Close
Sjörök Spis & Bar i Karlskrona

Sjörök Spis & Bar i Karlskrona

Då och då drabbas jag av akut hemlängtan till Karlskrona. Vännerna här i Stockholm frågar bekymrat om jag inte skulle sakna huvudstadens enorma utbud av kultur, events och restauranger. Jag får då intyga att även om Karlskrona sägs ligga i en Sveriges avkrokar är de, vi, inte helt tappade bakom flötet. Faktum är att staden har massor att bjuda på, inte minst i matväg. En av mina favoritrestauranger heter Sjörök Spis & Bar och ligger belägen med havet sett från första parkett.

Sjörök Spis och Bar är ett av mina argument för att det skulle gå alldeles utmärkt att flytta tillbaka hem utan att drabbas av lappsjuka. Här bjuds det på stilren inredning (en Karlskronalampa i varje svenskt hem borde vara obligatoriskt), en fantastisk utsikt över havet och inte minst pizzor i världsklass.

sjörök spis och bar

karlskrona2

karlskrona5

karlskrona

sjörök spis och bar

sjörök spis och bar

Fler schysta restauranger i Karlskrona:

Förutom Sjörök Spis & Bar, som ni hittar på Skeppsbrokajen 4, finns ett gäng andra restauranger som är värda ett besök eller två:

  • Restaurang Landbron: Stockholmskänsla på ett bra sätt. Trendigt, ombonat och mat med hög kvalitet. Adress: Landbron 1B
  • 2 Rum & Kök: Deras fondue är en stående favorit hos mig. Hit tar jag gärna med min familj och slickar tallrikarna till sista smulan är slut. Adress: Södra Smedjegatan 3
  • Nya Skafferiet: Här finns bland annat pajer, ostar och delikatesser, perfekt plockmat att köpa hem eller äta på plats. Adress: Rådhusgatan 9
  • Restaurang Mont Matre: Hit har jag gått sedan urminnes tider för att äta goda pizzor. Adress: Ronnebygatan 18
  • Biobaren: Min lillasyster säger att hamburgarna här är något alldeles utöver det vanliga, jag får testa själv nästa gång jag kommer hem. Adress: Ronnebygatan 28

Welcome to my home town – smaklig måltid! Nyfiken på fler anledningar att flytta till, eller i vart fall besöka, Karlskrona? Se bland annat inläggen Att göra i Karlskrona och Att resa i sommar-Sverige. Har ni Karlskronabor fler restaurangtips som jag har missat får ni gärna kommentera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close