Close
Sista resfredagen för i år!

Sista resfredagen för i år!

Årets sista skälvande dagar innan det är dags för nyårsbaluns och nya drömmar, planer och mål inför 2018.

Jag lär inte vara ensam om att räkna ner dagarna till det nya året. Det är dags för nya tider!

RESFREDAG: 29 december 2017 – bröllopsdag, nyårslöften och avundsvärda bloggresor

#1. Återkommande teman, trist eller bra?

Jag funderar en del på återkommande teman här på bloggen, som Resfredag vecka för vecka och Månadens topplista. Fredagsspaningarna har jag kört sedan i mars, jag tycker det är ett smidigt sätt att kort lyfta fem korta tankar/nyheter/händelser som veckan har bjudit på. Samtidigt funderar jag på om det börjar kännas tröttsamt och uttjatat. Vad tycker ni – ska jag köra på eller lägga ner?

#2. Tioårig bröllopsdag!

bröllopsdag
Karlskrona, december 2007. Foto: HK.
att resa med min man
Blue Hotel, oktober 2017.

Den 29 december 2007, alltså för exakt tio år sedan, gifte vi oss på Karlskrona marinmuseum. Inte en enda snöflinga i sikte, trots att vi siktade på vinterbröllop. En hel evighet och tre barn senare firade vi vårt jubileum i förtid redan för ett par månader sedan genom att checka in på Blue Hotel Lidingö. Men ärligt, varför nöja sig med ett firande? Imorgon har Tobias fixat barnvakt för att komma iväg några timmar själva – vi behöver fila på nya planer inför framtiden, inte minst resplaner!

#3. Den Stora Tröttheten

Alltså, det är som att all trötthet från hela året har samlat ihop sig till mellandagarna. Jag är trött när jag vaknar, trött när jag är vaken och trött när jag somnar. (I Tyskland kallas de här dagarna för ”Zwischen den Jahren” = mellan åren. Så fint och talande tycker jag!) Det är fantastiskt härligt att resa, men åh vad glad jag är över att med jämna mellanrum landa på soffan här hemma i Nynäshamn!

#4. Stockholmsgrått vs vintervitt

stockholmsgrått
Stockholmsgrått tidigare idag.

Inte undra på att jag är trött förresten, dagens vintergrå besök inne i Stockholm city gjorde mig inte direkt piggare (även om det var fantastiskt fint att möta upp två vänner och prata ihop oss om framtiden, den här tiden på året handlar allt om nystart!). Snöglitter och skidbackar hittar ni istället hos bland andra Lisa och Dryden.

#5. Bloggare mot Alaska!

clarion arlanda
Jeanette på Clarion Arlanda.

En av de resor jag ser allra mest fram emot att följa på distans under 2018 är mina bloggkollegors gemensamma drömresa till Alaska (via Seattle) – fatta vilken grej! Läs mer hos Katarina, Sofia, Lena och Jeanette.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

12 comments

 1. Ja, jag kan meddela att det är stor älsk på snön som ramlat ner i veckan. Vykortsvackert. Ska ut och fota nu ikväll och hoppas på många snötyngda granar. 🙂

  1. Wiieeee, fotobomb i vintervitt- längtar!

 2. Jag gillar dina listor och tycker du hittar variation dem. Som bloggare tycker jag oxå med sånna ”uppsamlingsinälägg” där små och gott får plats, sånt som inte kan bli ett eget inlägg.

  1. Ja, men lite så tänker jag också. Många smågrejer vill jag få sagt, men de förtjänar liksom inte ett helt eget inlägg…

 3. OCH grattis till 10 framgångsrika år!

 4. Alltså det här med att ha spaningar eller inte. Så svårt! Jag har bestämt mig för att pausa en stund. Stanna upp, reflektera och hitta ett nytt angrepp. Men som läsare inser jag ju när du ställer frågan att det är förbaskat roligt att läsa när andra gör det. Men känner spontant att vi är för många som gör det att det då blir lite tjatigt sä tänker paus en stund så får jag se. Kommer nog komma någon då och då. Så kanske inte ett bra svar men återkommande tema är bra för produktiviteten tycker jag.

  1. Ser fram emot att höra din utvärdering sedan!

 5. Jag gillar dina fredagsspaningar så mycket – de ger en snabb överblick om what’s on i resevärlden och vad som händer högt och lågt hos våra resebloggande kollegor. Lättläst och pratigt personligt. Jag tycker du fått in en fin, unik stil och ser varje fredag fram emot de här inläggen!

  1. Åh, tack Sanna! Kul att höra att du uppskattar dem. Hm, får ta mig en funderare!

 6. Jag gillar Svenska Pärlor mest, men dina listor är jätteroliga. Fortsätter fundera på hur jag kan hjälpa dig framåt också. Kram!

  1. Tack Monna, kul att veta. Hm, kanske ska köra listorna ett tag till då? (Pärlorna är givna!!) Älskar din hjälp, ditt stöd och din pepp. TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close