Close
TUI-bloggen, årets sommarstad och att vandra

TUI-bloggen, årets sommarstad och att vandra

Ledig långhelg (igen!) innebär att vi snart sätter oss i bilen och drar på familjeutflykt. Men först några spaningar från veckan som gick.

Den här gången har jag skrivit om både berg, vandring och sommarstäder, men även om ett tipsinlägg i TUI-bloggen. Trevlig läsning och trevlig helg!

RESFREDAG om tips i TUI-bloggen, årets sommarstad och att vandra

#1. Tips om Balkan i TUI-bloggen
bila med barnen på balkan TUI-bloggen
Ett styck sovande barn och en styck chaufför i Montenegro.

Många sneglar på familjeresor till Balkan inför sommaren och just konceptet att bila med barnen verkar locka lite extra. För ett tag sedan fick jag en fråga om att dela med mig av några tips om att resa med barn på Balkan i TUI:s blogg (en blogg som välförtjänt drog hem priset för Sveriges bästa branschblogg alldeles nyligen). Nu ligger inlägget om vår resa ute på TUI-bloggen.

Läs inlägget här: Res med barn på Balkan

#2. Systrar i Bergen
systrar i bergen
Foto: Lisa Fahlåker

Min poddkollega Lisa är precis hemkommen från säsongens sista skidresa, den här gången ända upp till Riksgränsen tillsammans med outdoorbyrån Systrar i Bergen. Jag har nämnt Systrar i Bergen flera gånger tidigare här i bloggen av den enkla anledningen att jag verkligen gillar konceptet. Här kan ni följa grundaren och VD:n Johanna Nygård och här kan ni läsa mer om Lisas resa till Riksgränsen.

#3. Årets Sommarstad 2018?

sturkö

I vanlig ordning har Reseguiden dragit igång en årlig omröstning om Sveriges Sommarstad. Omröstningen pågår mellan den 9-23 maj och det finns också vinstchanser för de som röstar/instagrammar sin favorit. Förra året vann Kalmar, det här året är det dags för Karlskrona om jag får min vilja igenom. Här kan ni läsa mer om tävlingen och rösta: Årets Sommarstad 2018 – Reseguiden.

#4. Vandra är grejen!

Jag har min morbror Rolf att tacka för min första riktiga vandringsupplevelse på Kungsleden. Jag var precis hemkommen från Skottland och hann nätt och jämnt packa om för att dra iväg på ett av mina bästa sommaräventyr hittills. Tänk att det kan vara så härligt att bara… gå! För tillfället känns det som att vandringskulturen är på rejäl uppsving, det blir bland annat tydligt när Rosa Bussarnas två resenyheter för året båda är inriktade på vandring. En av vandringsresorna är i Norge, den andra i Indiska Himalaya – läs mer i Rosa Bussarnas pressmeddelande. En annan nyhet i vandringssammanhang är att Angeliqa Mejstedt/Vandringsbloggen har släppt en bok om vandring. Rubriken? Vandra. Svårare än så behöver det inte vara.

#5. Ett smakprov på vad som komma skall

Lilla Kvarholmen

Jag måste avsluta det här veckosvepet med en allmän hyllning till den svenska försommaren (eller vad man nu ska kalla den?). I veckan sopades allt mitt vintergroll bort i samma sekund jag sopade bort gruset på gårdsplanen under vår gemensamma städdag på gården. Alla vinterkläder är instuvade i förrådet, cyklarna har fått sig en välbehövlig omgång kärlek och fikastunderna byter av varandra. Nu börjar äntligen det roliga!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close