghet” inom Sveriges gränser. 🙂

    1. Eller hur! Själv planerar jag snart nämnda utomlandskänsla på Gotland, känns lagom exotiskt. 🙂

  3. Skåne nästa helg. Hoppas att de jobbar på med höstfärger lite mer än vad det verkar vara just nu…

    1. Det kan bli svårt… du får skicka ner en begäran till landshövdingen eller nåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close