Close
Tio funderingar här och nu

Tio funderingar här och nu

Idag går jag runt med en känsla som väl närmast kan liknas vid ”hurra-tentan-är-klar!”. Flera tunga måsten ligger bakom mig/oss och nu ser jag fram emot en ganska lugn avslutning på det här året. Vi har en del planer förstås, men inget som stressar mig. Sådana här dagar kan jag egentligen skriva hur många blogginlägg som helst – men allra mest känner jag för att läsa böcker. Längtan efter att slå mig ner framför brasan med en bra bok är det bästa tecknet på att jag känner mig avslappnad. Ett inlägg vill jag dock få ut, detta efter inspiration från Elnas inlägg om Tio sömnlösa funderingar. Mina punkter nedan kommer tack och lov inte från några sömnlösa nätter – däremot direkt från mitt huvud i detta nu. Så här går mina tankar en lördagseftermiddag i december anno 2023.

#1. Att se Sound of Freedom och undra hur kan det finnas så mycket ondska i världen

Igår var jag och Tobias på bio. Jag gick ut därifrån med knutna nävar och en undran över hur det kan finnas så mycket ondska i den här världen. Parallellt med denna ondska finns en strimma hopp. Godheten finns också där ute, det får vi aldrig glömma. Jag rekommenderar alla vuxna människor i min närhet att se Sound of Freedom – som alltså är en sann film baserad på människohandel (i det här fallet barn) runt om i världen. Mel Gibson har regisserat filmen – som av olika anledningar dröjde fem år innan den till slut kunde visas på biografer. En av anledningarna var att vissa aktörer ville undvika det kristna buskapet i filmen. Ursäkta??? Sedan när blev godhet och en vilja att göra gott värre än det värsta tänkbara? I filmen nämns ett par bibelcitat och någonstans förs även en dialog där en person berättar om en erfarenhet kopplad till högre makter. Jag skakar på huvudet och kan åter igen konstatera att den här världen är knäpp. Riktigt knäpp.

#2. Att uppskatta min hälsa

tet riga marathon

Innan bion var jag med på en padelträning och kunde konstatera att det var mitt första träningspass på tre veckor. Tre! Jag har varit rejält sänkt/sjuk och ser äntligen ljuset i tunneln. Aldrig uppskattar jag min hälsa och min fungerande kropp så mycket som när jag är och har varit sjuk. Jag klickade hem nya löpskor från HOKA under Black Friday och längtar redan nu efter nysopade gator och fågelkvitter så att jag ge mig ut och jaga mil.

#3. Den enas bröd är den andras… död?

Imorse blev jag alldeles deprimerad av att läsa nyheterna. Inget ovanligt i och för sig, det blir jag nästan alltid. Den här gången läste jag om ett par arbetsplatsolyckor på Northvolt med dödlig utgång. Ni vet det där företaget som skulle generera såååå många nya arbetstillfällen och sätta Skellefteå på kartan?Jo tack, just det. Jag scrollade vidare och hamnade på en granskning från Aftonbladet om elbilarna vs barnarbete i Madagaskar. Money talks. Så har det alltid varit och så kommer det förbli.

#4. Att gå på dejt med padeltränaren

Annika och Tobias dalarna

Jag och Tobias hade något slags gemensamt mål om flera dejter det här året. Hur det gick? Eh, våra så kallade dejter brukar tyvärr sluta med att vi sitter över en lunch och pratar jobb, jobb och mera jobb. Jag bestämmer här och nu om något slags omtag nästa år. Mer dejter åt folket!

#5. Threads, ja eller nej?

Har ni hört talas om den nya sociala medieplattformen Threads? Det handlar alltså om Metas utmanare till Twitter. Eller förlåt, X som det numera heter. Här är det åter igen texten som ska stå i centrum – inte rörligt material eller bilder (även om sådana också kan publiceras). Det här är en plattform för korta texter, max 500 tecken. Jag älskade Twitter under de åren jag själv jobbade med politiska frågor. Det är ett perfekt sätt att hålla örat mot marken osv. Vi får väl se om jag ger mig in i trådnystanet igen. Jag är inte övertygad.

#6. Ett oplanerat jullov

jul nynäshamn

Jullovet är snart här och jag pendlar som vanligt mellan ”Ååååh vad skönt att inte ha något planerat!” till ”ÅH VAD LIVET ÄR TRÅÅÅKIGT!”. Ett av barnen ska på innebandycup, det andra på läger och det tredje vill helst bara chilla. Själv vill jag på något sätt uppleva vinter i norra Sverige – helst i kombinationen norrsken, hundspann och bastubad. Det kommer förmodligen sluta med att vi jobbar hela lovet. Hurra?

#7. Talldungen på Österlen

Talldungen gårdshotell har snabbt seglat upp som ett absolut måste på min önskelista över svenska destinationer. Låt dig inte avskräckas av namnet Talldungen som tyvärrrrr låter som ett av de många äldreboenden jag har besökt under mina år. Nej, det här lär vara ett prima gårdshotell på Österlen som det regnar utmärkelser över. Arton rum och ett eget mikrobageri, ni förstår ju själva att jag måste hit. Helst igår!

#8. ”’Tis the Season”

jul nynäshamn

Det är en vecka kvar till julafton och jag känner mig väldigt nöjd med julklappsstatus. Jag tycker det är en fin grej att ge saker/upplevelser till personer i min närhet, men också till personer jag inte känner. Julen är och förblir min bästa högtid. Det finns få uttryck jag gillar så mycket som ”’Tis the Season” och allt vad det innebär.

#9. Avslutningar, föreställningar och mästerskap

Nynäshamn padelcenter

Och på tal om season, det är verkligen säsong för diverse avslutningar och mästerskap – men också konserter, föreställningar och andra uppträdanden. Allt ska gärna hända samtidigt! Jag har försökt tillämpa minsta motståndets lag det här året och känner mig därför ganska lugn just nu. Det är ju bara roliga grejer som händer, jag får påminna mig själv om det ibland!

#10. Ett gott nytt år?

stockholm

Vi satte upp julgranen i onsdags, och lagom till nyår kommer jag känna mig redo för krispiga tulpaner och ljusa färger. Jag har inte jättehöga förväntningar om att 2024 kommer att bli mitt livs bästa år, men jag känner ändå en försiktig optimism. Jag lever och mår bra. Den vetskapen är värd att fira i sig!


Berätta gärna något du går och tänker på just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close