Close
Tips om Costa Rica: paradisstränder, vulkaner & vattenfall

Tips om Costa Rica: paradisstränder, vulkaner & vattenfall

Jag får ofta frågan om mina höjdpunkter i resväg. Mina veckor i Costa Rica ligger högt upp på listan, likaså en efterlängtad vandring med mamma på Inkaleden och första gången jag äntligen fick besöka Australien.

Costa Rica var det första, och längsta, stoppet på min resa jorden runt – vilket gör att mina minnen från destinationen säkert är något rosaskimrande. Jag har inte varit tillbaka i Costa Rica sedan dess, men jag hoppas och tror på en repris inom en inte alltför lång framtid eftersom mina goda vänner snart flyttar till Panama (!).

åka hem

Inför min långresa var jag för snål att investera i en digitalkamera (de pengarna kunde jag ju använda till fallskärmshopp och andra märkligheter!) och fotade istället med en enkel kompaktkamera. På första raderna ser man bilder från sluttampen av min resa i Costa Rica, där jag och mina vänner bland annat firar in julaftonsmorgon på stranden för att senare få uppleva en jordbävning mitt i julmiddagen.

tips om costa rica

Mitt fotoalbum från resan består i övrigt mestadels av en massa bilder på solnedgångar och hav, men också djungelvandringar, vattenfall och kompishäng. Vi passade också på att åka över några dagar till Panama, där jag fick se vilda delfiner för första gången i mitt liv.

costa rica_resfredag

Mina tips om Costa Rica hos Travelmarket

Jag fortsätter mitt uppdrag att skriva artiklar för Travelmarket ungefär en gång i månaden. För ett tag sedan skrev jag om mina bästa tips om Costa Rica:

Efter ett första kaosartat möte med flygplatsen i Costa Ricas huvudstad San José bjuder mina efterföljande sex veckor i landet på kärlek vid första, andra och tredje ögonkastet. Costa Rica, som för övrigt betyder ”den rika kusten”, är en kärleksfull mix av det absolut bästa naturen har att erbjuda: tindrande stjärnhimmel, frodig regnskog, turkost hav, dånande vattenfall och aktiva vulkaner.

Läs fortsättningen plus mina tips om Costa Rica hos Travelmarket: Natursköna Costa Rica – restips och sevärdheter.


Har ni varit i Costa Rica? Vilka var era bästa upplevelser från landet?

10 comments

 1. Perfekt! Har precis bokat en resa till Costa Rica med familjen i(nåja, två av tre barn följer med) i februari nästa år och suger åt mig alla tips jag kan få 🙂 Det ska bli så spännande att få besöka ett av de länder jag suktat efter i evigheter!

  1. Men ÅH vad spännande att få göra den resan med familjen!

 2. Vilken spännande resa! 🙂 på min bucketlist! Kram

  1. Hoppas du kommer iväg, så värt! 🙂

 3. Älskar Costa Rica! 🙂

  1. Jo, jag anade det… 🙂 Ingen ger mig så mkt CR-inspiration som du!

 4. Fine Costa Rica! Jeg har vært i San José, La Fortuna og Monteverde, og så kjørt fra Monteverde til Nicaragua. Hvis jeg skal tilbake til landet, vil jeg tilbringe tid ved kysten, det ser så utrolig vakkert og herlig ut!

  1. Men ja, kusten var oerhört fin.

 5. Hej,
  Så spännande. Vi är inne på 3 v i Costa Rica nu under jul. Hur åkte ni tiĺ Panama? Prismässigt? Har ni rest mer med utgång från Costa?

  1. Åh, åk – det var fantastiskt. Vi åkte buss från San José, kostade inte mycket. Flera av mina vänner åkte runt massor från Costa, främst till de närmaste länderna – men jag testade bara Costa Rica och sedan vidare till San Francisco därifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close