Close
Resfredag x 5 från Wales (och glad midsommar!)

Resfredag x 5 från Wales (och glad midsommar!)

Det är midsommarafton, våra sommarlovströtta barn sover fortfarande och jag sitter på golvet i ett hotellrum i Wales efter att ha blivit väckt av skränande måsar. Här kommer veckans fem!

Resfredag x 5 från Wales

#1. Hestraviken och rabatt på Countryside Hotels

hestra
Hestravikens hotel & konferens. Foto: Lisa Fahlåker

Som jag har nämnt tidigare här i bloggen har Att resa-podden ingått ett längre samarbete med Countryside Hotels – som är en sammanslutning av drygt 40 svenska hotell vilka verkar för en levande landsbygd. För några veckor sedan var vi på Körunda hotell (nästan granne med mig) och alldeles nyligen kom Lisa hem efter ett fullmatat dygn på ett av Countryside Hotels anslutna hotell i Småland – läs mer om upplevelsen här: Hestravikens hotel & konferens – recension och information.

RABATTKOD COUNTRYSIDE HOTELS: Genom vårt samarbete med Countryside Hotels kan vi erbjuda en rabattkod till våra följare. Rabatten ger 15 procent rabatt på en ”Contryside Break” (övernattning i dubbelrum, frukost och trerättersmiddag i restaurangen) om ni använder Att resa-poddens rabattkod CSH_ATTRESAPODDEN. Rabatten gäller alla hotell utom tre, läs mer och boka här).

#2. Radio om hemester/svemester (Vaken P3/P4)

paddla örebro
Paddling i Örebro, svemester på hemmaplan.

Tidigare i veckan blev jag uppringd för en telefonintervju i radioprogrammet Vaken i P3/P4. Temat var att semestra i Sverige, och jag fick anledning att prata om begreppen ”hemester” och ”svemester” som numera är vedertagna efter att ha plockats upp av Språkrådet för flera år sedan. Så kul att vi resebloggare allt oftare får synas och höras i sådana här mediasammanhang – dagen efter var Linda/Resa Medvetet och snackade klimatsmarta resor i Rix FM.

Läs mer: Hemester och 50 tips för ett långt sommarlov

#3. Tågluffarkort för unga och studenter

Och på tal om att semestra i Sverige har SJ släppt ett nytt tågluffarkort. Kortet, som började säljas den 17 juni, kan köpas av ungdomar upp till 26 år samt studenter med giltig studentlegitimation.

Det nya kortet ger rätt att resa på SJs alla dag- och nattåg i Sverige, i 2 kl på dagtåg samt i 2 kl sitt- och liggvagn på nattågen.


Mellan den 17 juni och 7 augusti kan resenären använda kortet under två veckor i följd. Det går att välja mellan ett kort som ger helt fria resor och ett kort som ger rätt att boka resor till halva priset.

– SJ

Bra där SJ!

#4. Att släppa reseplaneringen till honom

team myhre

Väckarklockan ringde redan 04:15 igår morse, och en halvtimme senare satt vår familj i bilen på väg mot Arlanda. De senaste veckorna har varit intensiva både jobbmässigt och familjemässigt (gissar att de flesta känner igen sig), och det var så SKÖNT att komma hem från Örebro med vetskapen om att Tobias hade stenkoll på läget inför den här resan. För ovanlighetens skull har jag knappt ett finger med i spelet – Wales är Tobias hemmaplan eftersom han bodde här i två år.

#5. Midsommar i Wales

wales

För ja – i år firar (?) vi midsommarafton här i Wales. Resrutten i Storbritannien består egentligen av tre delar: först några dagar i Wales tillsammans med familjen, därefter några dagar i Lake District (där vi möter upp våra vänner) och sedan en sista etapp för att bila ner mot London. Vi avslutar vår resa hemma hos vännerna – som flyttade hit för ett halvår sedan.

Första intrycket av Wales då? Well, hög igenkänning och jag älskar det. Tänk en mix av Skottland, Cornwall och Irland – best of brittiska öarna! Femtio nyanser av grönt, en massa kullar med betande, kuststäder med långa pirer, stränder och slott i all oändlighet. Här trivs jag.

Jag vill också passa på att önska er en fin midsommar – njut av lediga dagar, jordgubbar och vetskapen om att sommaren nyss har börjat.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

 1. Vad kul med Wales! Dit skulle jag oxå vilja åka! När det gällde Kroatienresan släppte jag helt planeringen till Peter. Vad hände? Vi kom till flygplatsen 26 timmar för tidigt … dvs fel dag. (Men det var ju tur att det var en dag för tidigt och inte en dag för sent ;)) Önskar en fin midsommar!

  1. Åh, haha, läste om er tidiga ankomst på FB. Usch vad jobbigt… men som sagt, skönt att det var på det hållet och inte det andra.

 2. Önskar dig och familjen en fin Midsommar i Wales.
  Makens farfar kom därifrån, Swansea.

  1. Tack detsamma Titti. Vad häftigt med din makes farfar, Wales är så mäktigt!

 3. Så roligt med Wales! Det är så otroligt vackert där 🙂 Och ibland är det bara så skönt att inte behöver göra någon planering alls själv tycker jag.

  1. Men JA, så himla skönt att bara hänga med och låta någon annan stå vid rodret. Och visst är det vackert… mycket wow!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close