Close
Tävla och vinn kabinväska

Tävla och vinn kabinväska

I anledning av Resias stora jubileum har jag i samarbete med Resia glädjen att till en av Resfredags läsare tävla ut en specialdesignad kabinväska.
Jag vet att vi är många som numera satsar på att resa med lätt packning – ett handbagage räcker ofta gott och väl. Som bonus slipper man långa incheckningsköer och kan ägna tiden till betydligt roligare saker. Den aktuella kabinväskan, som är av märket Epic, är specialdesignad av konstnären och komikern Peter Apelgren. Retrolooken är inspirerad för att återskapa den känsla som fanns inför en flygresa för fyrtio år sedan. Och nu kan alltså väskan bli din, tävla och vinn!
Så här tävlar du: I en kommentar till detta blogginlägg vill jag att du svarar på följande fråga: Hur många år fyller Resia i år? Därutöver vill jag att du förklarar vilket resmål du drömmer om just nu. Tävlingen avslutas den 18 oktober 2014. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Lycka till!
 
Tävlingen är nu avslutad, tack till alla er som var med och tävlade. Vinnaren av väskan blev Isa Iglesias Lindberg. Jag hoppas att väskan snart får göra dig sällskap på drömresan till Texas för att prova på livet som cowgirl!

30 comments

 1. Resia fyller 40 år! Jag drömmer om en roadtrip i USA. Jag skulle vilja visa min familj den fantastiska naturen i Colorado och hälsa på vänner och min gamla värdfamilj. I drömmen är vi borta länge länge och hinner uppleva storstadsnöjen, storslagna berg och gästvänligheten i den lilla småstaden på slätten. Men den resan får jag fortsätta drömma om i några år tills minstingen blivit större.

 2. 40 år.
  Jag drömmer om Sydamerika. Långa vandringar längs fantastiskt landskap, att ta upp skolspanskan och hankande prata med invånarna och maxa upplevelsen av kontinenten. Många stopp, långa stopp, och givetvis med Inkaleden och Machu Pichu som kronan på verket. Det har jag drömt om så länge men alltid har något kommit emellan.
  Nu är det barnen som inte riktigt är i fas för det, jag hoppas de växer upp till tweenies som älskar att resa och som med glädje upplever nya saker och ställen, och har fysik att ta sig fram på det sätt vi vill. Vi gör allt för att det ska bli så, genom de resor vi gör idag och det aktiva liv vi lever. Så kanske om några år..?! Drömma går ju.

 3. Resia fyller 40 år. Just nu drömmer jag om att resa till Alperna. Från en lång drömresa i somras då vi spenderade 4 veckor i USA är nästa resmål i Europa. Jag växte upp på skidor och nu har jag äntligen lyckats överföra glädjen i att slänga sig utför skidbackarna till min familj. Vilken underbar känsla att se barnen knäcka koden och åka upp och ner och upp och ner och ut i skogen så kvistar och snö yr om dem och höra ”NEEEEJ, vi vill inte åka hem än, vi vill åka MEER!” Jag har varit i Alperna för många år sedan och jag längtar efter att ta min familj till skidsystem där backarna aldrig verkar ta slut. Köra tills man bara inte orkar mer och stupa i säng för att på morgonen bara kasta sig ut igen.

 4. Hipp hipp hurra, Resia firar 40 år! 🙂

  Ett land där mañana är devisen,
  Där du kan insupa den varma havsbrisen.
  Där varje måltid är en fiesta,
  Och där man tillämpar nåt så klokt som: siesta!
  Det är naturligtvis Mexiko jag har i mitt sinne,
  Där skulle jag leva livet på en pinne! 🙂

  Sol och sol!
  Marthina
  Marthina.lundstrom@tele2.se

 5. De fyller ju 40 år såklart!

  Drömmer om? Det går inte ihop om ett land, men en weekendstad jag skulle vilja resa till är Reykjavik till våren. Fråga mig inte riktigt vad som lockar men det är något med naturen som får mig att vilja uppleva det minst en gång. Fast allra mest drömmer jag nog om stora delar av hela världen faktiskt.

 6. Resia grundades 1974 och fyller därmed 40 år!
  Drömresan till Florida är bokad, vi åker i december. Våra 4 barn mellan 5 och 13 år ska alla ha varsitt handbagage att dra på. Då vi aldrig flugit tillsammans som familj har vi inga kabinväskor alls att stoltsera med… Om vi skulle ha den stora glädjen att vinna den fina väskan behöver vi bara få tag på 5 till!
  /Peter (peppehakansson@hotmail.com)

 7. Jenny Johansson says:

  Resia fyller 40 år.

  Drömresan är Australien. Jag och sambon vill inte ha ett traditionellt bröllop i kyrkan utan Australien är landet som vi har tänkt gänga oss i :-). En liten mysig vigsel med bara jag och sambon samt våra två 5-åringar.

 8. Resia fyller 40 år!

  Min drömresa, just nu, går till… svårt att svara på, det finns så många resmål att välja på. Men jag säger Galapagosöarna. För naturen och djurens skull. Att få snorkla bland det fiskrika vattnet , se en stor sköldpadda och få vandra i Darwins fotspår.

 9. Resia fyller 40 år. Drömresan går till Indien! En dröm som blir sann i februari då jag, maken och våra två söner åker dit under en månad. Vi ska bland annat besöka vårt fadderbarn sedan tio år tillbaka. Resväskan sticker verkligen ut i mängden och jag är säker på att den skulle göra succe i Indien. MVH Anneli (johannisson29@hotmail.com)

 10. Hela 40 år. Jag skulle vilja åka till Rom med mina två döttrar. Vi har alltid roligt ihop och väskan hade gjort något trevligt ännu trevligare.
  Elena

 11. Hurra för resa 40 år. Min drömresa som står på min bucket list är att få rida och leva som cowgirl i Texas. Rida, leva, känna häst. Att få bo på en riktig ranch och dela deras vardag i vått och torrt, medgång och motgång. DRÖM!!!

