Close
Tredje advent: Tävla och vinn resevagn

Tredje advent: Tävla och vinn resevagn

I Resfredags tredje adventslucka hittar ni en fin resevagn från Babyland. Glad lucia och lycka till i tävlingen!

resevagn

Den andra luckan presenteras i samarbete med Babyland som ni även hittar på Facebook. På Babylands hemsida hittar du massor av praktiska prylar som underlättar din resa med barn. I dagens lucka ligger ett riktigt fint pris, nämligen vagnen Chicco Liteway 2015 sulky. En perfekt resevagn att ta med på både längre och kortare resor. (Rek. pris 1 595 kronor.)

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor.

 1. Hur gammal var vår yngsta dotter när vi firade jul i Sälen?
 2. I inlägget ”Att flyga med en bebis” har jag skrivit fem tips på saker som kan vara bra att tänka på inför och under en flygresa med en liten. Om du skulle få komplettera listan med ditt bästa tips, vilket skulle det vara?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 19 december 2015.  Lycka till! Tävlingen är nu avslutad. Vinnare blev Ella, grattis!

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

23 comments

 1. Skrev nog i fel kolumn här 🙂

  Dottern var 3 månader
  Utgå inte från att de saker du behöver till ditt barn alltid finns tillgängligt på samma sätt och lika lätt som när du är i Sverige, så ta med så mycket som går av t ex medicin och blöjor.

 2. Annika Andersson says:

  Hon var 2 månader

  Mitt tips är att inte resa ensam med bebis!!!

  1. Annika Andersson says:

   Slant med fingarna. Din dotter var 3 månader.

 3. 3 månader!

  Man ska inte resan ensam vuxen med bebis. Man kan ju ta med sig en annan vuxen som farmor osv.

 4. Lilltösen var två månader

  Var ute i hos tid!
  Alla vet att det är svårt att planera tiden med en bebis till 100%. En kräkolycka, en läckande blöja eller plötslig hunger you name it. Är man ute i god tid finns det tid för ev små ”olyckor” som kan uppså utan att det blir kris och panik 🙂

  God jul!

 5. Hon var två månader gammal

  I god tid inför resan bör man kolla med bvc så att man tillsammans med bvc-sköterskan kan planera för vaccineringarna. Till vissa områden är det mindre lämpligt att åka med ett helt ovaccinerat barn. De flesta vaccinerna går att ta tidigare än vad man vanligtvis gör men om ett vaccin ska ges utanför de fastställda ramarna för basprogrammet behövs en läkarordination för detta.

 6. 2 månader.
  Förbered väl- tänk på en liten ryggsäck med allt praktiskt till bebisen. En flaska med vällingpulver färdigt så att man bara kan be om varmvatten på flyget, skaka och klart- lagom till att bebisen ska sova. Förbered dig själv- ingen stress, ge trygghet och försök inte vara orolig för vad andra ska tänka/tycka. Var stolt över dig själv o din familj.

 7. N var 2 månader gammal när ni firade jul i fjällen!
  Och det här med att flyga med barn – TID det absolut viktigaste att tänka på. Ta dig tiden, stressa inte iväg i sista sekunden utan hellre att du får vänta på flygplatsen i ett par timmar än att du ska springa dig svettig med en skrikande bebis på bröstet. Stressad förälder – något bebis garanterad reagerar på och det är ingen som blir lycklig av det. Och inga förväntningar – lyssna för tusan inte på andra. Praktiska tips är jättebra från andra som gjort resor tidigare (som din packlista) men ingen annan gör saker exakt som du. Så strunta i alla blickar man kan få och gör det bästa för ER lilla familj på er resa.

 8. Åh! Det vore perfekt för vår lilla familj att vinna denna då vi står i startgroparna för att planera första resan med bebisen ❤️

  Första julen i Sälen var N ganska exakt två månader.

  Då jag inte flugit med en bebis förut så har jag inga tips på den fronten, men jag har hunnit resa en hel del i bil med bebis och förberedelse är A och O då med! Vi har alltid med mat, bärsele, ett par lätta leksaker, flera ombyten och många blöjor. Se över packningen och ha sakerna du kan tänkas behöva lätt tillgängliga! Min bebis älskar musik så ett tips från mig är att lägga över en spellista som ni kan lyssna på och sjunga till under resan. ?

 9. Hej!

  Lilla Nelly var 2 månader då.

  Det absolut bästa tips jag kan ge när en ska resa med bebis är att försöka packa handbagaget i en ryggsäck, och precis som du skrev att investera i en bärsele. Att ha två fria händer när biljetter ska visas, pass letas fram, bebis underhållas, mat inhandlas är ovärdeligt i en annars väl så stressande situation!

