Close
En kylslagen sommardag på Saltö

En kylslagen sommardag på Saltö

Sedan jag landade på Sturkö i början av juli har jag knappt lämnat ön, jag ser liksom ingen anledning att förflytta mig.

Min mamma lyckades dock få mig och min syster på andra tankar för ett par dagar sedan genom att föreslå en liten utflykt till stranden på sin barndomsö. Här, på Saltös klippor inne i Karlskrona, spenderade mamma otaliga timmar av sin barndom.

Enligt min mamma finns det ingen vackrare plats än Saltös klippor. Jag är nästan benägen att hålla med, och det är även Expressen som tidigare har listat Saltö på andra plats över titeln ”Sveriges härligaste stränder”.

Att göra i Karlskrona (Resfredags Svenska Pärlor)

saltö

saltö

saltö

saltö

Saltö, Karlskrona

Om juli månad hade betett sig som den borde göra (hu!), hade den här stranden och kringliggande klippor varit fyllda av soldyrkande Karlskroniter. Under vår utflyktsdag ekade dessvärre både strand och klippor tomma, med undantag från några tappra badgäster och ett gäng besökare till allsången som hålls här på Saltösand under sommaren. Jag hade fullt upp att lyssna på skönt pianospel och däremellan huka mig från Östersjöns kalla havsvindar, och tänkte inte ens tanken på att bada. För varje år som går förtjänar jag titeln som familjens badkruka i allt större utsträckning. Jag måste verkligen göra något åt det där, jag vill så gärna vara en modig person som badar i alla väder. Faktum var att jag frös så mycket att jag inte ens vågade gå barfota längs strandkanten. Tror ni att det finns hopp om en svensk badframtid för mig, eller är mitt öde att flytta till varmare breddgrader framöver?

Tips: Den här sommaren bjuds det regelbundet på (gratis) musikunderhållning och allsång på Saltö badplats, bland annat från musikern André Knutsson. Läs mer om spelschema och artister här.


Foto nr 3: Marie Jusinski. Här hittar ni mer läsning om Karlskrona här på bloggen. 

 

 

3 comments

  1. Nu har jag läst ikapp alla dina inlägg. Tack för inspiration, välskrivna inlägg och fantastiska bilder. Nu ska jag gå i dina fotspår

  2. Härligt att höra Linda!

  3. Badetemperaturene her oppe i nord er i hvert fall ikke noe for meg, med unntak av de sjeldne tilfellene hvor det er 22 grader eller mer. Det kan til nød gå med 20-21 grader, men det kan lett gå en hel sommer uten at jeg hopper uti sjøen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close