Close
Sommar i Sverige: en favorit i repris

Sommar i Sverige: en favorit i repris

Jag har spenderat nästan hela juli på Sturkö i Karlskronas skärgård, med en snabb avstickare till Göteborg. Trots att dagarna med strandhäng här i Sverige i princip kan räknas på ena handens fingrar, har jag njutit av lata och härliga sommardagar tillsammans med storfamiljen.

Här är några snapshots från min sommar i Sverige via Instagram (där ni hittar mig under @resfredag).

Sommar i Sverige

Instagram

1) Varje sommar gör vi minst en utflykt till Uttorps Naturreservat på Sturkö i Karlskrona skärgård. Jag älskar det vindpinade landskapet som vittnar om att Östersjön och vilda vindar härjar fritt här.

2) De dagar som solen har lyst med sin frånvaro har solrosorna i mina föräldrars trädgårdsland lyst desto starkare.

3) Solnedgång över Uttorps Naturreservat. Någonstans bortom horisonten väntar Polen.

4) Den tremastade fullriggaren HMS Jarramas är ett av Karlskronas landmärken och ligger stolt förtöjd utanför Marinmuseum i Karlskrona. Marinmuseum är ett måste för dig som besöker den gamla örlogsstaden (för övrigt gifte jag mig inne i Galjonshallen på museet, men det är en annan historia).

5) En av många kvällspromenader med fyra fantastiska resekamrater = mina systrar. (Foto: Karin/Pinkpolka)

6) Jordgubbar, hallon och röda vinbär nyskördade från trädgårdslandet i Bredavik. Blåbären kommer från min pappas barndomsskog i Eringsboda.

7) Ännu en kvällspromenad på Sturkö med Lillmyhran som ständig följeslagare i vår just nu käraste ägodel: bärselen Ergobaby.

8) Min storasyster är en hejare på nybakad foccacia, brödet är godare än det som serveras i självaste Italien!

9) Avstickaren till Göteborg bjöd bland annat på första parkett till Lotta på Liseberg där bland annat min svåger Stefan Andersson stod för underhållningen. Lillmyhran var svårimponerad.

Läs mer: Jag skriver regelbundet om destinationer som gör sig utmärkt för en sommar i Sverige, inläggen hittar ni i kategorin Resfredags Svenska Pärlor.


Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av mer Sverigeinspiration framöver.

2 comments

  1. Så himla vackra instagrambilder! 🙂

    1. Åh, tack Katarina. Det känns som en hedrande kommentar när det kommer från en proffsfotograf som du! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close