Close
Resfredag mot Säfsen (och veckans fem)

Resfredag mot Säfsen (och veckans fem)

Det är märkligt hur snabbt tiden rusar fram och jag älskar det faktum att vi nu går mot ljusare tider. Jag tycker knappt att jag hann trycka på publiceringsknappen för blogginlägget om ”Mina resor i januari” innan det idag är dags att ge mig ut på den fjärde och sista Sverigeresan under årets första månad. Jag började den här veckan i Blekinge och kommer att avsluta den i Dalarna – vilket blir en bra utgångspunkt för den här veckans ”fem-lista”.

Resfredag mot Säfsen (och veckans fem)

#1. Karlskrona och lyckan över fina dagar med syskonen

blomlöfs karlskrona

I onsdags kom jag tillbaka från ett par finfina dagar hemma i Karlskrona. Jag hann med nästan allt jag ville, vilket bland annat inkluderade att promenera eller springa på några av stadens alla favoritöar: Sturkö, Långö, Saltö, Stumholmen och Arnö. Rolig nyhet är att två nya matställen har öppnat eller öppnar i staden, dels Blomlöfs Rökeri på Saltö (älskar deras räkmackor utanför Kristianopel!), dels den italienska uppstickaren Antonio som öppnar i den nya stadsdelen Pottholmen.

#2. Scandic inför 32-timmarsdygn

slowcation örebro

I veckan läste jag ett pressmeddelande om att Scandic lanserar 32-timmarsdygnet på utvalda hotell i Sverige. Det här verkar ligga helt i linje med Örebros satsning på #slowcation och vårt allt större behov av att vilja koppla av och koppla ner.

Läs mer: Slowcation i Örebro – ett vinnande koncept

Scandics koncept går endast att boka mellan 8 feb-14 mars, men jag gissar att de kan tänka sig att förlänga perioden om lanseringen visar sig populär. Här kan du läsa mer om nyheten och villkoren för 32-timmarsdygnet.

#3. Resor att vara avundsjuk på

Det är alltid extra roligt att läsa blogginlägg hos kollegor där jag själv kan känna igen mig i tankegångarna. Ett av dem är 4000 mils inlägg om resor de varit avundsjuka på under 2019 (där för övrigt min familjs resa till Wales kvalade in!)

Läs inlägget hos 4000 mil: Resor vi varit avundsjuka på under 2019

#4. Guldbagge för kvinnlig biroll

Ett annat blogginlägg som gjorde mig glad under veckan författades av Linda Vismer/Resa Medvetet – hon som var min kollega på IOGT-NTO och som numera är min kollega i resebloggsvärlden.

Läs inlägget här: Guldbaggarna 2010-talet, Travel Edition. Det bästa av det bästa.

Jag förärades med en guldbagge för bästa kvinnliga biroll under 2010-talet, fatta stoltheten! Jag är så väldigt glad att Linda tog steget och började skriva om resor, hennes klokskaper och vinklingar behövs i vårt lilla community.

#5. En helg med barnfokus i Säfsen

Nelly har under de senaste dagarna pratat oavbrutet om sin skidskola och den som gott väntar tydligen aldrig för länge. Denna (res)fredag till ära är det äntligen dags för henne och mig att åka mot Säfsen i Dalarna.

Fira jul i dalarna
Dalarna, december 2019. Dags att rota fram overallen igen, den har uppenbarligen inte behövts i Stockholm under de senaste veckorna.

Vi åker tillsammans med samma svenska bloggare som vi reste med på Royal Caribbeans kryssning i Medelhavet för några år sedan. Precis som då är det Rosita som håller i trådarna, och jag gissar på succé med tanke på hur skicklig och noggrann hon är med allt från planering till genomförande. Rosita frilansar med bland annat Säfsen Resort som kund, vilket är bakgrunden till just den här pressresan.

Jag har precis läst Säfsenmanifestet och gillar att fokuset i Säfsen ligger på att underlätta för oss barnfamiljer (vilket känns extra viktigt för mig givet min snåriga skidbakgrund!). Jag ser verkligen fram emot den här helgen med Nelly och resten av gänget – följ oss gärna på instagram under helgen.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsfoto från vårt julfirande i Dalarna.

4 comments

  1. Tänk att jag längtar till att få läsa om dina femmor. Extra kul att du omnämner din välförtjänta biroll :=)

    1. Fredagsfemman känns kul och inte så prestigefull, blir glad över att du uppskattar! Den lär får hänga med ett tag till…

  2. Älskar också Veckans 5! Så bekvämt paketerat, alltid med en Aha! Och TACK fina Annika för så fantastiska ord. Right back at you❣️ Det är på riktigt en sådan glädje och en ynnest både att hänga och att ”jobba” med dig – och tillika gänget från kryssningen. Det säger en del att tre år går, men favoriter består. TACK för att Du och positiva, dansanta, modiga och görsöta Nelly gör denna minitripp så kul på så många sätt!
    Kram, Rosita

    1. Tre år, galet va? Fint att få hänga igen med hela gänget – Nelly är lyrisk efter helgen. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close