Close
SEMESTER! (Och 5 grejer jag vill göra i sommar.)

SEMESTER! (Och 5 grejer jag vill göra i sommar.)

Det är fredag, en icke resig sådan, och idag går jag på semester efter fem spännande veckor på min nya tjänst. Alltså det här med att jobba i fem veckor, sen vara ledig följande fem, är inte det är bra upplägg så säg?

Här kommer veckans svep i sommartappning, med lite grejer jag planerar för kommande semester.

SEMESTER! (Och 5 grejer jag planerar i sommar.)

#1. Vara ledig på riktigt

smögen

Det här är första gången på tre år jag kommer att vara ledig ”på riktigt”. Sommaren har annars varit min mest intensiva jobbperiod (de svenska pärlorna är aldrig då vackra som då!). Att vara egenföretagare har många fördelar, men har för mig aldrig varit synonymt med att vara helt ledig på riktigt. Det är dags nu!

#2. Vandra i Fulufjällets nationalpark

Tanken var att jag och två vänner skulle vandra på Gotska Sandön i sommar, för att tillsammans fira min fyrtioårsdag. Det visar sig dock att alla turer dit har ställts in den här sommaren mot bakgrund av Covid-19, vilket gjorde att vi fick komma upp med en reservplan. Inte så pjåkig, må jag säga, vår reservplan – som förhoppningsvis kommer att ta oss till Fulufjällets nationalpark som jag har haft på min önskelista ett tag!

Läs mer: 10 platser jag vill besöka i Sverige – från norr till söder

#3. Hänga hemma – både Nynäshamn och Sturkö

Trots att jag officiellt går på semester idag, har sommaren tjuvstartat sedan länge. När jag har loggat ut från jobbdatorn vid 17-snåret har de långa, ljusa och varma kvällarna väntat utanför dörren.

Nynäshamn annika
Foto: Katarina Wohlfart/Äntligen Vilse

Det är alltid extra kul att se ”hemma” från andras ögon och kameralinser, vilket blev fallet för några dagar sedan…

Nynäshamn annika
Foto: Katarina Wohlfart/Äntligen Vilse

… då Katarina och Sofia kom på spontanbesök till Nynäshamn (läs mer i Katarinas Midsommarbryderier).

Den här sommaren kommer vår familj att ge Nynäshamn en ärlig chans, till skillnad från våra tidigare somrar då vi har spenderat större delen av sommarlovet på resande fot. En längre vända blir det förstås ner till Blekinge och Sturkö också, vilket kändes otänkbart för bara ett par månader sedan. (Det här att aldrig mer ta något för givet, någonsin, kommer vi klara det? Inte va?)

#4. Åka vattenskidor (igen)

På förra årets lista över saker att göra i sommar hade jag ganska många och storslagna planer – en av dem att stå på ett par vattenskidor. Det gick…

vattenskidor-sturkö

… inte så bra, men jag tänker ge det ett nytt försök i sommar. Det SKA gå!

#5. Upptäcka minst en ny plats i Blekinge

Det här blir inte upptäckternas sommar, eller år för den delen, och jag känner mig faktiskt helt tillfreds med det. Jag ska däremot försöka vidga mina vyer en aning i mitt forna hemlandskap Blekinge. Det dyker ständigt upp nya fina ställen i mina flöden från vänner och bekanta, ett av dem är Hoby Kulle Herrgård. Jag ska som sagt försöka hålla nere ambitionsnivåerna i sommar, men det här stället måste jag nästan svänga förbi och kika lite på. (Kanske får jag med mig syskonen?)

Vad vill jag då inte göra i sommar? Min tidigare plan på att ta upp golfen känns inte alls aktuell just nu. Det här med att lära mig manövrera båten känns också övermäktigt, det får helt enkelt vänta till någon annan gång. Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close