Close
Österlen, Örnsköldsvik och Örebro – juni blir min Ö(nske)månad!

Österlen, Örnsköldsvik och Örebro – juni blir min Ö(nske)månad!

På lördag drar juni igång med buller och brak – det känns nästan overkligt hur snabbt tiden har gått den här våren. Sommarlovet är plötsligt inom räckhåll och med det sagt också ett gäng resor som jag har sett fram emot och planerat sedan flera månader tillbaka.

at

Österlen, Örnsköldsvik och Örebro – juni blir min Önskemånad!

Här är tre svenska orter som ligger närmast i tiden för mig, med start på Österlen i samarbete med SJ. Alla resorna nedan kommer att resultera i nya guider i min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor.

#1. Österlen

Haväng
Haväng, Österlen.

Redan på måndag tar jag tåget till Kristianstad, för att därifrån ta expressbussen till Kivik. Jag kommer att bo på fina Kiviksstrand Badhotell (STF), som ligger bara ett stenkast från havet. Ett tips för att få rabatt på STF:s boende är att bli medlem i Svenska Turistföreningen. Jag blev medlem för snart 1,5 år sedan och i medlemskapet ingår även en mängd förmåner, inte minst tidningen ”Turist” som är en höjdare. På Österlen ska jag bland annat vandra i Stenshuvuds nationalpark, så kul!

#2. Örnsköldsvik / Höga Kusten

Ända sedan jag bestämde mig för att resa till Höga Kusten har jag hört folk snacka om dess storslagenhet överallt. Nu är det min tur att uppleva den här delen av Sverige. Jag kommer att bo och utgå från Friluftsbyn, för att därifrån ta mig vidare på roliga dagsutflykter.

#3. Örebro

Från att Örebro har varit en ganska vit fläck på min karta, kommer jag åka dit två gånger på en och samma månad. Först ut väntar en tågresa dit för att lägga ännu en svensk pärla till samlingen, därefter väntar en fotbollscup tillsammans med Julia och hennes lag. En gång är ingen gång, två gånger är en vana – jag ser fram emot att lära känna Örebro!


Omslagsbild: Cocoon meetings, Österlen. Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av mina svenska restips framöver.

2 comments

 1. Jag och tioåringen gjorde åter en spontanresa till Köpenhamn, så smidigt att kunna köpa biljett på bussen som går ett stenkast från vårt hus, hoppa av i stan o sen på direkttåg till Köpenhamn!
  Vi åt lunch på favoritrestaurangen ”Sporvejen”, en gammal spårvagn som nu är restaurang. Tror jag nämnt det tidigare i nåt inlägg här. Barn älskar den i allafall, burgarna såå goda och personalen är störtsköna!
  Besökte Rundetaarn som Christan IV lät bygga och gick till saluhallarna Torvehallarna där vi beskådade allsköns mathantverk och även fick gedigen fika!
  Strosade och tittade på diverse gatukonstnärer som gjorde allt från enorma såpbubblor till skulpturer i sand.
  Unnade oss en övernattning på så fina och prisvärda Quality Wiew på Hyllie…en natt i Danmark på hotell skulle kostat oss tre, fyra ggr så mycket…😁 Lite shopping på Emporia och pizza på Vapiano hann vi åxå klämma in! En liten resa till landet där allt är ”Same but diffrent”…😊

  1. Åh, det låter som en PERFEKT minisemester tycker jag. Åkte förresten förbi Hyllie idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close