Close
Om att återvända till Karlstad och Värmland

Om att återvända till Karlstad och Värmland

Resa till Karlstad är ett samarbete mellan Att resa-podden och Visit Karlstad. 

Den svenska sommaren rullar vidare in i juli och min roadtrip genom Sverige likaså. Efter att ha mellanlandat några dagar i Stockholm har det blivit dags för ett återbesök i Karlstad, Värmland.

I slutet av november förra året besökte jag Karlstad för att skriva ett inlägg till Resfredags Svenska Pärlor. Det var mörkt, ruggigt och kallt, men jag roade mig kungligt med hjälp av bland annat museumsafari, Lars Lerins enastående utställning, fikabesök och en föreställning på Wermland Opera. Fokus låg med andra ord på kulturupplevelser och jag kom hem med en väldigt positiv upplevelse av staden och dess kulturutbud. Nu är jag här igen, tillsammans med Lisa, för att representera Att resa-podden och till skillnad från mitt tidigare besök kommer vi att fokusera på en aktiv vistelse i Karlstad.

resa till Karlstad

Om att återvända till Karlstad och Värmland

Tidigare i veckan hade jag besök av en kompis som emigrerade till USA för flera år sedan. Hon lever livets glada dagar i Kalifornien och vi pratade en del om fördelar och nackdelar med att bo i Sverige respektive i andra delar av världen. Jag nämnde Sveriges årstidsväxlingar och om charmen i att kunna uppleva en plats under helt olika förutsättningar genom årets väderskiftningar.

att göra i karlstad

Förra gången jag var i Karlstad föll vinterns första snö…

resa till Karlstad

… och igår kväll möttes vi istället av en sommarkväll som aldrig ville ta slut och stora blomarrangemang nere vid Inre Hamn. Ni vet väl att Karlstad är en av de städer som ofta ligger högt i topp i Sveriges solliga (liksom min hemstad Karlskrona)? Mätningarna började i vanlig ordning efter midsommar och vinnaren kommer att koras den 17 augusti.

resa till Karlstad

Idag har vi ett späckat schema som bland annat innehåller cykling, kajakpaddling och den berömda båtbussen ut till Mariebergsskogen där vi ska springa – läs mer om vilka aktiviteter som står på schemat inne hos Lisa: När snack och vägar går mot… Karlstad. Väderprognosen lovar strålande solsken (vi är ju ändå i Karlstad!) och vår kvällspaddling har potential att bli en riktig höjdare.

resa till Karlstad

Vår uppladdning igår kväll bestod av en finmiddag nere på Olssons Bazar, som har ett väldigt schyst läge nere vid Inre Hamn. (De visade också VM-matchen mellan Danmark och Kroatien på storbilds-tv, Lisa var lyrisk!)

resa till Karlstad

Första natten spenderades på Clarion Hotel Drott (som ingår i Clarion Collection) i centrala Karlstad, där takhöjden är på imponerande tre meter och jugendstilen från den gamla byggnaden från början av 1900-talet är högst närvarande.

Det är ett rent nöje att få återvända till Karlstad och nu ser jag fram emot att själv få uppleva och ta del av de aktiviteter som jag vet att Karlstad har att erbjuda sina besökare!

Läs mer: Resfredags Svenska Pärlor: Att göra i Karlstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close