Close
Förra veckans #resfredag till västkusten

Förra veckans #resfredag till västkusten

Jag har nästan svårt att tro på det själv, men förra fredagen packade vi alltså in hela familjen i bilen för att spendera ett par intensiva dygn på västkusten.

roadtrip göteborg

Det var klarblå himmel exakt hela vägen, fram tills vi nådde skyltarna mot Liseberg och regnet började smattra mot bilrutan. Ändå skönt att vissa saker aldrig förändras, inte ens under en pandemi! Här kommer veckans fem, med fokus på förra veckans #resfredag.

Om förra veckans #resfredag till västkusten

#1. Färdigvaccinerad favorit-farmor!

Slottsskogen Göteborg

Huvudanledningen till vårt besök var att barnen äntligen skulle få träffa och krama sin farmor igen. Vi har inte setts på nästan ett år, och det är på tok för länge.

Vi möttes upp på Villa Belparc vid Slottsskogen, där det vankades räkmackor och lyxglass.

Det var SÅ fint att ses igen, och umgås nästan som vanligt. Med betoning på ”nästan”, mot bakgrund av att hela personalen bar munskydd och vi fick sitta max tre personer vid varje bord. (Tusen miljoner gånger bättre än att inte ses alls.) Vi hann också träffa Tobias bror med familj, och fira barnens kusin med nerfkalas i ÖSREGN. Men ni vet vad de säger? Finns inget dåligt väder, bara…

#3. En liten hyllning till Slottsskogen

Slottsskogen Göteborg

Ja, men visst förtjänar Slottsskogen en liten hyllning eller två? Innan vi åkte hemifrån Nynäshamn lastade Tobias in Nellys sparkcykel bredvid kassen med regnkläder i bagageluckan…

… vilket visade sig vara en bra kombination för helgen.

Slottsskogen Göteborg

Slottsskogen är en höjdare på många sätt, inte minst nu i pandemitider. Stora ytor, mycket att se, och visst är det underbart att se trädens knoppar explodera i gröna nyanser!

#3. Att äntligen få resa med familjen igen…

nääs fabriker hotell

Det finns mycket att säga om familjen och resor, både att få hälsa på storfamiljen under resan – och att vara med sin egen familj under resande fot. Älskar avbrottet som resorna ger från hemmabubblan! Samtalen i bilen. Känslan av att vara tillsammans och inte bara bo tillsammans. SKÖNT att åter igen kunna konstatera att jag trivs så himla fint med att vara på resande fot med min familj!

#4. … och bo på HOTELL!!

nääs fabriker hotell

Att bo på hotell under resorna brukar ge ytterligare en dimension av upplevelsen, och den här gången extra mycket såklart. Det var så himla länge sedan. Vi återvände till fina Nääs Fabriker hotell (pressbesök), mer om det i ett senare blogginlägg!

#5. Mersmak? Japp!

nääs fabriker hotell
Nääs Fabriker Hotell.

Precis som efter Lisas och min ”jorden runt-resa” i Stockholm för ett par veckor sedan kom jag hem med en känsla av att vilja uppleva ännu mer, samtidigt som det var förvånansvärt skönt att komma hem (kroppen är tydligen fortfarande inställd på något slags pandemitempo!?).

Nu, efter en vecka i huset, är vi redo att ge oss ut igen. Den här gången på en liten minisemester, bara Tobias och jag. Han fick en hotellnatt på Ett Hem i födelsedagspresent av våra vänner, och jag? Jag får följa med. HURRA! Vi var där för ett drygt år sedan och jag är inte ledsen över att checka in där igen.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Nääs Fabriker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close