Close
Skidresor till alptopparna i Österrike

Skidresor till alptopparna i Österrike

Inlägget är skrivet i samarbete med Lionalpin.se

Trots att jag själv är skraj för både liftar och branta skidbackar har jag lyckats gifta in mig i en riktig skidfamilj och mina barn älskar konceptet. När vår ettåring blir äldre hoppas jag komma iväg på vår första gemensamma skidresa till Alperna och då gärna till snötäckta alptoppar i Österrike!

Faktum är att jag, tro det eller ej, faktiskt blev tillsammans med min man på just en skidresa i de svenska fjällen dit vi åkte med våra gemensamma vänner. De senaste åren har vi firat några jular med min mans familj i Sälen, så jag tänker att nästa naturliga steg blir en skidresa utomlands.

skidresor

skidresor

skidresor

Bad Gastein

Strax innan jag åkte på vår långresa hit till Asien spelade vi in ett avsnitt av Att resa-podden om just skidresor. Trots att solen hägrade för mig var det svårt att inte smittas av de inbitna skidtjejerna Lisa och Sofia, vars otroliga entusiasm och passion för skidåkning genomsyrade hela vårt podcastavsnitt. I avsnittet ligger mycket fokus på skidresor som tjejerna har gjort till Alperna, bland annat nämnde de Bad Gastein i Österrike som ett schyst resmål.

Det som lockar mig med Bad Gastein är läget där den lilla byn ligger insprängd bland spektakulära omgivningar med slingriga vägar och mäktiga alptoppar. Byn har också en historia som en av Österrikes främsta kurorter, vilket fortfarande är påtagligt. För mig som inte är lika skidtokig som resten av min familj känns de varma källorna och thermalbaden som en given succé. Värt att nämna är också Bad Gasteins nattliv, ett besök på Silverbullet lär vara en självklarhet för den som vill uppleva en riktigt bra After-ski.

Förhoppningsvis hittar ni vår familj bland de österrikiska alptopparna någon gång framöver, men först ska vi njuta klart av vår thaimout och efter det en lång och härlig sommar hemma i Sverige!


Här hittar ni mer information om skidresor med Lionalpin till Bad Gastein

4 comments

  1. Åh, alperna! Suget! Också hört mycket gott om Bad Gastein!

    1. Jag tänkte väl att ditt sug efter alperna är konstant… 🙂

  2. Åh, nu drabbas jag igen av längtan! Kan dock inte klaga på årets skidsäsong med mer än 40 dagar på skidor. Ändå längtar vi redan till nästa skidsäsong, även jag som för 6 år sedan inte trodde att jag ens kunde lära mig åka skidor 🙂

    1. Camilla, det finns alltså hopp för mig också!??? Underbart att höra, tack för peppen. 40 dagar på skidor låter som att ni har maxat vintern, härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close