Close
Sommartider i Örebro!

Sommartider i Örebro!

Från Österlen och Örnsköldsvik till Örebro – min månad med tema svenska orter på Ö är nu inne på sin slutspurt. Efter att ha mellanlandat hemma hos familjen tog jag igår tåget västerut för att upptäcka mer av vårt avlånga land. Den här veckan spenderar jag några dagar i Örebro och kommer snart att lägga en ny Svensk Pärla till samlingen. Jag möttes av en sommarsprudlande stad…

open art örebro

…där OPENART 2019 precis har dragit igång. Det här är Skandinaviens största biennal (= utställning som körs vartannat år) för samtidskonst och hela staden är fylld med spännande konstverk i olika färger, former och utföranden. OPENART pågår mellan 8 juni till den 1 september – och är definitivt en upplevelse värd att spana in.

Naturskönt på Bergslagsleden

örebro skog

Dagen fortsatte med (natur)konst i sin bästa form när jag och vandringsexperten Johan Karlström tog en tur på Bergslagsleden vid Kilsbergen.

bergslagsleden

Bergslagsleden mäter totalt 28 mil och är en av Sveriges längsta vandringsleder…

bergslagsleden

… men vi nöjde oss med en betydligt kortare sträcka (med många fotostopp!).

vandra i örebro

Det tar bara 20 min att köra ut från Örebro city till de här grönskande omgivningarna med riktigt fina leder och slingor – bra tips!

… och stadsliv i Örebro

örebro mat

Efter en heldag i skogen kändes det skönt att åka tillbaka till hotellet och duscha, för att sedan möta upp Sanna för en pizza på restaurang Frimis – som ligger bara ett stenkast från mitt Clarionhotell Borgen.

Efter middagen gick jag en till runda på stan för att spana in mer av OPENART 2019…

clarion örebro

… för att sedan lyxa med datortid och godis i hotellsängen. Från vandring i Kilsbergen till choklad på ett hotell med utsikt över Örebro slott. Perfekt upplägg om ni frågar mig!


Resan till Örebro görs i samarbete med Visit Örebro och kommer att resultera i ett nytt inägg till Resfredags Svenska Pärlor. Har ni några favorittips att dela med er av om saker att se och göra i Örebro? Berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close