Close
Årets första fredagsfemma.

Årets första fredagsfemma.

Vi är två veckor in på det nya året och det har stormat rejält utanför våra fönster i natt! Här inne har det också stormat – jag fick äntligen lite energi och började rensa i både lådor och skåp igår kväll. Den stora jultröttman börjar äntligen släppa, det känns hoppfullt!

Veckans fem (2022 års första).

#1. Jullovsavslutning deluxe på Bank Hotel

I tisdags började ungarna skolan efter ett långt lov, aktiviteterna drog igång på allvar och ja – nu är det mesta som vanligt igen (aja, ”nya normala” i alla fall). Vår enda planerade miniresa till Uppsala för att heja på Julia och hennes innebandylag blev inställd…

… vilket gjorde att jag istället började googla hotell i Stockholm. Och så bra det blev! Jag och Julia checkade in på fina Bank Hotel och fick bästa möjliga avslutning på det här jullovet. Blev påmind om hur fint det är att hänga med barnen var och en för sig, det vill jag göra mer det här året. Hotellet var för övrigt en höjdare, skriver mer om det i eget inlägg senare.

#2. När historien upprepar sig – att vilja resa till platserna man ser på tv

På tal om att göra grejer med sina föräldrar – några av mina finaste minnen från barndomen tillsammans med min far var att titta på olika naturprogram med honom. Jag tyckte verkligen om att krypa upp i soffan och kolla på programmen som spelades in över hela världen – och kommer så väl ihåg känslan att jag måste få se de där platserna och djuren med egna ögon någon gång.

bank hotel Stockholm

När jag och Julia hängde på hotellet satte vi på tv:n och fastnade för BBC Earth, där de visade program inspelade på Nya Zeeland och Alaska. Vi kollade bland annat på Eden: Untamed Planet och fick se fascinerande scener på valar som simmar från Mexico upp till Alaska (den längsta resan något däggdjur gör tydligen?). Kände reslusten explodera, och Julia likaså. Åh vad jag längtar ut i världen ändå!

#3. 12000 steg/dagen under 2021

Jo, men detta förtjänar väl en egen rubrik? Jag hade en önskan snarare än ett mål om att verkligen få in så mycket vardagsmotion som möjligt under förra året. Jag har medvetet valt bort bilen så ofta det bara går, och gått till och från jobbet varje dag – i ur och skur. Bra vana att hålla fast vid framöver.

#4. Semmelsäsongen förklaras härmed invigd!

Steg hit och dit, men ännu viktigare är väl att semmelpremiären är avklarad!? Mina favoriter serveras på vårt lokala bageri Müllers här i Nynäshamn. Eller ja, mina storasysters semlor är såklart ännu godare…

semla

…men i brist på dem får dessa duga.

#5. Mot Karlskrona!

laanta lanta koh lanta

Nästa vecka tar jag tåget hem till Karlskrona, utan varken man eller barn. Jag stannar en dryg vecka och ser fram emot lugn och ro i bästa tänkbara miljö. Blir glad av blotta tanken. Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Stockholms takåsar sett från Bank Hotel.)

6 comments

  1. Bra jobbat med stegen varje dag! Klart väl värd semmelfrossa tack vare det!

    1. Den Berömda Balansen! 🙂

  2. Jag älskar dina fredagsfemmor och ser fram emot att få läsa den härifrån.

    1. Ser fram emot att skriva den därifrån… 🙂

  3. 12 k är bra, själv insåg jag att jag gjorde 8 under 2018 och sedan sjunkit år för år och är nu nere på 5 k. Det ska det bli ändring på ett annat år. Kanske 2022. Kanske 2023.

    1. Allt har sin tid, som det så fint heter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close