Close
Tyresö Aquarena: ett av Stockholms bästa familjebad?

Tyresö Aquarena: ett av Stockholms bästa familjebad?

Tyresö Aquarena, som tillhör bad- och friskvårdskedjan Medley, marknadsför sig själva som simhall, äventyrsbad och gym. Vår familj är eniga om att det här stället är ett av Stockholms bästa familjebad. Det är fräscht, det är lagom stort, det finns utbud som passar alla åldrar i vår familj (barnen är 10, 8 och 4 år gamla) och framför allt är det förhållandevis varmt i både bassängerna och i luften. Både jag och barnen brukar förknippa simhallar med att gå omkring och huttra med blå läppar, vilket faktiskt inte blir fallet när vi badar i Tyresö.

Tyresö Aquarena: ett av Stockholms bästa familjebad?

Simhallen är uppdelad på tre olika ”badytor”: 1) tränings- och motionsbassäng 2) multibassäng och 3) äventyrsbad, vattenrutschkana och bubbelpool. Den totala ytan är precis så stor att jag kan ha någorlunda överblick över alla familjemedlemmar utan att behöva springa mig fördärvad.

1) Tränings- och motionsbassäng:

tyresö aquaarena
”Hinderbanan” uppställd längs vänstra väggen.

Jag och de stora barnen spenderar gärna mycket tid inne i den stora simhallen, där det finns en tränings- och motionsbassäng på 25×20 m. Temperaturen i bassängen håller cirka 27 grader. Under vissa tider på dagen kan barnen leka loss vid en hinderbana i den bortre delen av bassängen.

2) Multibassäng:

tyresö aquaarena familjebad
tyresö aquaarena familjebad

När hela familjen badar hamnar vi ofta inne i multibassängen (16×7 m) som håller en temperatur på 32 grader. Här finns ett helt gäng roliga badleksaker.

3) Äventyrsbad, vattenrutschkana och bubbelpool:

När badgästerna kommer ut från omklädningsrummen kommer de direkt in i ”äventyrsbadet”. Här finns dels en mindre barnbassäng, dels en liten plaskbassäng med uppskattade djurskulpturer. Bredvid barnbassängen ligger en separat bubbelpool (jag tror vi var ca 10 stycken i som flest när vi var där), och i taket slingrar sig den populära vattenrutschbanan fram.

Allmänna tips om Tyresö Aquarena

tyresö aquaarena familjebad
 • Hänglås: Ta med egna hänglås till skåpen i omklädningsrummen! Glömmer du låset hemma finns det att köpa på plats.
 • Betalning: Anläggningen är kontantfri, betalningsmetoder är istället betalkort, Swish och presentkort/värdekort.
 • Inträde: Inträde kostar 105 kr/vuxen och 60 kr/barn, det är dock en tjugolapp billigare om du kommer en lovfri vardag före klockan 15. Det finns också familjepris: 270 kr för 2 vuxna + 2 barn och 165 kr för 1 vuxen + 2 barn (rabatt om du kommer en lovfri vardag före kl 15).
 • Klippkort: Planerar du att bada ofta går det att köpa klippkort för att komma ner i pris.
 • Vuxensällskap krävs: Barn under 12 år måste, oavsett om de kan simma eller inte, bada i sällskap av en ombytt och simkunnig betalande vuxen.
 • Mat och fika: Blir du hungrig eller fikasugen finns ett café i anslutning till simhallen. Priserna är, i vanlig ordning när man besöker en simhall, ganska höga. (Badet ligger granne med en McDonald’s-restaurang och vi är knappast den enda familjen som grundar med lunch där innan vi går in och badar.)
 • Aktiviteter: Några exempel på aktiviteter du kan boka på Tyresö Aquarena är crawlkurs, SportKids Gympa och badkalas.
 • Parkering: Just nu (maj 2019) är den stora parkeringen vid Tyresö Aquarena avstängd på grund av arbete med en ny ishall. Ska du parkera på den mindre parkeringen som tillhör Tyresö Aquaarena (32 platser) krävs ett särskilt tillstånd som hämtas i receptionen.
 • Sommarkort: Under perioden 13 maj till 31 augusti 2019 kan du köpa ett speciellt Sommarkort som gäller på alla Medleycenter i hela Sverige utom Lögarängsbadet. I dagsläget finns totalt 24 Medleybad, länk till alla center finns här —> Medleycenter i Sverige. Priset är förmånligt om du gillar att bada mycket: 790 kr för vuxna och 310 kr för barn (till och med 15 år).
 • Mer information hittar du på hemsidan för Tyresö Aquarena.

Vill du ha fler förslag på aktiviteter för barnfamiljer i Stockholmsområdet? Här hittar du tips på saker att göra gratis i Stockholm med barn

2 comments

 1. Håller med, Tyresö är min absoluta favorit i hela Sthlm! Många pratar om Gustavsberg på Värmdö också men nej. Gillar Tyresö så mycket mer. Var bra länge sen nu… Borde ta mig iväg.

  1. Kul att höra, då är vi inte helt ute och cyklar. Det är en bit för oss att köra från Nynäshamn, men så värt! Där kan till och jag med trivas… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close