Close
Långväga weekend: Våra 5 favoriter i Att resa-podden

Långväga weekend: Våra 5 favoriter i Att resa-podden

Efter önskemål från en av våra lyssnare släppte vi nyligen ett avsnitt om att resa på långväga weekend i Att resa-podden, det finns uppenbarligen ett gäng destinationer att välja på inom det aktuella temat. Efter några ”om” och några ”men” valde jag och Lisa till slut att fokusera på Bangkok, Dubai, New York, Singapore och Istanbul.

Till att börja med är en liten disclaimer på plats, att åka på långväga weekend till de här destinationerna kan nämligen väcka frågor gällande både miljö, ekonomi och politik. Det är mycket som ska tas hänsyn till när man väljer resmål –  alla har olika preferenser och olika syn på hur och vart man ska resa. Både jag och Lisa enades om att de här fem resmålen, som vi alla har besökt, får våra hjärtan att klappa lite extra. Varför? Lyssna på podden så får ni höra. Hinner ni inte kommer här en snabb sammanfattning:

Dubai

dubai

Dubai som destination för en långväga weekend, kan det vara något? Absolut! Relativt smidig flygresa på ca 6 timmar från Stockholm, barnvänligt, ingen vidare jetlag, perfekt temperatur i vintertider, och en skön mix av storstadspuls, strandliv, storslagenhet och lyx. Dubai kan förvisso upplevas som plastic fantastic, men trots det återvänder jag gärna gång på gång. Läs mer om Dubai här.

Bangkok

långväga weekend

Bangkok är ett enda stort myller av folk, dofter, fordon, smaker och upplevelser. Ät dig igenom matstånden, ta en utflykt till Lumpini Park, spana in ett av alla tempel och njut av en puls som du inte hittar någon annanstans. Läs mer om Bangkok här.

Singapore

singapore

I samband med att jag och familjen var i Thailand under en längre thaimout passade jag på att ta en avstickare till Singapore. En perfekt weekendresa från stränder till storstadspuls. Blandningen av olika kulturer och sedvänjor passar mig som handen i handsken, liksom känslan att befinna sig i en stad/land där mycket har en futuristisk touch. Kanske hade jag tröttnat på den tillrättalagda känslan efter ett tag (?), men en weekend räckte definitivt inte för att jag ska känna mig klar med Singapore och det staden har att erbjuda. Läs mer om Singapore här.

New York

new york

Foto: Monica Bernpaintner

Efter att ha varit i New York två gånger under samma år (2001) kan jag knappast kalla mig någon NY-expert, det kan jag villigt erkänna. Tur att min poddkompis Lisa har koll, efter att ha bott i staden som aldrig sover under några månader har hon en uppsjö av smultronställen att tipsa om. Läs mer om NY från Lisas blogg här.

Istanbul

istanbul

Jag åkte till Istanbul på min första reportageresa för fyra år sedan och föll som en fura. Stadens historia och makt förtrollar och förför. Med rådande världsläge skulle jag inte våga åka dit just nu, men jag hoppas innerligt att Istanbul snart får tillfälle att glänsa som ett åtråvärt turistmål igen. Läs mer om min resa till Istanbul här.

Så här lyssnar du på hela avsnittet:


Fler tips på resmål för en långväga weekend är Reykjavik, Kapstaden, Moskva. Vilket är ditt bästa tips – och varför?

6 comments

  1. För mig står Dubai fortfarande på listan över platser att besöka, så det kanske får bli en långväga weekend dit. 🙂

    1. Ja, det tycker jag verkligen att du ska satsa på om du får tid över!

  2. Intressant! Detta ska jag lyssna på. Singapore och Dubai står absolut på min bucket list, utöver kära återkommande favoriten New York då. 😉

    1. Ska bli kul att höra om du gillar resmålen lika mycket som vi gör!

  3. New York… Jag vet att det är stökigt, bökigt och alldeles för mycket folk i den stan, men det är något som verkligen drar mig dit! Jag hade lätt kunnat resa dit en gång om året även om jag aldrig skulle vilja bo där.

    1. Vi kan väl köpa en liten övernattningslägenhet där? HAHA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close