Close
Sommarturné med alla möjliga konstellationer

Sommarturné med alla möjliga konstellationer

Jag är tillbaka i Nynäshamn efter en sväng till Karlstad och håller som bäst på att packa om väskorna för fem veckor på bortaplan – varav fyra av dem kommer att spenderas på… hemmaplan.

Jodå, imorgon åker jag och barnen hem till Karlskrona igen. Min sommarturné det här året har bestått av, och kommer att bestå av, alla möjliga konstellationer av resesällskap. Jag är väldigt nöjd med upplägget som innehåller resor med personer som fyller mig med energi. Ungefär så här ser min typ av favoritsommar ut.

Sommarturné med alla möjliga konstellationer

Parresa:
irland vyer
Slieve Leauge, Irland.

Det är verkligen ingen självklarhet att jag och min man ska komma iväg ensamma på en resa, men tack vare fina släktingar kunde vi få ett dygn tillsammans på Irland innan vi mötte upp våra kompisar. Vi bunkrade upp med snacks, satte oss i hyrbilen och pratade nonstop under vår resa mellan Dublin och Donegal för att sedan, i princip ensamma, hajka oss fram genom ett landskap som vi båda njöt av till 110 procent. Jag älskar att resa med Tobias (det finns ingen bättre reskamrat!) och jag är så oerhört lycklig över privilegiet att få uppleva världen tillsammans med honom.

Parresa med kompisar
irland publiv
The Lawrence, Athboy.

Efter mitt och Tobias dygn tillsammans hämtade vi upp våra vänner på flygplatsen för att fortsätta utforska Irland och Nordirland tillsammans. Det här var sjätte året i rad vi reser tillsammans med Olssons och vi har inga planer på att sluta vår tradition. Flera av våra gemensamma resor har vi gjort tillsammans med en busslast ungar (tre var!), men i år kunde vi alltså komma iväg själva. Lyxen!

Läs mer: En resa till Irland (via släkten i Göteborg) 

Familjeresa
cykla Östersund barnfamilj
Frösön, Östersund.

Jag må älska att resa med Tobias, men att få spendera sommaren på resande fot med resultatet (eller snarare resultaten) av ett liv tillsammans med honom gör mig väldigt, väldigt glad. Veckan i Jämtland, som vi alltså delade upp mellan Åre och Östersund, blev en riktig höjdare för hela gänget och det var såklart extra kul att resa till en destination som var en vit fläck på kartan för oss som familj.

Läs mer: Från Åre till Östersund (och mellanlandning vid Ristafallet) 

Tjejresa

paddla kajak i Stockholms skärgård

Att resa bort behöver knappast betyda att resa långt, det tror jag att vi alla kan vara överens om vid det här laget. Jag och mina tjejkompisar lyckades skapa ett halvts dygn ren och skär lycka – omgivna av just skär, kobbar och öar med utgångspunkt från Dalarö. Det blev en riktig höjdpunkt den här sommaren, det kan jag lova.

Läs mer: Att paddla kajak i Stockholm (och se en månuppgång!) 

Resa med kollega
att resa-podden
Mariebergsskogen, Karlstad.

I söndags bilade jag och Lisa ner till Karlstad inom ramen för Att resa-podden. Vi lyfter ofta och gärna aktiva resor i våra podcastavsnitt och fick nu chansen att genom ett samarbete sy ihop en resa utifrån våra egna preferenser. Resultatet blev cykling, löpning och paddling – som toppades med ett par schysta restaurangbesök. Lisa är ett ypperligt resesällskap, det insåg jag redan vid vår första gemensamma resa till Finland för snart 3 år sedan (där för övrigt vår idé om att starta en podcast gick från idé till verklighet.)

Läs mer: Om att återvända till Karlstad och Värmland 

… och nu väntar ensamresa med barnen!
barnfamilj Östersund sommarturné
Frösön, Östersund.

Imorgon bitti kommer den här trion och jag att, som så många gånger förr, sätta oss på tåget ner mot Karlskrona. Om ni bara visste hur nöjd jag är över det! Från och med skolavslutningen har vi haft ett ganska mastigt familjeschema, men veckorna på Sturkö är betydligt lugnare. Det finns väldigt få spikade planer och vi ser fram emot kusinhäng, bad och allmänt slappande. Jag vet faktiskt inte vem som är gladast, jag eller barnen! Nu återstår bara packningen, men den går nästan av bara farten. Planen är nu att spendera resten av juli månad i Karlskrona – sen tar vi sikte på Bohuslän. Det finns ingen anledning att bryta vårt väl invanda familjemönster att fira Julias födelsedag hemma hos farmor.


Omslagsbilden är tagen i Jämtland på väg till Stockholm förra veckan, det är inte ofta jag har fått uppleva en dubbelregnbåge. Det bådar gott inför fortsatt sommarturné! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close