Close
Häringe Slott: slottsweekend med extra allt

Häringe Slott: slottsweekend med extra allt

Tänk dig en slottsweekend med riddarrustningar, middag serverad i slottsbiblioteket och sagolika omgivningar.

Nej, man behöver uppenbarligen inte alltid åka långt för att hitta nya smultronställen. Ibland väntar faktiskt himlen, i det här fallet Häringe Slott, bokstavligt talat runt hörnet.

Häringe Slott utanför Stockholm: slottsweekend med extra allt

häringe slott

Häringe slott

Häringe slott

Jag har tappat räkningen över hur många gånger under de senaste 1,5 åren som jag har åkt förbi avfarten till Häringe Slott på väg hem från Stockholm till Nynäshamn. När vi nu äntligen kör in i den grönskande allén mot slottet frågar jag mig själv varför vi har väntat så länge på att åka hit.

Häringe-rumstypskelett häringePaul Fejos

Jag, min man och vår bebis checkar in i rummet Paul Fejos i Kavaljersflygeln. Rummet, som är inrett med reseminnen och uppkallat efter antropologen och regissören Fejos, passar mig som handen i handsken. (Hm, med undantag från skelettet som står och plirar på mig i ett hörn. Det problemet löser jag dock snabbt genom att täcka över benranglet med en handduk över natten.)

Häringe

Häringe

Jag och min man Tobias har lite olika syn på vad som är absolut livsnödvändigt för en lyckad hotellvistelse. För mig är en bra frukost det viktigaste för att jag ska vara nöjd, för Tobias är däremot kriteriet att det finns tillgång till ett bra badkar. Häringe Slott lyckas med konststycket att leverera full pott på båda delar.

Häringe

Häringe-maten

Häringe

Att äta trerättersmiddag på slottet, omgiven av takmålningar, kristallkronor och hyllmetrar med fint inbundna böcker i glada färger, får mig att känna mig som vilken kunglighet som helst. Vår dotter sitter snällt i sin barnstol medan vi föräldrar vördnadsfullt avnjuter vår måltid.

Häringe-slottet

Häringe

Häringe

Efter middagen tar vi oss upp till övervåningen och dess salonger som är överdådigt inredda. Här dukas för övrigt upp för Afternoon Tea varje dag mellan klockan 13-17, ett koncept som visat sig så lyckat att det i princip är omöjligt att få plats om man inte har förbokat plats.

Häringe slott

Häringe slott frukost

Häringe slott frukostbuffé

Efter en god natts sömn – utan att ha blivit väckt av slottsspökena en enda gång (jodå, spöken finns här gott om enligt sägen) smyger jag upp tidigt på morgonen. Hotellfrukosten är en helig stund för mig, så pass helig att jag lämnar maken och vår sju månader gamla dotter i kavaljersflygeln och lycklig slår mig ner ensam vid ett av borden i biblioteket där frukosten serveras.

En kunglig weekend som andas lyx och flärd. Jo tack, ett liv på slottet kan jag nog vänja mig vid! Mer information hittar du på Häringe slotts hemsida.

Tips! Här kan du läsa mer om förslag på besöksvärda slott i Sverige.


Vistelsen gjordes till viss del i samarbete med Häringe Slott, men bilder, text och åsikter är som vanligt mina egna.

5 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close