Close
Tre tips för en lyckad Thaimout

Tre tips för en lyckad Thaimout

Under de senaste veckorna har jag träffat otaliga människor från Sverige som befinner sig på longstay på Koh Lanta. Vi kommer alla från olika bakgrunder och har olika förutsättningar för att vara här.

Det finns dock en gemensam nämnare. Vi verkar alla ha kommit hit för att ta en paus från vardagskarusellen hemma i Sverige. Här kommer några tips från kloka ”longstayare” för hur man skapar en lyckad Thaimout.

thailand

Tre tips för en lyckad thaimout

# 1 Undvik peaksäsong

Försök i den utsträckning det är möjligt att undvika peaksäsongen (december-januari). Under låg- och mellansäsong är både flygbiljetter, boende och skolavgift på de svenska skolorna betydligt billigare. Det är också färre turister på plats vilket gör att det inte blir lika trångt på stränder och restauranger. Dessutom blir trafiken inte lika hetsig med färre fordon ute på vägarna. Hela tempot på ön blir lugnare före och efter peaksäsongen, vilket gör att det finns utrymme att lära känna ön och dess invånare på ett helt annat sätt än om du åker hit under högsäsong.

longtailbåt

# 2 Lev i nuet och glöm alla måsten

Måste du verkligen hinna åka på alla utflykter och besöka öns alla restauranger – åkte du inte hit just för att slippa alla måsten?

Plocka inte med dig stressen hemifrån, ta chansen att verkligen koppla av och koppla bort när du är här. Eventuella jobb- och relationsproblem kan du ta itu med när du kommer hem igen. Stanna tillräckligt länge för att hitta det efterlängtade lugnet. Våga vara i nuet!

thaimout

# 3 Läs på om kulturen

Ta dig tid att lära dig mer om vad som gäller här i Thailand. Vad är brukligt? Förvänta dig inte att saker och ting ska fungera som hemmavid. Thailand är Thailand och Sverige är Sverige. Låt dig sugas in i det thailändska sättet att leva, thailändarna har en lättsam syn på livet som vi svenskar kan lära oss mycket av!


Fler inlägg om vår nuvarande och förra thaimout hittar du under kategorin Thailand.

11 comments

 1. Kan knappt gå in på din blogg då det ser helt underbart ut att spendera den här grå och tråkiga tiden i Thailand. Skulle mer än gärna ta mig en thaimout!!

  1. Haha, förlåt… Jag förstår att det kan vara provocerande med alla strandbilder och utlägg om hur härligt vi har det! Nästa gång kanske det är du som sitter här på en strand och jag som är hemma och våndas över den kalla vintern i Sverige, haha! 🙂

   1. Så är det verkligen. Ni gör så rätt som tar er den här tiden!

 2. Så himla vackra bilder! Tips 4 – ta med dig tre kameror minst!! 😉

  1. Tack! Hm, ja, jag glömde visst den punkten. Faktum är att jag faktiskt kommer upp i tre själv, om man nu får räkna mobilkameran!?

 3. Så underbart!!!! Hoppas på en Thaimout nästa vinter 😉 njut!!!!! Regn här igår idag dock soligt! Kramar

  1. Hoppas verkligen att ni kommer iväg Lina, det är SÅ värt det! Kram

 4. Jag hade bestämt att vi skulle åka 3 veckor till Florida och ta en Karibien kryssning i november när jag fyller 40, men efter att jag lyssnat på ert poddavsnitt så frågade jag mannen om vi inte skulle ta en (mini) thaimout på Koh lanta istället. Sagt och gjort, nu blir det 6 veckor där! Kommer passa vår familj där den är nu mycket bättre. Så sjukt taggad! Tack för tips!

  1. Hej Anna, så otroligt kul att höra att jag och Lisa kan inspirera genom vår podcast. Hoppas att ni får en fantastisk Thaimout, det är helt rätt beslut om du frågar mig… 😉

 5. Vi var ju på Klong Dao samtidigt (fick hint om dig av en instagram-/bloggkompis!) men ”hann” inte läsa din blogg ordentligt under min månad i Thailand 🙂 men nu så, när jag är hemma!

  Bästa tipset är ditt tredje tycker jag. Stöter på olika resor utomlands ibland på människor som inte riktigt hänger med på att det är DOM som är besökare och ska anpassa sig… särskilt i Thailand verkar många svenskar tro att dom kan ställa samma krav på tillvaron som vi kan hemma. Ta’t easy hojtar jag (tyst) och lutar mig tillbaka när maten jag beställt blivit fel eller kaffet smakar olja eller duschen har lite dålig sprutt.

  Nu ska jag försöka läsa ikapp om din familjs Thaimout. Hittade er respodd som jag började lyssna på igår och den blir en perfekt pendlarkompis till och från jobbet känner jag!

  Tjo!

  1. Hej Ullrika, vad kul att höra att du har hittat till både blogg och podd! Haha, ja, man får bita sig i läppen ibland när man hör sådana kommentarer som du skriver…

   Ha det gott i Sverige, själva har vi drygt 5 veckor kvar här. Underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close