Close
Från Åre till Östersund (och mellanlandning vid Ristafallet)

Från Åre till Östersund (och mellanlandning vid Ristafallet)

Dagarna susar fram och vi har bytt en ort i Jämtland till en annan.

Igår tog vi oss från Åre till Östersund via en fantastiskt fin mellanlandning vid Ristafallet, som ni kanske känner igen från filmerna om Ronja Rövardotter.

Från Åre till Östersund (och en mellanlandning vid Ristafallet)

expedition Myhre Åre
Hej då Lisas fina lägenhet, vi förstår precis varför familjen Fahlåker trivs här! (Kontakta Lisa om ni vill hyra.)

Med facit i hand var det ett riktigt bra upplägg att kombinera Åre och Östersund. Dagarna i Åre ville vi inte planera sönder, där anpassade vi oss efter (det ganska kyliga) vädret och humörsvängningar (att resa med barn är inte alltid en dans på rosor, punkt.). Naturupplevelserna och det lugna tempot i hela byn fick ner oss rejält i varv. I Östersund drar vi upp tempot igen och familjeaktiviteterna avlöser varandra.

Ronja Rövardotters Ristafallet

Ristafallet Åre

På vägen från Åre till Östersund stannade vi till vid Ristafallet, som självaste Tage Danielsson valde ut för att filma ett par av scenerna i Ronja Rövardotter. Tobias lyckades fota en ny favoritbild på mig och Nelly (omslagsbild) och jag passade i min tur på att fota loss barnen. De sagolikt vackra omgivningarna vid Ristafallet, som ligger ca 20 min från Åre, är som gjorda för att fotas och filmas – jag förstår att den gode Tage spanade in den här platsen!

Ristafallet Åre
Sebastian (#stormyhran)
Ristafallet Åre
Julia (#mellanmyhran)
Ristafallet Åre
Nelly (#lillmyhran)

Efter att ha beundrat klart vattenfallet åkte vi vidare mot Östersund. Jag och familjen kommer att hänga här några dagar i samarbete med Visit Östersund.

Östersund Andersön

Innan vi satte igång med våra aktiviteter såg vi dock till att boka in en dejt med resebloggaren Daniel Rydén/Dryden och hans sambo Maria. Vårt önskemål var vacker natur – Maria och Daniel uppfyllde våra förväntningar med råge genom att ta med oss ut till reservatet Andersön där vi grillade korv och hade allmänt trevligt.

Östersund Andersön

Barnen hade fullt sjå med att underhålla sig…

Östersund Andersön

… mest lockade nog eldstaden, där barnen fick gå loss med tips från eldningscoachen Maria.

från Åre till Östersund

På vägen tillbaka mot Östersund centrum visade sig Jämtland från sin bästa sida. Jag fascineras något oerhört av de ständigt ljusa kvällarna/nätterna här uppe i norr. Det är ljust söderut också så här års, men inte på det här viset. Jag vänjer mig aldrig, det är så mäktigt!

Östersund Clarion Hotel Grand

Efter Åre-farväl, Ristafall och Andersön tog vi oss hemåt igen, det vill säga till Clarion Grand Hotel Östersund. Hotellet ligger så centralt det bara går och vi har förmånen att få bo i familjesviten (med två sovrum) under våra dagar på plats.

Barnen fick en egen dubbelsäng att husera i…

Östersund Clarion Hotel Grand

… men gårdagen slutade ändå med att de släpade med sig alla täcken och kuddar och ”campade” i fönstersmygen.

Idag har vi spenderat i stort sett hela dagen utomhus (sommaren är tillbaka, hurra!) på Jamtli, som jag likställer med Östersunds svar på Skansen. Mer om det i ett annat inlägg – nu tänker jag dra på mig löparskorna och springturista mig fram i staden. Mitt första intryck av staden är guld och gröna (fjäll)skogar – Storsjön och inramningen av fjällvärlden är bra ingredienser för en stad värd att återvända till.


Vistelsen i Östersund är ett samarbete med Visit Östersund, men tankar, åsikter och bilder är mina egna. Läs det färdiga samarbetsinlägget här: Att göra i Östersund under sommartid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close