Close
Sörmlandsleden, shopping och seriespel

Sörmlandsleden, shopping och seriespel

Den sista fredagen i november, den näst sista månaden på det här året. Nedräkningen går mot både julmånaden och det där vaccinet som det pratas allt mer om från alla håll och kanter just nu. Här kommer veckans fredagssvep (från en vecka som jag med största sannolikhet inte kommer att minnas som den mest spännande i mitt liv).

Veckans fem om Sörmlandsleden, shopping och seriespel

#1. Sörmlandsleden etapp 5:2

vandra i Stockholm sörmlandsleden

Veckans höjdpunkt gick av stapeln igår när jag och mitt sällskap gav oss ut på Sörmlandsleden etapp 5:2, som alltså går mellan Vansta (Ösmo) och Hemfosa. Mörkret föll lite väl snabbt, och vi valde därför att avsluta vandringen vid Segersäng. Jag samlade, utöver det ack så viktiga dagsljuset, på mig nästan 20.000 välbehövliga steg. Den här etappen är inte särskilt uppseendeväckande överlag, men visst finns några partier som är riktigt trevliga – bland annat området vid sjön Muskan.

#2. Linus på linjen om 2020

linus på linjen corona

Internet är en aldrig sinande källa av roliga memes om coronans år aka 2020. Den här är en av favoriterna från den gångna veckan, skärmdumpad från Cajsa Rännars instagramkonto (Cajsa är för övrigt chefredaktör på Magasin Friluftsliv).

#3. Julmarknadernas icke-existens

julmarknad tyskland

I samband med att jag skrev mitt inlägg om julen i Tyskland fick jag anledning att titta igenom bilderna från vår juliga familjeresa till Bayern för några år sedan.

Läs mer: Julen i Tyskland och 5 saker jag gillar med den

Jag brukar se till att gå på minst en julmarknad varje år, här i Sverige eller utomlands, och det är så märkligt när alla traditioner bara POFF (på tal om Linus på Linjen-bilden ovan). Helt nattsvart är det dock inte, här i Nynäshamn är det julmys till max med julslingor, marschaller och dekorationer – både i trädgårdar, inne i centrum samt nere vid hamnen.

#4. Veckans shopping

I början av veckan skrev jag ett inlägg om saker jag tänkte köpa på Black Friday / Black Week. Efter att ha stämt av alla inköps- och önskelistor här hemma tillkom bland annat ett par nya vinterkängor till Sebastian (fötterna på killar i hans ålder växer som ogräs!), innetofflor från Shepherd (mina ulliga favoriter som jag köpte på en julmarknad i Tallin för typ tio år har gett upp…), klassikern bland röda läppstift (Russian Red från M.A.C.), ny underlagskräm från Laura Mercier, eyeliner från Maybelline och ett resekit med sminkborttagning från mitt ”vanliga” märke Dermalogica. Jag köpte också ett par tidningsprenumerationer till barnen, bra julklapp med bra deal på Tidningskungen! Kvar att köpa är en ny portabel hårddisk (vill komma åt bilder SNABBT och inte bara ha på molnet).

#5. Coronahobby = seriespel i padel

nynäshamn padelhall

2020 är uppenbarligen året då ALLTING KAN HÄNDA med tanke på att jag har anmält mig till kommande seriespel i padel. Jag är förvisso med och driver en padelhall, men att spela padel är (ännu) inte min starka gren här i livet. Jag har dock bestämt mig för att våga kliva ur den där trygga och lite tråkiga bekvämlighetszonen – raka vägen in på padelbanan.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close