Close
Sensommardagar i Malmö.

Sensommardagar i Malmö.

Tidigt, tidigt i onsdags morse smög jag upp för att inte väcka resten av familjen. Väskan var föredömligt packad redan kvällen innan och jag kunde tacka min lyckliga stjärna över att både pendeltåg och SJ-tåg gick enligt utsatt avgång. I vanlig ordning hade jag planerat att utföra stordåd under den flera timmar långa tågresan söderut, men av någon anledning satt jag mest och bläddrade igenom olika bilder i mobilkameran. På hemresan inatt gjorde jag samma sak, men den scrollningen tänker jag i alla fall dra nytta av genom att posta ett gäng mobilfoton i dagens fredagsfemma. Här kommer några ögonblick från ett par ljuvliga sensommardagar i Malmö!

Sensommardagar i Malmö.

#1. Tunna Blå Linjen-vibbar vid Västra Hamnen

Sällan har jag känt så starka Tunna Blå Linjen-vibbar som nere vid Västra Hamnen igår. Jag kunde nästan höra ledmotivet ”Urban City” spelas när vi knatade fram längs vattnet med Öresundsbron i horisonten.

malmö

Vilken ljuvlig sensommardag…

…och vilket ljuvligt litet sällskap som sprattlade bredvid mig på picknickfilten! Jodå, här är själva huvudanledningen till den här Malmöturen. Min lillasyster Kajsa har blivit mamma och jag känner mig minst lika stolt över henne som hon över sin lilla Signe. Så himla fint på alla sätt och vis.

#2. Godsaker i Malmö Saluhall

glass malmö

Förra gången jag var hos Kajsa gick vi till Malmö Saluhall för att äta pasta, den här gången blev det istället ett depåstopp för glass. Efter mycket vånda och stort besvär bestämde vi oss för smakerna kokos, stracciatella och jordgubb. Drömtrio ju! Malmö Saluhall är för övrigt en stark rekommendation under alla årstider. Här finns allt som är gott och lite till!

#3. Lunchbowl på Boru Bowl Bar

malmö

Hungrig på lunch? Alltså Malmö har triljoner ställen att välja på. Här finns kök från hela världen – ingen behöver gå hungrig från den här staden. Kajsa rekommenderade varsin lunchbowl i närheten av sin lägenhet och så blev det. Gott? Det kan jag lova.

#4. Det här ser ut som Amsterdam/Berlin/Dubai/Boston (och så vidare)

Jag vet inte varför jag ska envisas med att dra paralleller under mina resor, men jag kan liksom inte låta bli. Den här resan har jag under flera olika tillfällen jämfört olika stadsdelar i Malmö med utländska motsvarigheter.

malmö

Parkerna? Amsterdam. Roddgänget nere vid Hovrätten? Boston. De nybyggda lägenheterna vid Västra Hamnen? Berlin. Turning Torso? Dubai. Ja, men ni fattar. Lite kul är det ändå, jag kan väl inte vara den enda som håller på så här?

#5. Fikastopp både här och där

Under mina resor fikar jag både gärna och ofta. Ett kul ställe jag gärna tipsar vidare om (tipstack Kajsa!) är kvartersbageriet Farina nere vid Möllan. Tänk er Italien och Frankrike i en härlig kombo som resulterar i frasiga croissanter och andra läckerheter perfekta att ta med på picknick. Mmmmm, hit går jag gärna igen!

kupe tåg

Innan jag satte mig på tåget haffade jag tågfika från Malmökejdan St Jakobs Stenugnsbageri. Grundaren Mattias Mårtensson har uppenbarligen lyckats med konceptet skånska stenugnsbagerier med tanke på att kedjan sakta men säkert sprider sig över hela Malmö.

Och med den fikapåsen var ännu en Malmöresa till ända. Tack för den här gången, det var ett rent nöje!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Västra Hamnen, Malmö).

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close