Close
Resfredag från Uppsala mot Riga!

Resfredag från Uppsala mot Riga!

Maj är en månad då allt roligt tycks hända samtidigt: roligheter med barnen, jobbuppdrag, utflykter, hemmafix och planering inför sommaren. Vad gäller jobbet överlappar blogguppdragen varandra den här (res)fredagen. Efter ett toppenfint dygn i Uppsala är jag nu på väg hem till Nynäshamn för att hämta upp Nelly för att tillbringa några dagar i Riga. (Hon har för övrigt sagt till alla på förskolan att vi ska resa till ”Yoga”, inte lätt att hålla reda på begreppen!) Här är en snabb sammanfattning av senaste dagarna och det som väntar framöver:

Resfredag från Uppsala mot Riga!

#1. Vår i Uppsala

uppsala slott
uppsala blomma

Sist jag besökte Uppsala var i november – den här gången var det en helt annan stad som mötte mig med prunkande blommor och gröna träd, strålande vårsol och uteserveringar i massor. Tänk alla dessa fina utflyktsmål som väntar oss runt hörnet om vi tar oss tid, det är bara att välja och vraka!

Läs mer: Att göra i Uppsala

#2. Titanic the Exhibition i Uppsala

titanic uppsala

Huvudanledningen för mitt Uppsalabesök den här gången var att gå på premiären av Titanic the Exhibition, som jag kommer att ägna ett eget inlägg åt här i bloggen inom kort. Det här är en vandringsutställning som har åkt runt i världen, och även i Sverige (nu senast från Malmö). Det är en otroligt välgjord och gripande utställning som jag verkligen kan rekommendera för både vuxna och barn!

#3. Att ladda för Tet Marathon Riga

På söndag ställer jag mig på startlinjen för att springa Tet Riga Marathon 21 km. Från början hade jag tankar på att köra en full mara, men insåg ganska snabbt mina begränsningar och är nöjd med beslutet att köra halva distansen istället. Detta blir bästa sortens springturism (laddade upp med löpning i Uppsala igår!), dessutom får jag ett välbehövligt långpass inför Stockholm marathon den 1 juni.

rimi kids Riga

Imorgon kommer jag och mitt gäng att få en liten provsmak på loppet genom att delta i ”Family run” 4,2 km, där Nelly ska få testa att springa och gå tillsammans med sin kompis Milla (med assistans från mig och Millas mamma, som också hänger med på resan).

#4. Riga och omnejd med barn

resa till Riga

Under dagarna i Riga kommer vi att utforska vad Riga har att erbjuda för barnfamiljer. Vi kommer bland annat att besöka Laima Chocolate Museum (där vi ska delta i en chokladklass, fatta lyckan!) och ta spårvagnen ut till Mezaparks – en park vid ett av Rigas grönaste områden. Vi kommer också att besöka Rigas grannstad Sigulda, som ligger ca 1-1,5 timmes bilväg från Riga (50 km nordost om Riga) för att bland annat kolla på slott och besöka ett fjärilshus.

På väg hem från Sigulda ska vi svänga förbi Ligatne ”Park of nets” i Gauja National Park. Vi ska även försöka hinna med Vienkoci park, vilket förmodligen är den park jag ser mest fram emot att besöka. Parken ser ut som ett Skansen i miniatyr!

#5. Hotellhäng med Lillmyhran & co

resa till edinburgh
Min och Nellys senaste hotellvistelse i Edinburgh i höstas.

En av grejerna jag ser fram emot under den här resan är att bo på hotell med Nelly. Hon är alltid så positiv: ”- Ska vi bo HÄR nu!?”. I Riga bor vi på Riverside Wellton Hotel&Spa, och i Sigulda på Ezeri hotel SPA. Vi får väl se om det blir någon tid över att utforska de där spaavdelningarna, jag har en känsla av att både jag, Lillmyhran och våra kompisar kommer att vara ganska trötta på kvällarna.


Har du några tips på saker att se och göra i Riga som passar för en barnfamilj får du gärna skicka ett meddelande eller kommentera här! För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

(Resan till Uppsala gjordes i samarbete med Destination Uppsala och resan till Riga görs i samarbete med Magnetic Latvia.)

3 comments

  1. Vårt roligaste i Lettland var Tarzans äventyrspark utanför Sigulda. Men ni verkar ha ett ganska späckat program. 😉

    1. Åh, den hade vi faktiskt som förslag! Ska se om vi hinner, men annars får vi ta den nästa gång. För JA, det blir fler. Min kompis som är med på resan har redan planerat in en familjeresa framöver – efter en superlyckad dag i Riga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close