Close
Vardagen mellan resorna

Vardagen mellan resorna

Första skolveckan är avklarad, fotbollsmatcher + innebandyträningar avlöser varandra och terminens första beställning av matkasse har levererats. Nu kommer den, hösten!

Jag har haft en lång och skön sommar utan stress över vare sig jobbstart eller för få semesterdagar. Jag har kunnat jobba löpande och har samtidigt haft möjlighet att hänga med familjen större delen av sommarlovet. I tisdags började de stora barnen i skolan igen, jag hann hem från Tyskland lagom till uppropet på skolgården. Nu rullar det på som vanligt med lekparkshäng (inte min favoritsyssla), matlagning (inte heller min favoritsyssla) och matcher (jag hänger såklart gärna med och tittar, men vet i ärlighetens namn knappt fortfarande vad offside innebär!). Det kan låta som att vardagen mellan resorna inte är min starkaste gren, men faktum är att jag trivs väldigt bra med rutinerna. Vid ungefär den här tiden förra året skrev jag ett inlägg om min inneboende hemmaråtta och varför livet som digital nomad på heltid inte skulle passa mig – och det är precis samma känslor som rör sig i skallen nu, ett år senare.

Läs mer: Därför vill jag INTE bli en digital nomad. 

nelly nordens ark

I mitten av augusti var barnen väldigt mätta på att resa och dra runt på sitt liv i väskor. Efter en hel sommar på rull längtade de hem till kompisar, träningar och möjlighet att stänga dörren till sitt eget rum. De är enkla resenärer att ha att göra med, men jag är väldigt glad att de också gillar hemmalivet.

Berlin Apfelstrudel
Icke vardagsmat i Berlin = Apfelstrudel. Ich liebe es!

Vardag innebär som sagt också andra matvanor. Apfelstrudel, glassbonzana och panpizza är inte hållbart i längden. Jag är en periodare, även när det gäller matlagning. Ikväll hade vi vänner över och jag lindrade matlagningsångesten med en av rätterna från veckans matkasse. Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater (så gott!) ligger helt i min linje att bli bättre på att testa fler vegetariska rätter här hemma. Jag har länge varit inspirerad av Annie/Vegokäk – nu omsätter jag äntligen den där inspirationen till praktik.

Vardag, varde välkommen!

2 comments

  1. jag älskar när jag hör människor som är nöjda med sin vardag. oavsett hur man väljer att tillbringa den så gör det mig glad. 🙂

    1. Ja, men eller hur! Lifedesign innebär så många olika saker för så många olika människor. Fredagsmys med mitt gäng i soffan efter en vecka med fullt ös, sådana stunder gör mig (också!) lycklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close