Close
Sportlovstips x 5

Sportlovstips x 5

Vi fick nöja oss med en studiedag här på Lilla Svenska Skolan idag, men i Sverige är det sportlovsdags. Vi brukar inte göra några extravaganta resor under sportlovet, ofta ägnar vi veckan till att hälsa på storfamiljen i Göteborg/Karlskrona. Hade vi varit hemma i Nynäshamn i nästa vecka hade vi förmodligen satsat på hemmahäng under större delen av sportlovet, varvat med lättillgängliga utflykter.

Sportlovstips x 5:

#1. Sportlovskryssning

sportlovstips kryssning

Att dra iväg på en minisemester i form av kryssning är ingen dålig idé. Jag har testat några olika varianter och olika konstellationer under åren – Polen och Finland är mina säkra kort.

Läs mer: Silja Resort: familjevänlig semester till havs

#2. Fånga solljuset och rör på er

familjen i snön

De starkaste minnena från mina egna sportlov som barn handlar uteslutande om utomhuslek. Vi åkte pulka, längdskidor, spark och skridskor – och gick långa skogspromenader nästan varje dag. Under sportloven ska det sportas! (Och om jag inte sitter här och hittar på hade vi uppenbarligen snö i Blekinge när jag växte upp!?)

Tips: Ni har väl inte missat Generation Pep? Fattas rörelseglädjen är ett tips att inspireras av deras arbete.

#3. Spela spel

sportlov

Är det någon gång det är dags att damma av brädspelen är det under loven! Jag har tappat räkningen över hur många spel vi har hemma (en av få grejer Tobias hade med sig in i boet när vi träffades var flyttkartonger fulla med spel).

#4. Museum

museum i Stockholm

Sveriges museum är fantastiskt duktiga på att skapa roliga aktiviteter och teman i samband med skolloven. Gå loss på hemsidor och aktivitetsguider i din hemkommun, det finns många godsaker att ta del av!

Läs mer: Etnografiska museet med barn

#5. Kör ditt eget race

ljus frukost sverige

Kanske är sportlovet precis det andningshålet du behöver för att orka uthärda dagarna fram tills det blir vår på riktigt? Kanske är barnen kvar på fritids för att du behöver jobba? Berätta gärna hur ni löser eventuell jobb-logistik under sportlovet!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Vad kul att du nämner kryssning till Polen, precis vad vi just satt och spånade på vid frukosten idag! Jag skäms över att ha så nära till Polenfärjan, men aldrig åkt den…Men efter Krakow besöket känner jag att jag vill ha mer av just Polen och tänker att ett par dygn i Gdynia och Gdansk vore kul.

    1. Haha, där ser man! Jag känner SÅ igen mig. Vi bodde ett par-tre år i Nynäshamn innan vi tog oss till Gotland… tänk då att vi i princip ser Gotlandsfärjan från vår terass… 🙂 Hoppas att ni får till resan, berätta gärna om hur ni tyckte att det var! (Jag är inget jättefan av Gdynia, åker helst direkt till Gdansk. Är det fint väder kan det också vara härligt att promenera i Sopot, alt testa spaanläggningarna där!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close