 10. Er dotter var två månader.
  Mitt bästa tips är att på förhand dela upp ansvaret mellan föräldrarna, kanske att man kör typ en halvtimmes ansvar var. Då kan den förälder som inte har bebisen passa på att vila och samla lite energi…

 11. Svar: 2 månader

  Jag skulle säga slappna av! Alla har förståelse för barn, iallafall till en viss gräns! Ta det lugnt!

 12. Helena Salmons says:

  Dottern var 2 månader

  Lägg i ett kuvert en lapp, från bebisen/barnet, där bebisen ”talar” om att det inte alltid är så lätt att va liten å resa långt. Be om ursäkt för eventuella skrik, sparkar, dreglande, frågvisa barn, etc. Lägg i en liten present, kanske en trisslott eller nån fin choklad till medresenärer. Lägg att på grannstolen. Detta gäller vid flyg, tåg eller bussresor. Bättre att förekomma ?

 13. Malin Junghard says:

  Hon var 2 månader!

  Förra året i april åkte vi till Italien med vår då 10 månader gamla bebis. Vi var verkligen skitnervösa, för vi skulle till Syditalien och hade byte både i Amsterdam och Rom – så det blev en lång resa trots att avståndet kanske inte var det längsta. Men själva tiden på flygen var ju kort. Hon var för det mesta nöjd under flygningarna och sov oftast som en stock. De gånger hon inte sov så fick hennes pappa busa lite extra med henne för att hålla henne nöjd 🙂

  Mitt bästa tips är att ha vattenflaska, napp, bröst och annat som gör att bebis sväljer nära till hands under start och landning för det blir sånt tryck i deras små öron – speciellt om de är öronbarn. Men även om de inte är öronbarn så kan trycket bli högt – det känner man ju själv ibland när man flyger. Ta även med kex eller något så att det alltid finns något att smaska på (om bebis är tillräckligt gammal) 🙂

  Den här vagnen hade varit helt perfekt när vi ska resa till Gran Canaria i mars! Vi hade ingen bra resevagn vid förra resan utan lånade en vagn genom hotellet i Italien, men den vagnen var verkligen under all kritik och kändes inte säker så det vill jag helst inte göra igen. Så detta hade blivit den ultimata julklappen till oss om vi vann!

 14. 2 månader var nelly. ?

  Att alltid försöka ta det lugnt och inte försöka stressa upp sig. Om man känner att man börjar bli stressad/irriterad så ta några andetag och kanske lämna över ansvaret tills det lugnat sig. Var alltid på barnets nivå och förklara om hon/han inte förstår (om dom nu är lite större) så kanske även barnet förstår att man k te kan springa runt / skrika / tjata. Kompromissa är även ett bra nyckelord ☺

 15. Nelly var två månader i sälen!

  Utöver dina tips skulle jag säga var utvilad och lugn själv, bebisen känner av när du är stressad! Beroende på hur gammal bebisen är kan det vara käckt att ha med telefonen/platta med tex babblarna på! Det kan distrahera en stund! Vi har alltid dvd på i bilen till småttingarna när vi åker långt och lillasyster är faktiskt mer nöjd över att sitta stilla när hon har något att se på! Gillar er båda på fb!

 16. Lill Myhran var 2 månader när ni reste till fjällen första gången 🙂

  Mina andra bästa flygtips är tiden på dygnet, hur påverkar det ditt barn? Kan du på nåt sätt påverka tidpunkten till det bättre.

  Ladda med mellis till dig själv. Det kan krävas mycket tålamod och energi för en lång resa båda för barnet och mamman / pappan då flygplatsmaten kanske inte alltid är den bästa och nyttigaste…..

  Rena kläder till både bebis och mamman 😉

  Håller tummar å tår att vinna denna till min lilla nykomling som förväntas komma till sommaren 🙂 Den vi hade gick sönder….

 17. Två mån.
  Att ta med sig en massa roliga leksaker.

 18. Hon var två månader.

  Ta med öronskydd till medresenärerna, haha!

 19. 2 mån

  Amma vid starrt och landning.

 20. Nelly var 2 månader.

  Som flera redan har sagt: stressa inte, utan håll dig lugn. Barnet känner så väl om du är lugn el stressad själv!

 21. Grattis t vinnaren 🙂 En resevagn du rekommenderar? Kram L

  1. Lina, jag har själv inte haft den, men Lisa från Livet från den ljusa sidan hade en som hon var supernöjd med (vagnen följde med typ jorden runt)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close