Close
Tips för att hyra stuga eller hus för en semester i Sverige

Tips för att hyra stuga eller hus för en semester i Sverige

I betalt samarbete med Stugknuten.

Under de senaste åren har både klimatdebatt och pandemi gjort att många svenska resenärer gärna vill hålla sig hyfsat nära hemmaplan. Samtidigt kvarstår viljan att resa och önskan att byta miljö och komma bort en stund. Att komma bort från tvätthögar, vardag och ”samma gamla vanliga” – för att istället njuta av lediga dagar på annan plats. Uttryck som svemester och hemester har exloderat – vilket i sin tur har inneburit ett ökat intresse för att hyra stuga, hus eller lägenhet i Sverige.

Att hyra stuga, hus eller lägenhet i Sverige – tips på hur du går tillväga via Stugknuten!

Men när väl beslutet är fattat om att hyra stuga, hus eller lägenhet i Sverige – var börjar man ens kolla? Hur går det till? Och vad bör man tänka på?

Jag brukar först och främst kolla med vänner och bekanta om tips, får jag inget napp där är nästa steg att scanna olika söktjänster och samlingssidor. Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt när det faktiskt finns sajter som har specialiserat sig på just uthyrning av både hus, stugor och lägenheter.

stugknuten
Skärmdump från stugknuten.com

En av sajterna som tillhandahåller en sådan typ av tjänst är min samarbetspartner Stugknuten. På deras sajt finns ett stor samling stugor, hus och lägenheter, som du hyr direkt av ägarna.

Första steget är alltså att via sidans sökfunktion/er hitta en stuga som passar dig och dina behov för de utvalda datumen. Jag är för egen del intresserad av att hyra en stuga eller ett hus i Bohuslän i sommar, med specifika önskemål om vissa faciliteter:

stugknuten hyra stuga i sverige
Skärmdump från stugknuten.com

Genom att skriva Bohuslän – > Mera Filter – > Faciliteter får jag upp en rullgardin med specifika önskemål såsom exempelvis pool, uteplats, allergivänligt och öppen spis. Här går det också att skriva in uppgifter för att filtrera sökningen på antal bäddar, och det går även att sortera efter högsta/lägsta pris på låg/högsäsong.

Vill du istället scanna av kartan för att se i vilket område av Sverige det finns tillgängliga hus, stugor och lägenheter att hyra via Stugknuten finns en funktion som kallas ”kartvy”. Perfekt för dig som vill kika runt lite och kanske få inspiration om potentiella platser att besöka via Sverigekartan:

stugknuten hyra stuga i sverige
Skärmdump från stugknuten.com

När du har hittat stuga/hus/lägenhet som du är intresserad av kontaktar du ägaren direkt för att föra vidare en dialog, ställa frågor och eventuellt boka ditt objekt.

Viktigt att tänka på! Stugknuten är alltså inte uthyrare. De tillhandahåller endast en tjänst för annonsering och förmedling av kontakt mellan de användare som registrerat sig i tjänsten för att hyra eller hyra ut en stuga, lägenhet, hus eller annat objekt.

Saker som kan vara bra att tänka på inför bokning av semesterboende:

  • Vad vill du ha ut av vistelsen? Natur och avskildhet och/eller närhet till nöjen och affärer? Se först över behoven inför din kommande bokning.
  • Försäkring? Vems försäkring gäller om något händer innan eller under resan?
  • Avbokning? Vad gäller för avbokningsregler (extra viktigt att hålla koll på i pandemitider).

Inlägget är ett betalt samarbete med Stugknuten, men text och bilder är mina egna om inget annat anges. Här hittar du mer tips, guider och inspiration för att resa i Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close