Inlägget om Strömstad Spa innehåller reklamlänkar/adlinks.
Under vår vistelse i Bohuslän bodde vi våra två sista nätter på Strömstad Spa & Resort. Med sitt läge tio meter från havet, närheten till Nötholmen och utsikten över centrala Strömstad på andra sidan vattnet är det här ett boende värt att uppmärksammas en extra sväng här i bloggen.
Det märks redan när vi parkerar bilen utanför hotellet. Strömstad Spa & Resort andas diskret lyx, men ändå inte så pass mycket att jag känner mig obekväm när jag släntrar in i lobbyn med mina flipflops. Hotellet är en del av gruppen Nordic Hotels & Resorts, där några av de oberoende systerhotellen är Copperhill i Åre samt Yasuragi, At Six och Hobo i Stockholm. Någon budgetupplevelse är det alltså knappast tal om, men det går att komma ner i pris om du undviker högsäsong samt håller utkik på bra dealar.
Spahotellet har absolut allt man kan tänkas önska sig i form av faciliteter (Strömstad golfklubb ligger precis intill hotellet) och matupplevelser, men det är ändå det oslagbara läget vid den bohuslänska skärgården och Kosterhavet som är hotellets största styrka. Jag vet att det finns en del gnäll över hotellets utseende från de som bor på andra sidan sundet och jag kan faktiskt hålla med om att själva hotellkomplexet, som ligger cirka tre kilometer från Strömstad centrum, inte är särskilt bildskönt.
Strömstad Spa & Resort
#1. Hotellets läge bredvid Nötholmen
Ett stenkast från hotellet ligger naturreservatet Nötholmen, som är en liten men kuperad ö. Här avslutar vi första dagen i Strömstad med en kvällspromenad och efter några timmars sömn smyger jag upp tidigt för att fånga första morgonljuset från båtbryggorna längs ön. Om ni bokar in er på Strömstad Spa, missa för allt i världen inte att ta er till Nötholmen! Gå med fördel hit när mörkret har lagt sig för att få en vacker vy över Strömstad i kvällsljus.
#2. Hotellet och hotellrummen
Jag minns det inte själv, men när jag hälsade på i Strömstad för ett gäng år sedan sa jag tydligen till min mans faster att jag gärna skulle bo i det område där hotellet ligger beläget. Under tidsperioden för vårt besök var uppbyggnaden av bostadsområdet Kebal, vilket också kallas för “Lilla Venedig”, i full gång:
Bostadshusen här ligger längs kanaler – utanför flera av husen ligger bryggor i direkt anslutning till husen där husägarnas båtar ligger redo. Känslan i området påminner en del om fina Järla sjö i Nacka (utanför Stockholm) där jag och Tobias bodde som nygifta. Spahotellet blev klart i mars 2007 och har 232 rum, varav 116 är sviter. Gemensamt för de flesta hotellrummen är utsikten över havet, gästhamnen och Yacthhamnen.
Under vår vistelse nu i början på augusti bodde vi i rum nr 1419, vilket består av ett badrum (med badkar), ett gemensamt rum med hall, köksdel och en bäddsoffa (det fanns också plats för en extrasäng för Nelly) och ytterligare ett separat rum med dubbelsäng. Bäst av allt? Balkongen med dess utsikt över vattnet.
#3. Restaurangen och maten
Första kvällen på plats äter vi en tvårättersmiddag i hotellrestaurangen, och det är inte vilken middag som helst. Tobias tar in en rejäl köttbit, jag beställer en riktigt god vegetarisk pasta och barnen äter resans bästa hamburgare och pommes frites (de hann äta sig igenom några stycken portioner under veckan). Maten och desserten som serveras på Strömstad SPA håller med andra ord högsta klass, vilket också bekräftas när vi går ner till hotellfrukosten där jag hade kunnat sitta kvar hela dagen för att äta mig igenom det stora och inbjudande utbudet.
Tips: Vår familj blir inbokade på den tidiga middagssittningen kl 18 med barnen, vilket jag också skulle rekommendera för andra barnfamiljer. (Jag skulle personligen inte vilja äventyra andra middagsgästers restaurangupplevelse på det här stället genom stoj från mina sommarlovströtta barn.)
#4. Spaanläggningen
Det är knappast någon tillfällighet att hotellet har en spaprofil. Strömstad och dess läkande badgyttja, som hämtades vid Kebalbukten, har sedan länge gjort platsen känd som en havskurort. På hotellet ligger spaavdelningen på två våningsplan och hotellgäster har fri entré. Här finns bland annat utomhusjacuzzi, ångbastu, snötunna och kneippbad, det vill säga växelbad för fötter/ben i en ränna med kallt och varmt vatten. Min personliga favorit är den stora uppvärmda poolen där jag simmar i nästan en timmes tid. Barn är välkomna till spaområdet, men bara under specifika tider (kl 09-16 när vi var där). Hotellet har också en träningsanläggning/gym som jag dessvärre varken hann se eller prova.
#5. Gemensamma ytor
Det finns gott om fina gemensamma ytor att hänga vid och slappa på i och runt hotellet, både utomhus och inomhus. Strax innan du kommer till hotellets restaurangdel finns en stor lounge med inbjudande skinnsoffor som passar perfekt att sjunga ner i under alla dygnets alla timmar. På hotellets framsida, som vätter mot vattnet, finns trädäck med både servering och loungemöbler. På hotellets utsida ligger också sommarbaren The Mojito Bar.
#6. Övrig information:
- Här hittar du tillgängliga hotellrum och kan jämföra priser.
- Strömstad Spa & Resort är ett kontantfritt hotell, räkna alltså med noll hantering av mynt och sedlar.
- Om ni vill ta er in till Strömstad centrum rekommenderas linfärjan Bojan som trafikerar Bojarkilen mellan Canning och Kebal. Du kör färjan själv, men för att göra detta krävs ett magnetkort som finns att låna i hotellreceptionen för en kostnad om 25 kronor. (Du kan också låna ett magnetkort på Strömstad Infocenter mot en disposition på 100 kronor). Det tog oss cirka 20 minuter att ta oss från hotellet till Norra Hamnen i centrala Strömstad.
- Parkeringshus finns precis bredvid hotellet och kostar 95 kronor per dygn (eller 10 kronor/timmen).
Mer information om Strömstad Spa & Resort hittar du på hemsidan stromstadspa.se
Vistelsen på Strömstad SPA ingick i ett reklamsamarbete med Västsverige för att skriva inlägg till Resfredags Svenska Pärlor.
2 comments