 12. Resia fyller 40 år!! Grattis! Själv fyller jag 30 år i år och med åldern (jag vet att 30 inte är gammalt, men ändå) har jag börjat uppskatta andra saker i livet än tidigare! Resan jag skulle vilja göra nu är till Mongoliet och bo på ett Buddistiskt kloster. Där vill jag göra en inre resa inom mig och utvecklas som människa! Jag har aldrig gjort någon sådan resa utan mest rest för värmen, upptäckarglädjen osv, men att göra en resa inom mig och lära känna mig själv – på en rofylld plats… det är min dröm! Mvh//Malin grodmalin@gmail.com

 13. Resia fyller 40 år. Vi reser tyvärr väldigt lite så drömmarna är många. Men jag har snöat in på Mauritius. el en weekend till Barcelona med mannen.
  I vinter kommer jag att resa en del, i Sverige, med jobbbet och väskan hade suttit som en smäck 🙂

 14. De fyller 40 år.
  Jag drömmer om att få resa till Nya Zeeland! Det skulle vara underbart att få hyra en bil och upptäcka varje vrå av mitt drömland!
  Camilla
  kubbov30@gavlenet.se

 15. Helena i Uppsala
  (som går in och kollar den 18:e)

  Lapa sol, vara lat
  i turkosa spa’t,
  vid Döda havet dåsa,
  sedan till Petra som är rosa.
  Äventyrets Wadi Rum,
  grönt när öknen går i blom.
  Blått är Röda havets färg,
  Jordanien har verkligen märg!

 16. Resia fyller 40 år. Just nu drömmer jag om Kapstaden, staden som ligger i en gryta med fyra berg runtomkring. Vi åker dit i början av nästa år. Jag gillar lite annorlunda upplevelser. Är helt såld på Searching for Sugarman – Rodriguez – och tänker därför söka upp några ställen som förekommer i filmen. Spännande!!

 17. Resia fyller 40 fina år! Och jag drömmer mig till Bali, ön som helt klart tagit en bit av mitt hjärta om som jag alltid saknar lika mycket.

 18. Resia har 40 år i turismens tjänst!
  Ett drömresmål är Machu Picchu ett av världens sju nya underverk! Ett otroligt byggnadsverk!

 19. Resia fyller 40 år.. och jag skulle ha denna underbara väska när jag flyger till mina barnbarn Juventus och Cataleya .. jag hade ibte släppt den ett ögonblick ifrån mig så underbart vacker !

 20. Marie Sjöström says:

  Resa fyller 40 år. Mitt dröm resemål är Paris. Har aldrig varit där och vad jag har sett på bild så är det så otroligt vackert. Hoppas nu på att drömmen går i uppfyllelse med denna läckra väska.

 21. 40 år.

  Drömresan skulle bli att återvända till Mauritus där maken och jag gifte oss, nu med barnen. Att visa dem allt vi upplevde och skapa nya minnen.

  En annan drömresa, som redan är bokad, är NYC i mars. Vuxenresa. Längtar!

 22. Resia fyller 40 år!
  Jag drömmer om att resa till Egypten för att snorkla/dyka där, men först blir det en resa till Bryssel i mars. Kommer att fira min 50-årsdag där när tillsammans med min vuxna son
  Väskan är lika cool i sitt mönster idag som för 40 år sedan. Glada hälsningar Jenny-Anne (jenny-janne@hotmail.com)
  Jag drömmer om att resa till

 23. Resia fyller 40 år, hurra hurra!

  Jag drömmer om en safari i Tanzania. Se ”big five” i Afrikas vilda natur. Och att avsluta resan på Zanzibar med sol och bad.

 24. Resia fyller fantastiska 40 år!
  Fyller själv 40 om några månader och drömmer då om att få åka på en weekendresa med sambon. Barnaskrik frestar på och vuxen egentid på tu man hand har vi inte haft på, ja jag minns inte ens när det hände senast. Så jag dagdrömmer mig ofta till ljuvliga Barcelona just nu 🙂 Tänk att få åka dit med en sådan här vacker väska, wow!

 25. Resia fyller 40 år
  Till Kusadasi i Turkiet har jag redan köpt biljett
  och upptäckte precis att mitt handbagage är för brett
  Med retroväskan som andas design och stil i min hand
  gör jag en elegant entre i mina drömmars land
  manettan@gmail.com Anette Eriksson

 26. Resia fyller 40 år.

  Storstadsweekend – inte en minut stilla,
  solsemester – bada och chilla.
  Temaresa med historiska vingslag och mäktiga fasader,
  och en kärleksresa med romantiska promenader.
  En SPA-resa – så välgörande och sunt,
  allt detta- och min drömresa heter ”Jorden Runt”!

 27. 40år
  Vi har i många år varit herr och madam, gjort mycket tillsammans men aldrig provat Hamam. Nu vill jag det gärna i Turkiet testa men först ska vi skåla och festa för att vi många fler härliga år ihop får.

 28. 40år
  Vi har i många år varit herr och madam, gjort mycket tillsammans men aldrig provat Hamam. Nu vill jag det gärna i Turkiet testa men först ska vi skåla och festa för att vi många fler härliga år ihop får.

 29. Det verkar inte som att min kommentar kom fram.. så jag tackar igen och ser fram emot ett stort paket som trillar in inom kort. Först får den nog hänga med en sväng till Detroit nu i november 🙂
  Tack!! //ISA

 30. Paketet är på väg till dig Isa, ha så kul i Detroit!
  /Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close