Close
Tillbaka på ön.

Tillbaka på ön.

Det är onsdagen den 22 juli, och jag har landat på sommarön sedan en dryg vecka tillbaka. Dagarna går in i varandra, ungefär som de brukar göra när jag är här.

sturkö

Vi har haft härligt väder, med undantag för ett par rejäla åsk- och regnskurar.

sommar på sturkö

Förra veckan var nästan alla syskon här…

… och det avhandlades både högt och lågt framför brasan.

sommar på sturkö

En av dagarna rullade det in massor med sjörök, och hela Karlskrona och dess närliggande öar sveptes in av en grå, tät dimma som bäddade in det mesta i dess väg. Fascinerande, och fint!

sturkö

Vi har fikat en del, men grillat mindre än vad vi brukar…

… och jag skulle säga att tempot generellt har varit lugnare än i vanliga fall. Det känns som att Coronaåret har lagt ribban här också. Det finns liksom ingen anledning att stressa eller jaga upp sig över något.

sturkö

En del turister har hittat hit till Sturkö, men inte fler än vanligt. (Känner för övrigt inte alls igen beskrivningarna från ett knökfullt Öland, i vart fall inte i Borgholm där vi var förra veckan.)

Igår gick vi kvällspromenad, och eftersom jag är en vanemänniska fotade jag kvarnen. Igen! Kanhända har jag femtioelvatusen bilder på den från årens lopp, från olika vinklar och kvällspromenader, men ändå.

Jag har tagit ovanligt få bilder i sommar, och börjar nästan ångra mig lite nu. Kämpar lite med att vara här och nu vs föreviga och kapsla in minnen via en lins. Kanske blir det lättare att hitta en lagom nivå nu, när fotandet inte längre kommer att vara en del av min jobbvardag.

sommar sturkö
Utsikt från villavagnen.

Vi går nu in på andra sommaren som spenderas i en villavagn, den vi köpte förra året på Tobias initiativ för att få ett eget litet krypin på sommarstället (som jag alltså delar tillsammans med mina 6 syskon). Jag var väldigt tveksam till Tobias förslag från början, och kunde liksom inte se hur en sådan lösning ens skulle kunna vara ett alternativ. Men ibland blir det inte som man har tänkt, och bra ändå. Efter att ha sökt och fått avslag på bygglov för ett eget litet hus här på tomten fick jag till slut ge med mig på villavagnsfronten – och det blev mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig.

Visst finns det nackdelar. Utsidan är ful som stryk (alltså verkligen!), och tvestjärtarna älskar att krypa in i ventilerna för att göra oss sällskap på kvällarna. Men, resten? Hur bra som helst. Vår familj har ett eget ställe att hänga på, med kök, tre små sovrum (6 sängplatser, 7 om någon sover på soffan), vardagsrum, liten toa och dusch.

Läs mer: Att köpa villavagn – från tanke till handling

Ja, och ungefär så går dagarna här på ön. Lite kattgos, solnedgångar som avlöser varandra, matfix (kanske det tråkigaste med sommarlovet om du frågar mig!), bad och långa diskussioner om allt och inget. Om jag trivs? Jo. Det gör jag, och jag överväger efter varje sommarvistelse här att flytta tillbaka någon gång. Kanske händer det en dag, kanske inte. Å andra sidan trivs jag bättre och bättre hemma i Nynäshamn. Jag är glad över att jag faktiskt inte behöver välja, utan får ha båda platserna i mitt liv.


Hur ser dina dagar ut just nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close